Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2010 20:21 - Планът за ново ограбване на депозитите е в ход
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 723 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 22.01.2010 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Цяла Европа даде гаранции за депозити в размер до 100 000 евро, само нашето правителство я даде на половина от кумова срама. Ясно съзнавайки, че в един момент ще се повтори сценарият с ограбването на спестените средства от населението.

 Ето, прочетете това скандално изказване, което ще мине без много шум от страна на журналистите ни, угоднически навели се пред власта :
-Държавата през 2009 година пое едностранно, без никакви условия гаранции по депозитите, независимо от техния депозитен лихвен процент. Тази гаранция трябва да се преразгледа и държавата да обяви, че ще гарантира само депозити, които имат номинален лихвен процент, равен на прогнозното ниво на инфлацията плюс 2%. Или на този етап не трябва да бъде повече от 5%.

 Как ви звучи това?
На мен ми звучи, като опит да бъде узаконен грабежът  от страна на банките на депозитите в тях. Парите, за които правителството се кълне, че ще ви гарантира в случай на банков фалит, всъщност са вече обещани на банките майки, които ще оставят клоновете си у нас да фалират, като преди това приберат обратно от тях, налетите пари в кредити, от времето на ипотечното безумие, генерирало балонът на пазара за имоти.

 Банките майки ще си вземат своето, а тези които си мислят, че са спестили бели пари за черни дни, ще пият за пореден път по една студена вода, поднесена му от управляващите ни.

Държавните дългове раждат безработица
Гаранция да имат само депозити с 5% лихва, предлага Божидар Данев


Е, вярвате ли още в илюзията наречена държавна гаранция по депозитите?
Аз не.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. evrazol - Гаранцията по депозитите е малката грижа
21.01.2010 00:25
Голямата е в заглавието.
В момента в който /държавата да обяви, че ще гарантира само депозити, които имат номинален лихвен процент, равен на прогнозното ниво на инфлацията плюс 2%. Или на този етап не трябва да бъде повече от 5%./ гражданите ще минат на БУРКАНБАНК.
цитирай
2. valsodar - Ще минат
21.01.2010 09:36
ако имат какво да спестят.
Кризата ще изяде 90% от спестяванията на населението. 90% от тези, които няма да бъдат завлечени от масовите банкови фалити на хоризонта.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7395151
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив