Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2010 19:16 - 5 причини да не вярвам на Бойко Борисов
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1671 Коментари: 7 Гласове:
9

Последна промяна: 22.01.2010 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Защо не харесвам Бойко Борисов?
Това е въпрос, за който имам много отговори, но ще се опитам да систематизирам по-важните сред тях, защото все пак това е моята лична позиция и лично право на избор, които са сред основните ми граждански свободи, гарантирани по конституция.

1. Всеки един провъзгласил се за Спасител, в крайна сметка се оказва тиранин.
 - Хитлер обеща на германците, да измие срама и позора от Версайският договор, а им докара срамът от Холкоста и позорът да са нация предизвикали една от най-кръвопролитните войни, срам и позор, които тегнат над германският народ и до сега.

 Сталин обеща бърза индустриализация на страната си и достигане на запада, мечта която доведе до невиждан глад и канибализъм в Украйна и смърта на десетки милиони негови съграждани.

 Путин обеща твърда ръка в решаването на проблемите на Русия, а доведе свободата на словото до неговото робство, чрез пълна цензура над медиите и диктатура, от която той излезе по-богат с 40 милиарда долара!
 
Бойко Борисов върви по техният път (копирайки и доближавайки се най-много до авторитаризмът на Путин), с техните приоми и няма да ни доведе до нищо по-различно от това, до което те са довели нациите си.

2. Не мога да вярвам на тези, които наместо да търсят решения за проблемите, търсят виновниците за тях! - до този момент, това е основният знак, под който върви управлението на ГЕРБ - търсят се виновниците, наместо решенията!

3. Липсата на прозрачност при взимането на важни решения касаещи държавата ни. - Като такива, мога съвсем спокойно да посоча,  кандидатурата ни за ерокомисар, хаотичните и непоследователни промени в митниците, промените в акциза, прехвърлянето на средства от едни в други области под натиска на общественото недоволство, противопоставянето на едни професионални прослойки срещу други и цялата им дейност, почиваща на принципът "Разделяй и владей".

4.Авторитарното управление на ГЕРБ - за мен ГЕРБ в никакъв случай не може да се нарече партия, в смисълът приет за тази дума. Всяка една партия от тоталитарно-авторитарен тип, каквито до момента бяха БКП, НДСВ и ДПС се създава единствено с цел  за обслужване на интересите на определени малки групи от хора, умело прикривани под формата на партии.
 Липсата на конструктивна опозиция в партиите, говори единствено за диктатура вътре в тях. Това не са партии, а форми на  сляпо феодално подчинение.

5. Болезненият му нарцисизъм - Желанието на Бойко Борисов да е медийна звезда, добре познато ни от кариерата му във вътрешното ни министерство, може и да се хареса на еснафа, замезващ пред телевизора с девиза "Всички са маскари" но мен ме кара да се притеснявам, какво ли е готов да пожертва този човек в името на славата си?

Смятам, че тези пет причини са напълно достатъчни за да не му вярвам на този човек, както и на водената от него политика на управления на държавата ни, изразяваща се до момента единствено в предоставянето на зрелища за народа.

А хляба, хлябът свърши отдавна.
Няма го изкуствено създаденият икономически растеж от наливането на чуждестранни инвестиции в имотният балон у нас.
Предстоят ни години на тежка рецесия, масова безработица, фалити на банки и фирми. Предстоят ни седемте гладни години, през които ще изкупим вината си за предходните седем глупави, през които можехме наместо да се борим Европа да ни приеме за член на ЕС, да променим така нещата у нас, така че тя да се бори страната ни да се присъедини към нея. Така, както се бори за Швеция, Швейцария и Норвегия - страни предпочели просперитета на населението си, наместо членство в една чисто бюрократична конфедерация.





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. totoni - Абсолютно те подкрепям с две ръц...
15.01.2010 19:43
Абсолютно те подкрепям с две ръце!
1. И бих добавила - крещящата некомпетентност на кадрите;
2. необоснованите чистки на най-ниско експертно ниво, в т.ч. на хора, които са доста години в съответната система и поне имат понятие за какво иде реч, за разлика от новите, дошли на тяхно място, по старата система - ето ти тук един наш човек, да го назначиш;
3. Неспособността да подложиш едно решение на експертен анализ и обмисляне, преди да го хвърлиш в публичното пространство. Защото после се стига до необходимостта да се чудиш как да се отметнеш. Стига се до оправдания от типа "станала е техническа грешка в бюджета", "ама аз исках референдум за новините, ама не точно. Не, не, не съм искал такова нещо".
5. липсата на всякакво държавническо поведение и отношението към ВСИЧКИ, тип махленска сбирка на пазара;
6. и още, и още..., нямат край
цитирай
2. анонимен - Да добавя
15.01.2010 20:04
и аз щрихи към образа - пълна липса на възпитание и никакъв самоконтрол. Плещи глупости, обижда, отнася се пренебрежително към хора, които го превъзхождат многократно. Говори с груб, уличен език. Явно, така е научен от малък, да бъде брутален и така да получава подчинение. Простоватото му държание се харесва на протоватите хора. А такива, уви, има много...
цитирай
3. анонимен - мрън мрън мрън :)
15.01.2010 20:47
с риск да ме приемете за Бойков фен, бих коментирал, че и 5 те точки са алабала като аргументация.
по първата точка - първо отикъде изказваш твръдението, че Бат Бойко се е обявил вече за Спасител, после прилежно доказваш как това ще навлече само беди и нещастия на горкия ни народец, изброявайки какви са ги вършили някакви други хорица ;) Ще прощаваш, ама тази демагогската реторика отдавна са я измислили византийците.
по втората точка - ами точно така говореха и БСП когато паднаха от власт, после Костов и компания когато загубиха изборите, после Саска...
Мисълта ми е, че тази позиция 'било каквото било, сега е важното да се оправят проблемите' я дъвчат всички от сума ти време и резултата е, че на никое предишно правителство не е търсена отговорност за далаверите, с които са се облажлили управляващите или техните близки, още по-малко пък се е търсела отговорност за откровено некадърни и малоумни решения.
В крайна сметка цялата кочина, в която живеем и срещу която мрънкате не е измислена вчера, а е резултат от липсата на санкции и замазване на отговорностите на всички управлявали за последните Н на брой години. Все отнакъде трябва да се почне, дали ще продължат до края е друг въпрос.
т.3 - склонен съм да се съглася за издънката с кандидатурата на Желева, само че за останалите неща мисля, че "малко" едностранчиво гледаш. не е толкова ясно и просто, колкото го представяш, монетата има и друга страна, не забравяй :)
Що се касае до ужаса на всички - как управлението било авторитарно, аз пък отново гледам по друг ъгъл на нещата. Смятам, че е по-добре да има един, който взема решенията и да е ясно кой е той и да си носи съответните отговорности за тези си решения, отколкото както беше ситуацията с предишното правителство, където никой за нищо не отговаряше, министър председателчето хем беше баш шефа, хем не можеше да направи нищо без да стикова нещата веднъж с Висшия съвет на собствената си партия, втори път с останалите двама шефа от Тройната коалиция. Резулатата - сума ти неща забатачени, незапочнати и недовършени защото не са постигнали компромис - трудно се дели на три, от друга страна, по места масово се правеха далавери като си покриваха едни други г#зовете и всички от коалицията бяха доволни.
А дали е нарцис или не, ми е все тая, нито е фактор който определя дали ще му вярвам или не.
така като се замисля, Саркози е не по-малък нарцис, за Берлускони да не говоим, ама...какво от това?
Всъщност - защо трябва да се поставя въпроса за вярата в този човек и задължително ли е да вярваш на текущия управляващ тази страна?
Нима си пиеш всяка вечер ракията с него? Така или иначе, това е човек, който е на този пост да върши или не някаква работа.Виж, ако имаш потребност да вярваш в силните на деня, значи имаш нужда от идол.
Аз лично нямам такава нужда.
цитирай
4. zaw12929 - Мисля същото
15.01.2010 21:29
и още неща ме тревожат, които прочетох в книгата на Григор Лилов "Тайният проект Бойко Борисов" , статиите на Явор Дачков в "Галерия" и вече си представям, че наистена ни чакат дълги години на тирания , мизерия и опашкарство на държавата ни в ЕС...
От една страна си мисля, ругаем си политиците, че са лоши, а те ни доведоха до ЕС...
Разковничето е там, че няма приемственост. Ние всички сме в една среда на негативизъм и отричане, затова търсим вяра в нещо, в някого...Те се отричат и ни разделят... а трябва да сме обединени в една кауза- една добра за живеене държава...
цитирай
5. valsodar - Наместо да ти отговарям точка по точка, ще ти кажа аз как
15.01.2010 21:45
ги виждам по правилният начин нещата:

1. Спасението на нацията е дело на самата нация, а това няма да започне без да имаме национален идеал, около който всички да се обединим. В миналото ни такива идеали са били освобождението от турско робство и обединението на всички българи в една българска държава.

2. Никое правителство не е способно да се справи с управлението на държавата, ако няма постоянната подкрепа и доверие от страна на народът си. Те не могат да се постигнат с популистки мерки и PR акции, които имат краткотраен и обратим ефект . За пример - изказването на Дянков, как кризата щяла да приключи през м.Април у нас, изявление меко казано смешно на фона на дейсвителното състояние на икономиката ни.

3. Основният принцип на демокрацията е пълна прозрачност във взимането на решения от страна на управляващите и действащо гражданско общество, явяващо се надзорник и коректив над действията им - У нас всячески се избягва създаването на такова по една проста причина - прякото застрашаване на олигархическите интереси. Обвързаноста на Борисов с ТИМ няма да я коментирам, тя е видна от кандидатурата на Желева.

4. Свободни и независими медии - у нас ги няма със сигурност. При липса на свободни от натиска на власта медии не може да се говори за каквато и да е била свобода на словото - за пример рязката промяна в медийният облик на Борисов преди и след като взе власта

Да продължавам ли?
Ако някой иска, може да го направи вместо мен, проследявайки близката история на Русия от идването на Путин на власт и последствията за демократичните процеси там. Същото се повтаря и тук, по същият сроден начин, по една много проста причина - и руснаците и българите искаха здрава ръка, която да въведе ред в държавата им, а наместо нея получиха пълна тирания и диктат.
За пример, опита на ГЕРБ да наложи крайната форма на полицейщина, чрез безконтролното следене на личните ни разговори и електронни съобщения. Да ти кажа ли в коя държава това е факт? В комунистически Китай!
цитирай
6. aida - До тук добре ......
16.01.2010 08:49
Подкрепям коментара на 3. анонимен - 15.01 (съжалявам, че не е оставил име) .
Абстрахирам се да коментирам конкректни личности, но прави впечатление, че настоящето правителство се атакува всевъзможно (което няма нищо лошо), търси му се сметка за какво ли не и така свободно се изсипва помията - ОСТАТЪКА НАСЛЕДСТВО ОТ ПРЕДХОДНОТО ... Погрешно разбраното ни "свобода на словото" извърши чудеса и тук, и в ЕП . Готино, а ??? Защо обаче Не беше така "осъдено" правителството на Станишев ??? Тогава, генетично онаследеното поведение на партията работеше по добре познатата ни схема - т.е. скрито, недостъпно за зрящите и прочее...колкото по-малко се знае, толкова по-малко ще се говори. Ами дайте да погледнем малко и себе си ??? Какво правим ??? - Но и тук продължаваме с генетично си наследство -бай Ви Ганьо балкански - изписани без подобрения. "Може и на мене да не ми е добре, ама и на Вуте че му е зле " Що за народ сме !? Вечно недоволни или незадоволени, мрънкащи, ревящи, че и на критици го докарахме...и в същото време като стане напечено ставаме по-тихи и от мислите си, но пък оставаме и верни на идеите си - всички в казана.
Няма да има такъв, който да ни угоди. Всяка жаба да си знае гьола и като не е кадърна да промени държавата - да промени себе си, но и това остава под въпрос :)
Това е моето мнение.
цитирай
7. valsodar - Това, което е трябвало да кажа по ...
16.01.2010 09:35
Това, което е трябвало да кажа по адреса на Доган, Царя и Станишев, съм го казал по време на управлението им - т.е. за разлика от мнозината коментиращи, не съм се снишавал докато са били на власт и на мъртво куче нож не съм вадил.

В момента, управлението на държавата се определя от правителството на ГЕРБ, а неговото поведение зависи изцяло от нашата реакция спрямо грешките му.
Ако си мълчим безропотно ще ги повтаря и засилва до размери мащаб, пред които тези не предходните го просто ще бледнеят.

Идването на ГЕРБ на власт, показа за пореден път, че в България никога не е имало революция, която да изземе власта от комунистическата върхушка и днес отново ни управляват техните кадри в съзвучие с представителите на олигарсите и едрите мафиотски групировки, които отдавна са се слели в едно цяло.

За разлика от повечето, които не искат и не могат да видят по-далеч от носът си, аз виждам истинското лице на властниците ни и отказвам да приема, че това са хора достойни да са начело на държавата ни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393391
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив