Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2010 15:40 - Горките Затоплисти!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1497 Коментари: 10 Гласове:
4



Силен снеговалеж, невиждан от поне 60 години насам, падна през почивните дни в северен Китай и сериозно усложни работата на транспорта в китайската столица Пекин.

Невиждани досега студове сковаха източен Анадол, Диарбекир и селищата по високите места на Турското Черноморие. В Ерзерум температурите паднаха до -34 градуса, в Агръ -до -39.

Температурни аномалии отчитат метеоролозите в Забайкалския край в Русия, съобщава Газета.ру. Днес в град Чита и околностите му са измерени невиждани отрицателни стойности. Нечовешките студове до минус 45-50 градуса ще се задържат в района до 4-ти януари, съобщават от местния метеорологичен център.

Напук на всички приказки за ужасяващо глобално затопляне, Земята изстива с бързи темпове, пише в. "ДейлиТех". През последната година бяха регистрирани рекордно ниски температури. Студеното време буквално заличи ефекта от продължилото почти един век затопляне. Примерите за застудяването са много и по целия свят. Китай преживя невиждани от 100 години студове. В Багдад видяха сняг за първи път от десетки години. В Северна Америка също се изсипа сняг, но в количество, каквото не е имало от над 50 години. В Антарктика има рекордно много лед. Мексико, Австралия, Иран, Гърция, Южна Африка, Аржентина, Чили - списъкът на държавите с рекордни зимни студове може да бъде продължен още много. Статистиката е категорична, че температурите през последната година са паднали драстично, като на различните места този спад варира от 0,65 до 0,75 градуса. И това само за 12 месеца. Според повечето експерти това е най-бързата температурна промяна, която някога е била регистрирана. Много от учените свързват застудяването с намалената слънчева активност, която е много по-мощен източник на промяна на климата от вредните газове. Но каквато и да е причината, трябва да стискаме палци тенденцията да спре, защото студът предизвиква повече поражения от топлината. Доказателство за това е унищожителната ледена епоха.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavuncho - Ех, valsodare!
04.01.2010 20:59
Не четеш Правилните книжки и сайтове! Не ги четеш1 Обърнал си блога си в място на нездрава пропаганда! В Китай какво било, в Русия, а за братята-американци - с половин уста, да не говорим за попръжните по отношение на братята-европейци...
После, защо тоя ме подслушва, защо оня ме записва...
Човек каквото сам си направи и... нататъка го знаеш :)
цитирай
2. valsodar - Прав си Славунчо, то и бат Бойко бос ...
04.01.2010 21:53
Прав си Славунчо, то и бат Бойко бос по чорапи изтипосах, като ваксаджийчето на Чарли Чаплин.
Ама си има и добри страни де - от ДАНС за един ден ми направиха повече от 5000 посещения в блога, да му мислят най-четените в сайта! :)))

Тях ги чете куцо и сакато, а мен отбрана публика - правителствена! :)))
цитирай
3. анонимен - Кой те бръсне за слива бе тъпчо?
04.01.2010 22:36
И стига си повтарял ДАНС!
цитирай
4. valsodar - Хахаха, поредната платена подлога в блога ми.
04.01.2010 22:43
Е, друго си е човек да е на щат платен провокатор-спамър в държавна институция!

Как да не му завидиш на такъв? :)))
цитирай
5. gothic - Хм. . . за парниковите газове. Нали ...
05.01.2010 14:45
Хм...за парниковите газове. Нали беше изтекла информация, че един от основните източници били стадата едър рогат добитък и по-специално отделяните от храносмилателната им система газове. Та сестра ми (геолог по професия), изкоментира къде на шега, къде на истина, че атмосферата би трябвало да е повредена още през кредата, когато са живеели огромните тревопасни динозаври - трицератопси, бронтозаври, диплодоци. Техните екскременти са били с размерите на копа сено, а за количествата отделяни газове не ми се мисли....Ама затоплистите не се интересуват от това ;)
цитирай
6. анонимен - meir
06.01.2010 00:47
Дребнава провокация, Валсодар. Паднали термометрите в Антарктика и ти си решил да ни уведомиш.
Не ме разбирай погрешно, не казвам че грешиш винаги на 100%. Понякога успяваш да кажеш нещо вярно, обикновено ти е трудно. Дори стрелките на спрелия часовник сочат два пъти в денонощието точния час, нали така?
цитирай
7. valsodar - Когато фактите заговорят е добре тъпанарите в коментарите да замълчат!
06.01.2010 10:40
Във Франция беше обявена оранжева степен на тревога заради студената вълна и снеговалежите в 18 от 96-те департамента. Синоптиците прогнозират до минус 10 градуса в Лотарингия и до минус 5-8 градуса в Североизточна Франция. Електропреносните дружества дори въведоха най-високата, червена степен на тревога заради усложнената зимна обстановка.

Във Великобритания се очаква, че и днес ще продължат снеговалежите, които ще нарушат, както стана и вчера, трафика на летищата в Лондон, Лийдс, Ливърпул, Глазгоу и Единбург. Метеоролозите прогнозираха, че тази нощ между 15 и 30 сантиметра сняг ще се натрупат в южната част на страната, главно в Лондон и околностите му. Вчера особено тежка беше обстановката в Манчестър, където учебните занятия и заседанията на съдилищата бяха прекратени. Засега до второ нареждане са отменени и футболни срещи, сред които и манчестърското дерби Манчестър юнайтед - Манчестър сити, което трябваше да бъде тази вечер. От няколко дни под дълбока снежна покривка са и Шотландия, Уелс и региони в северната част на Англия.

Рекордни студове отчитат и в американския щат Флорида. Вчера в топлия Маями бяха отчетени необичайните за сезона ниски температури от 10-15 градуса по Целзий. Според метеоролози студът ще продължи цяла седмица. Очаква се в района на Уест Палм Бийч и Форд Лаудърдейл да бъдат регистрирани рекордно ниски температури. В района на живописния Пенсакола бийч температурите дори паднаха до минус 3 градуса.

Обикновено във Флорида студовете са мимолетни. Сега обаче те се дължат на пренос на студен арктически въздух. Тежка е обстановката и в щата Охайо, където вече има снежна покривка от 60 сантиметра, а снегът не спира да вали. На места в Западна Вирджиния снегът достига до 20 сантиметра. В Бърлингтън, в щата Върмонт, снегът достигна до рекордните от 1969 г. досега 88 сантиметра. Заради лошото време и снежните бури са затворени училища в някои части на щатите Арканзас, Оклахома, Охайо, Пенсилвания, Западна Вирджиния, Северна Каролина.
цитирай
8. valsodar - Най-малко 122 души са починали от ...
06.01.2010 16:42
Най-малко 122 души са починали от студа в Полша.

Само снощи в североизточната част на страната са замръзнали 4-ма души, когато температурите са паднали до 30 градуса под нулата.

цитирай
9. анонимен - meir
06.01.2010 22:22
Бездомниците в Жечполиста са го закъсали, но за северна страна като Полша падането до 30 градуса под нулата едва ли е събитие заслужаващо внимание. Освен това тези рекордни температурни пикове по никакъв начин не оборват теорията за глобално затопляне.
В момента Слънцето, което се явява главен климатоопределящ фактор е в плато на 10 годишен минимум.
Разбирам те, Вълс, наистина! :) Толкова искаше да ми натриеш големия нос с трите сантима снег, и то взе че пак стана пролетно.
Естествено ще сгреша ако предположа, че капацитет като теб вижда нещо странно в темп. амплитуди от +/- 30 градуса по няколко пъти седмично...
цитирай
10. анонимен - meir
06.01.2010 22:28
Ахх, пропуснах, въздишка на облекчение, че в СЕВЕРНАТА част на Англия е наваляло, напук на затоплистите.
Пич ако и другите които отричат очевидното са на твоя акъл, и не могат да видят голямата картинка - нищо добро не ни чака.
Пак добре че от такива като теб никога нищо не е зависело...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7411532
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив