Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2010 13:18 - Родината на нихилизма
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1367 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 11.01.2010 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Коя е родината на нихилизма?
Къде нихилизмът е въздигнат в национален Идеал?
Коя държава се е отказала от миналото си, за да не поеме отговорностите на настоящето?
Отговорът и на трите въпроса за мен е - България.

Защо ли?
Може би, защото редом със загубата на националният идеал, за обединението на българите в една държава, идеал унищожен от политиците ни с цената на няколко национални катастрофи ние се отказахме и от историята си.
Отричайки корените си, за да не сме трън в петата на големите. За да не ни смачкат за пореден път, както нееднократно са го правили. В началото с берлинският мирен договор, погребвайки мечтите на възрожденците ни, а сетне и с договорите след които България бе оставена да граничи със самата себе си, разделяйки се с територии обитавани от чисто българско население - северна Добруджа, Западните ни покрайнини, Беломорска Тракия.

 Народът ни бе научен от управниците си, да се срамува от историята си, приемайки натрапената ни история , пренаписана от държави с доказани комплекси за историческа малоценност.
 А отказвайки се от историята си, ние се отказваме и от отговорностите към настоящето ни, които тя товари на плещите ни.
 И в името на нечии чужди интереси, ние се отрекохме от тези умирали за свободата на отечеството.
 Приемайки с недоверие казаното за историята ни от чуждите й изледователи и отхвърляйки с насмешка родните ни историци твърдящи, че историята на българският народ е най-древната в Европа и нашият народ е единственият по света, който е изминал пътят от далечните долини на Азия през Кавказ и Волга до тук, запазвайки всеки един път името на държавата си.
 (Знаете ли, от кога започва историята на държавите с името  България?)

 Не е лесно да носиш на плещите си 4-хилядолетна история. Смазващо е като отговорност пред света, смазващо е и като отговорност към тези, които са я сътворили с цената на живота си.
 Много по-лесно е да се отречеш от нея, да приемеш че народът ни е народ заспал, неук и мързелив и по тази си причина е редно да бъде управляван от други.
 От големият Брат, от приятелите зад океана или просто от анонимните брюкселски бюрократи.
 Единствено загубвайки националната си идентичност ние можем да бъдем претопени под името - чергарите на Европа.
 Така, както една гробница във Вознесенка бе обявена за гробница на номадски войн, а в нея бе открит личният печат на хан Кубрат.
 За да не се срамуват другите нации, които днес приемаме за еталон, че по времето когато те са живеели в землянки, ние сме имали белокаменни дворци, сериозни научни познания във военното дело, астрономията, архитектурата, обработката на метали и земеделието, както и дребничкият дразнещ факт, че сме ги изпреварили с векове напред в развитието им.

 На света са нужни роби, а не горди хора.
По тази и причина ние като народ не се нуждаем от историята, за да можем да прегърнем и припознаем чуждите ценности като свои.



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Здравей!
11.01.2010 13:23
Аз не съм нихилист но...Многото случки през последните години,зорлем ме направиха песимист!Сам Господ Иисус Христос ни е завещал,че ако искаме да опознаем Света-да бъдем роби!Така,че...С опознавателна цел,може би сме такива..)))
цитирай
2. valsodar - Роби, но роби на кое??
11.01.2010 15:05
Какво е завещал Иисус е доста спорен момент.
Според мен е завещал едно единствено послание - Обичай Ближният си!

А има ли по-ближен от теб самият?
И ако се обичаш, би ли живял с предрасъдъците и кусурите си, без да се опитваш да ги промениш?
Да надскочиш себе си, да изминеш пътя си в следване на себе си към по-добро?!!
цитирай
3. injir - При потушаването на Илинденското и ...
11.01.2010 16:06
При потушаването на Илинденското и Преображенското въстание Великите сили са забранили на Княжество България да се намесва и да помага на участващите въстаници и население./Пише го в учебника по история за 6-ти клас./Забрана на посланието на Христос?!
цитирай
4. boristodorov56 - Тук е истината.
11.01.2010 17:03
"Единствено загубвайки националната си идентичност ние можем да бъдем претопени под името - чергарите на Европа."

Това се опитват да сторят вече над 60 години дружно разнородни родни безродници - откъсвайки ни от изконните ни ценности и вярата в Бог.
цитирай
5. doktora757 - България не е "родината на ...
11.01.2010 19:37
България не е "родината на нихилизма", нито пък историята и е само на 4000 години. Наскоро археолози откриха в с. Ябълково неолитно селище на възраст 8000 години, с развита инфраструктура, модерни за времето си къщи с "пълзящ кофраж", кораби до 5 т. по река Марица и прочие изненадващи неща. Селището е археологическа сензация. Да не забравяме и най-старото златно съкровище от Варненския халколитен некропол на възраст 6 000 години и най-старите писмени знаци в света на същата възраст открити по нашите земи. Така че вземи се коригирай!
За Беломорска Тракия не съжалявайте, както е казал Учителят Дънов: "ТЯ САМА ЩЕ ДОЙДЕ ПРИ НАС"! (след геокатаклизъм, части от Северна Гърция ще потънат, а Бяло море/Тракийско море ще се мие в подножието на Родопите)! Вместо да сте нихилисти си купете по някой декар земя в Южните Родопи; след време там ще е морски курорт и ще сте на далавера!.......))))))
цитирай
6. valsodar - Дока, визирам само известната част ...
11.01.2010 21:51
Дока, визирам само известната част от нашата, българската история. Тая що носим със себе си като народ.
А че земята на която сме е древна - древна е, спор няма и именно за това е толкова по-голяма отговорноста към бъдещето й.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392893
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив