Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2010 23:59 - Искрено и много лично.
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 16595 Коментари: 85 Гласове:
26

Последна промяна: 26.02.2010 02:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„Българите са тъпи задници!“ – отсече лидерът на гръцките синдикати Танасис Хадес, след като му бяха дадени за пример, как понасят несгодите на кризата и непопулярните антикризисни мерки. „Как може да ми ги давате за пример – попита той – те се правят на толкова хитри, а всъщност са най- простите в Евросъюза. Кой друг народ ще търпи, докато му обясняват, че трябва да закрият болниците, но щели да им осигурят хеликоптери, ама те са големи будали! Кой нормален човек, би повярвал, че четири хеликоптера, ще успеят да поемат работата на 40 закрити болници, трябва да си ужасно тъп, за да го приемеш за истина. Или пък, да сметне за достатъчно, че няма да се отглеждат ГМО още пет години, но след това може, даже сега ще приемат закона та да е готов, и като изтекат годините хоп и ще се ширнат едни ми ти поля с генно-модифицирана царевица. По плитко скроена измама, не съм чувал, а те и повярваха, ебати тъпаците. Ами пенсионирането, ще им вдигнат пенсионната възраст но след две години, а те седят и чакат, последният момент, ама и тогава няма да направят нищо. Кой приема за успокоение мисълта „Има и по-зле от мен“, това е невероятно тъп начин за успокоение но явно върши работа сред тези тъпаци. Българите!!! Та те се делят на групи и групички, всеки се изживява както водач на нацията, ама тя нацията им се топи. Техните синдикални лидери са путьовци – орденоносци, получили най-високото отличие от управляващите, затва че държат хората си мирни. И вие ще ми ги давате за пример.Та тях колчем се съберат 30 човека накуп и им пратят полицията да ги пребие, а останалите седят отстрани и гледат сеир. По смотана нация не познавам. така, че не ми ги давайте за пример. Ние точно затова протестираме, за да не станем като тях. Боже упази !!!Щастлив съм, че не съм се родил българин.“

 Не вярвам да ви е харесал цитатът.
Да, на мен също не ми хареса, но не мога да отрека с лека ръка казаното в него, колкото и да ми се иска.
Мога единствено да разсъждавам над него и да се запитам - Това ли е вярната посока, в която трябва да продължаваме да вървим?




Гласувай:
26



1. gothic - Радо, на мен пък ми хареса. Защото е ...
26.02.2010 00:04
Радо, на мен пък ми хареса. Защото е истина. А баща ми (лека му пръст) още като малък ме научи да я уважавам и ценя.
цитирай
2. damnation - Не народ, а мърша. . . За жалост. . .
26.02.2010 00:10
Не народ, а мърша...
За жалост...
цитирай
3. boristodorov56 - Много точно и добре казано.
26.02.2010 08:18
Историческата ми предубеденост към гърците не може да ми попречи да прецеця, че казаното е повече от вярно.
Излиза, че съседите ни познават по-добре от нас.
Те затова заприщват граничните пунктове - знаят, че сме дрогирани мишки.

Горчива, но точна оценка.
За съжаление.
цитирай
4. анонимен - Много нелицеприятно, чак горчи ...
26.02.2010 08:23
Все пак не му прави чест чужденец да дава такива оценки за други нации. Да погледне и своя си задник, да не би той да е най-идеалния на света! Колкото до отговора на финалния ти въпрос, мога да кажа, че житейската ни посока е грешна, ама се държим така, все едно сме хем слепи, хем отказващи да научим брайл поне, уви. Да се чуди човек на какво разчитаме тогава...
Лек ден!
цитирай
5. анонимен - Когато грубите неща са точни...
26.02.2010 10:24
...съм съгласна с тях!
цитирай
6. doriana - Интересен цитат! Но трудно ще го ...
26.02.2010 10:26
Интересен цитат! Но трудно ще го преглътна все пак, колкото и истина да има в него!
цитирай
7. valsodar - Апропо
26.02.2010 12:12
Понеже има известни съмнения около достоверноста на изказването (нещо много в наш нихилистичен стил си звучало и так далее) помолих източника на публикацията е-вестник, да потвърди достоверноста на материала.

Но... в крайна сметка, дали грък ще го каже всичко това, арменец, китаец или марсианец - за мен няма особено значение.
От значение е основно, вярно ли е казаното и ако е вярно, как бихме могли да го променим?!
цитирай
8. hara73 - не не ми хареса и дори и да има доза истина в цитата ,
26.02.2010 12:19
пак не го приемам. Знам, що за стока са гърците и много е лесно да тръгнеш да обиждаш една цяла нация, като имаш самочувствие без покритие и си мислиш, че ти винаги и за всичко си прав...
цитирай
9. injir - , , Мълчанието е злато. Мълчанието е ...
26.02.2010 12:25
,, Мълчанието е злато. Мълчанието е блато.,,
Радой Ралин
цитирай
10. boristodorov56 - То въпроса не е в обидата,
26.02.2010 12:30
а във факта, че казаното е истина.

Затова е толкова горичиво.
цитирай
11. анонимен - Имам чувството, че цитата не е точен ...
26.02.2010 12:32
Имам чувството, че цитата не е точен и има журналистическа украса. Работила съм в тази гилдия и знам, как можеш да пишеш като гледаш тавана. Звучи по нашенски махленски и грубо. Който журналист иска да критикува правителството, да го прави честно и открито, а не да приписва своите думи на друг.
цитирай
12. dobsun - ФАКТ! Точно така си е
26.02.2010 12:32
независимо кой го е казал. А пред фактите и боговете мълчат! Бих добавила още, че българите като им кажеш истината в очите и те намразват.
цитирай
13. streetsmart - Аз също не мисля, че гъркът го е казал всичко това
26.02.2010 12:50
Думите му по-скоро са се ограничили до основното - че сме тъпи овце, които не знаят да си отстояват правата. От личен опит зная, че такова е мнението на повечето гърци за нас и за съжаление са прави. Гражданско общество му е майката, но ще минат години, преди и у нас да заработи това чудо.
цитирай
14. benra - някъде имаш
26.02.2010 13:00
ли препратка към оригиналния текст? Интересно ми е дали точно с тези епитети си е служил
Може да има истина, да.Обаче епитетите,казани в публичното пространство...ми грозно е, макар и вярно.
Ако имаш препратка към оригинала, метни я, моля
цитирай
15. valsodar - Поискал съм я.
26.02.2010 13:16
Сутринта търсих из гръцките медии дословно по текст, но... Гугълът си замълча, та и затова очаквам отговорът от страна на е-вестник, в който до момента съм нямал повод да се съмнявам относно достоверност на цитираните източници.

Едно подобно изказване би създало сериозен прецедент в отношенията ни с Гърция и не би минало без коментар на едно по-високо ниво от блогосферата. :)
цитирай
16. анонимен - Γειά σας! (я сас)
26.02.2010 13:18
Не знам дали е употребил точно тия думи, но политическите факти, посочени като пример, говорят сами за себе си.
цитирай
17. tina05 - Кога е казано това? Пред кого? И кой е ...
26.02.2010 13:19
Кога е казано това? Пред кого? И кой е дал пример с българите?
Поредният "цитат" от който трябва да се срамуваме, че сме българи.
И то точно за гърците?! Те се правят на хитри и с подкрепата на правителството си искат да измъкнат пари от ЕС. Да мързелуваш, да лъжеш и прикриваш дълга на държавата, да мамиш и в същото време да лапаш парички - това ли е достойно? Те ли са умни, след като са позволили да натрупат такъв дълг? И да го прикрият с помощта на американски банки, за които е добре дошло, защото заради хитростта и простотията гръцка се отслабва позицията на еврото. Сещайте се какви икономически последици би имало.
Българските болници - колко истински способни лекори работят там, каква техника имат, колко окрадоха от тях и апаратура и лекарства за частните си кабинети?!
Който иска да се срамува, че е българин. Аз не се срамувам. Знам, че и българите имат недостатъци, както и всички народи, но не бих се отказала от българското. Защото българите ще издържат, ще се изправят благодарение на собствения си труд и сила. Защото ни обиждаха, че сме изостанали и крадливи, а се оказахме най-стабилната икономически и с потенциал държава от ЕС.
цитирай
18. nicodima - Аз съм на друго мнение!
26.02.2010 13:23
Някак си не върви представител на нация, която не познава друго освен риболов, туристическо слугинстване, узо и сиртаки, да сипе обвинения, които не го засягат...
Ами аз от 3 години почивам в Гърция и не видях нито един грък да работи по полето! Откъде ги изкараха тези трактори, умът ми не го побира! Мързелива нация, която няма в езика си израза " Добро утро!", защото никой не става толкова рано! 11 милиона изядоха 300 милиарда... И логично фалираха! Нагло е да протестираш и да искаш да лапаш още, а пък да обвиняваш за нещо, което не те засяга съседна нация е още по-нагло!
За здравеопазването имам особено мнение - аз също съм на мнение че 4 хеликоптера на място са по-ефективни от 40 болници не на място! Да види господинът каква е пенсионната възраст в Европа, която ги храни и тогава да се обажда. Кои бяха преимуществено туристите, които ги хранеха и какъв език говореха? Български, ако трябва да му припомня!
Та основанията за протестите трябва да са ясни и тогава да се протестира! Гражданският протест трябва да е цивилизован и ОТГОВОРЕН ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ, а не стихиен и хаотичен! Ако трябва да протестирам като тях - НЕ, БЛАГОДАРЯ!

цитирай
19. valsodar - Не става въпрос дали се срамуваме от ...
26.02.2010 13:26
Не става въпрос дали се срамуваме от потеклото си, а до колко вярно е казаното между кавичките.

А там, поне по отношение на липсващи реални синдикати у нас, за лесното манипулиране на народа ни - там съм абсолютно съгласен с автора на изказването, който и да е той.

Отделно на ръка и факта, че сме разединени на групички и лагери, разделение изкуствено поддържано с една единствена цел - да сме безсилни пред случващото се и да не можем да го променим.

Така че... ако наистина едно подобно изказване може да послужи като катализатор на едни процеси, които да доведат до събуждането ни като общество, аз мога само да го приветствам в подобен случай!
цитирай
20. swan16 - Колкото и да не ми харесва написа...
26.02.2010 13:39
Колкото и да не ми харесва написаното факта си е факт- всичко казано си е истина.А от професионална гледна точка ще кажа, че според мен превода е доста изкривен иначе до сега щяхме да сем написали поне една протестна нота до гърците.От чисто дипломатическа гледна точка такова изказване би предизвикало голям скандал.
цитирай
21. анонимен - Ще преживеем и още една империя и пак ...
26.02.2010 13:55
Ще преживеем и още една империя и пак ще ни има, а гърците, както се родиха от нищото през 18 век, така и ще си идат в нищото.
цитирай
22. анонимен - Няма значение, че друг го е казал. ...
26.02.2010 14:00
Няма значение, че друг го е казал. Вярно е. Какво са ни виновни гърците, че ние сме си задници.
Скандалното е, че са прави...
цитирай
23. newlogic - 22. Българска идеология
26.02.2010 14:08
"Склонена главица, сабя не е сече" или " Да ми мирно седяло, не би чудо видяло" или "Вързан поп мирно село"
Това е българската идеология. За малко пари и власт, българина ще продаде и родната си майка.
Всеки говори за чест и достойнство, докато "налапа залъга" и като това стане, започва с оправданията.
Човека изказал тези думи в постинга е абсолютно прав. Лошото е, че дори да се засегнем българите, нищо няма да направим. Ще отидем да се напием с алкохол менте, ще попсуваме малко гърците, ще им припомним, че преди 1000 години и ние сме били държава и толкова. Когато изтрезнеем всичко ще е по старому или "Старата песен на нов глас".
Докато си сваляме гащите пред всички, всички ще ни таковат. Това е факт.
цитирай
24. nicodima - Я си помисли сега...
26.02.2010 14:23
newlogic написа:
"Склонена главица, сабя не е сече" или " Да ми мирно седяло, не би чудо видяло" или "Вързан поп мирно село"
Това е българската идеология. За малко пари и власт, българина ще продаде и родната си майка.
Всеки говори за чест и достойнство, докато "налапа залъга" и като това стане, започва с оправданията.
Човека изказал тези думи в постинга е абсолютно прав. Лошото е, че дори да се засегнем българите, нищо няма да направим. Ще отидем да се напием с алкохол менте, ще попсуваме малко гърците, ще им припомним, че преди 1000 години и ние сме били държава и толкова. Когато изтрезнеем всичко ще е по старому или "Старата песен на нов глас".
Докато си сваляме гащите пред всички, всички ще ни таковат. Това е факт.


Не скланяш ли главица пред мнението на някакъв гръцки простак и си склонен да приемаш чуждия негативизъм като свой!
И дали това не потвърждава мнението, че наистина сме задници!
цитирай
25. анонимен - 23. newlogic, ти сваляш ли си гащите ...
26.02.2010 14:25
23. newlogic,
ти сваляш ли си гащите пред всички? А познатите ти правят ли го? А да знаещ що е то "социална среда"? Хайде да минем без крайни оценки като "българите са такива или онакива", че да не се окаже, че само изказващият се е такъв или онакъв.
Докога ще продължава мниенето на мозъци не ми е ясно. Ако гърците бяха подложени на такива репресии, на които ежедневно сме подлагани ние, нямаше да просъществуват и десет години. Защото тези техните гръмки фрази нямат нищо общо с истината. Големи мъже са по стачки, но когато полицията стои на сто метра и кротува. Тогава даже и камъни хвърлят. Ама намеси ли се полицията както трябва, на минутата изчезват смелчаците. Да не говорим колко са храбри гърците, когато всеки ден на обществени места албанците ги правят за две стотинки. Това, че те са путьовци, не означава, че ние сме велики. Просто всеки се разпростира дотам, докъдето тези, които държат тоягата, му позволят.
цитирай
26. benra - работя в гръцка фирма
26.02.2010 14:37
познайте дали работещите в гръцките ни офиси стачкуват
цитирай
27. tina05 - "Склонена главица, сабя не е ...
26.02.2010 14:42
newlogic написа:
"Склонена главица, сабя не е сече" или " Да ми мирно седяло, не би чудо видяло" или "Вързан поп мирно село"
Това е българската идеология. За малко пари и власт, българина ще продаде и родната си майка.
Всеки говори за чест и достойнство, докато "налапа залъга" и като това стане, започва с оправданията.
Човека изказал тези думи в постинга е абсолютно прав. Лошото е, че дори да се засегнем българите, нищо няма да направим. Ще отидем да се напием с алкохол менте, ще попсуваме малко гърците, ще им припомним, че преди 1000 години и ние сме били държава и толкова. Когато изтрезнеем всичко ще е по старому или "Старата песен на нов глас".
Докато си сваляме гащите пред всички, всички ще ни таковат. Това е факт.

"Бог помага, ала в кошара не вкарва"
"Не оставяй днешната работа за утре"
"Кой лежи - той тъжи; кой оре - той добре"...
Който каквото иска това "вижда" в българските поговорки и с това се описва. Да се набляга само на лошото /което го имат всички народи/ няма да доведе до нищо!

цитирай
28. анонимен - Голямо нещасите е да си
26.02.2010 14:43
грък - те сами си го признават. ((((
цитирай
29. benra - харесвам гърция,
26.02.2010 14:52
харесвам гръцкия,харесвам музиката им...познавам хората им
Не виждам отде го вадят това самочувствие да съдят нас. Да гледат себе си
То не може само да се взима, трябва и да се дава
300 милиарда....
Иначе вярно е,че в Б-ия няма гражданско общество.Но като в Гърция има-защо надига глава само по социални въпроси,защо не прави активен политически контрол та да не стигат на този хал, който са в момента
Няма да им дават 14 заплата, горкичките...Помня как един гръщ ми се жалваше преди време, че видиге ли..искали 15-та заплата, ама гадното правителство не им давало...та щели да стачкуват в тая връзка
цитирай
30. swan16 - харесвам гръцкия, харесвам муз...
26.02.2010 15:01
benra написа:
харесвам гръцкия,харесвам музиката им...познавам хората им
Не виждам отде го вадят това самочувствие да съдят нас. Да гледат себе си
То не може само да се взима, трябва и да се дава
300 милиарда....
Иначе вярно е,че в Б-ия няма гражданско общество.Но като в Гърция има-защо надига глава само по социални въпроси,защо не прави активен политически контрол та да не стигат на този хал, който са в момента
Няма да им дават 14 заплата, горкичките...Помня как един гръщ ми се жалваше преди време, че видиге ли..искали 15-та заплата, ама гадното правителство не им давало...та щели да стачкуват в тая връзка

Бени, то на нас, че не ни дават 13-та заплата както и да е.Но да дадът на пенсионерите за Коледа(и то след Нова година) по 25 лв! и то не на всички си е живо престъпление.И защо излъгаха, че няма пари, като пари имаше и то много.А някой разбонтува ли се?
цитирай
31. benra - swan,
26.02.2010 15:16
аз и затова казвам, че няма гражданско общество.НЯма и това е.
Въпросът е, че това го казва обществен лидер, но то изразява цялото презрение на тяхната нация към нашата. И аз лично не го допускам,защото те имат много ама много трески за дялане и затова се докараха на този хал-да ги грози опасност от изхвърляне от еврозоната.И пак казват-не сме виновни ние, виновна е Франция, Италия...всеки друг, но не те
цитирай
32. valsodar - Едно нещо все ми е чудно
26.02.2010 15:18
И то е следното - Гледам хората около мен как разсъждават, как и те не харесват настоящето, иска им се да го променят, но ... някак си убит е в зародиш целият ентусиазъм да променяш ежедневието.
Примиряваш се със случващото се, инстинкт за самосъхранение ли, политическа алергия ли ни е прихванала но... няма как да очакваме от поколения расли в условия на безцеремонен диктат, да имат силата и желанието да поемат отговорноста за държавата си в свои ръце.

То, нямаме и национална кауза около която да се обединим. Една поне да имахме около която да сме единни, а то - на един човек поне по две мнения се падат, как да се променят нещата.

Че искаме промяна, да искаме я.
Но някак си не искаме ние да участваме в нея, та ако може, да дойде от нейде си я ангел спасител, я светия закрилник или поне Супермен, който да ни свърши работата наместо нас. А ние, само да си го наставляваме от страни.

Това Гражданско общество честно казано не го виждам много през идните десет години.
За да има общество между индивиди, трябва първо да има съвместни неизгоди, които да са преживяли заедно, че да се борят съвместно.
Та... малко ни е бил тормоза явно, щом още не е настъпил повратният момент, в който да преодолеем инертноста си и апатията към случващото се.

Разделени и...
цитирай
33. swan16 - Нужен ни е някой като Дякона навр...
26.02.2010 15:41
Нужен ни е някой като Дякона навремето явно, а и малко сме страдали и малко ни е хумота, че си търпим.А горд народ сме били, но сме забравили....
цитирай
34. valsodar - Да не те отчайвам
26.02.2010 15:45
ама, появи ли се някой като Дякона, още на вторият ден ще е предаден, а на третият окаушен като терорист.
цитирай
35. bilingual - Къде е оригиналният текст?
26.02.2010 15:45
Къде е оригиналният текст?

цитирай
36. swan16 - Значи ще си останем рая послушна и с ...
26.02.2010 15:47
Значи ще си останем рая послушна и с преклонена глава....., което е доста отчайващо наистина
цитирай
37. valsodar - оригиналният текст
26.02.2010 15:47
http://e-vestnik.bg/8493/v-desetkata-balgarite-sa-tapi-zadnitsi-obyavi-liderat-na-gratskite-sindikati/ ( тук )

от http://neverojatno.wordpress.com/ (тук ) и следата се губи до там.
цитирай
38. bilingual - аз лично съм възмутена, че болши...
26.02.2010 15:49
аз лично съм възмутена, че болшинството от по-горе коментиралите го приеха за чиста монета и в един глас изразиха съгласие с този "цитат"
покъртително е.
.... наистина ли мислите, че народът ви е "мърша"? ами значи и вие самите сте такива!
с такъв начин на мислене сме загубени!
ами ходете и му целувайте краката на тоз грък, че ви е "отворил" очите какви сте и ви е "охарактеризирал правилно"....
цитирай
39. valsodar - Добре, кажи според теб кое не е вярно в него и се обоснови!
26.02.2010 15:53
Не си съгласен с нещо - обосноваваш мнението си.
Нормално в при всеки един спор.

С коя част от изказването точно си несъгласен и с какво?!
цитирай
40. damnation - bilingual, ти тъкмо нарече &quo...
26.02.2010 16:21
bilingual, ти тъкмо нарече "мърша" П.Славейков, когото си позволих да цитирам.
Но, истина е - страхливи сме, не умеем да отстояваме правата си, продажни сме. Дали ти харесва или не, няма значение, поне докато не ме обориш някак...
цитирай
41. valsodar - Истината, както винаги е разнолика
26.02.2010 16:31
Познавам немалко хора, с които всяка една нация би се гордяла. Познавам и народа си, с който не съм много горд като нация.

Може би, защото с течение на годините на диктатура и на преход сме изгубили напълно националноста си?
цитирай
42. swan16 - Забравили сме и историята си, и к...
26.02.2010 16:38
Забравили сме и историята си, и корените си и героите си.Забравили сме и кои сме и се лудаме безцелно, хаотично и сляпо....
цитирай
43. borsi - Че сме тъпи, тъпи сме. Овце сме, няма ...
26.02.2010 16:57
Че сме тъпи, тъпи сме. Овце сме, няма какво да си кривим душата.

Друг никой не би търпял 21 години разни дебили да го яхат, крадат, убиват и да прогонят или уморят 2 милиона българи. А нашенецът вместо да изтреби тази паплач се гордеe, че прехода му бил мирен!
Мирен, но за кого? За над 2 милиона умрели и прокудени от родината си или за тези които от 21 години само се чудят как да се гаврят и открито да се подиграват с овчия по душа народ?

Гърците може да не са цвете за мирисане, но поне знаят как да си бранят правата, а в мига в който някой се опита да ги яха, политат камъни и коктейли молотов по властта.
цитирай
44. bilingual - bilingual, ти тъкмо нарече &quo...
26.02.2010 16:59
damnation написа:
bilingual, ти тъкмо нарече "мърша" П.Славейков, когото си позволих да цитирам.
Но, истина е - страхливи сме, не умеем да отстояваме правата си, продажни сме. Дали ти харесва или не, няма значение, поне докато не ме обориш някак...


не изопачавайте нещата! няма какво да Ви оборвам, то си е кауза пердута с тези ваши разсъждения. но ще ми направите услуга, ако не обобщавате така "ние сме такива и онакива", или ако го правите, поне уточнете кого имате предвид, защото е нелепо да слагате всички ни под един знаменател. И пак повтарям изборът си е Ваш да се самоопределяте като "мърша" и по повод този цитат от Славейков, стихотворението е писано през 1875 г. по конкретен повод... нужно ли е да го използвате като коментар за всичко?
цитирай
45. valsodar - Прав си, обобщенията са по-скоро вредни
26.02.2010 17:04
Но, човек прави обобщения в период в който види закономерна повтаряемост на събития около себе си, а такива за последните 20 години - бол в историята ни.

И почваш да се питаш - А бе, къде наистина са сбъркани нещата, след като познавам толкова много стойностни хора, а тъпчем всичките заедно все на едно и също място с години наред?

Открием ли отговора на точно този въпрос, ще имаме и ясната визия за бъдещето си, както и кауза около която да се сплотим за постигането му.
цитирай
46. damnation - Не изопачавам нищо приятелю :) Г...
26.02.2010 17:05
Не изопачавам нищо приятелю :) Гневен си, ала не можеш да покажеш с нищо че си прав, не можеш да посочиш примери отричащи моето твърдение. Извинявай, ако не се считаш за такъв и онакъв. И аз имам мнение за себе си, че знам какво искам, как да го постигна, и че мога да се боря - ала не мога да не забележа легионите от предали се, страхливи, гледащи все най-леко да минат, все да изберат правилната страна люде. Стихотворението е писано по повод, да.... сега нямаме ли го ? Макар и да е покрито, не сме ли под нечие иго ? Не чакаме ли все някой друг да ни оправи и помогне ?....
Нужно е да има такива коментари, да. Току-виж някой се засегне и реши да покаже на света, че не е роб. Защото с розови мечти и вечно чакане не става !
цитирай
47. valsodar - Борси, ако уточним едно нещо нещата си идват по местата
26.02.2010 17:06
И то е следното, през последните 21 години ние не сме направили никакъв преход към едно справедливо и демократично общество, а сме били неволни съучастници във Великата Криминална Революция, непозната нито в старата, нито в по-новата ни история!
цитирай
48. newlogic - 24. nicodima
26.02.2010 17:29
Виж сега, в българия има много свестни и почтенни хора. Те остават такива до момента, в който се докопат до малко власт или пари и тогава се превръщат в задници.
В българия кадърните и способни хора са отричани и подтискани от така наречените задници.
Ако разгледаш малко по нета ще видиш колко много велики изобретения са направени с участието на българи, но общото при всички е, че това са българи прокудени в чужбина. Българи, попаднали на място където са им дали да се развиват.
Тези българи или така наречените задници, са хора със самочувствие без покритие, шуро-лельо-баджанаци на сгодни позиции, а повечето от останалите са не задници, а овчици. ;)
цитирай
49. newlogic - 25. анонимен
26.02.2010 17:35
Явно ти си голям умик?!? Аз дали ще си сваля гащите или не, няма кой знае какво значение за българския народ, и на кой ли му пука.
Лошото е, че тези, от които зависи го правят, а това е пагубно за България и народа и. Ти най-вероятно си свидетел как всичко се разпродаде и как се унищожи бг за последните 20 години. А това не е станало без помощ от вънка.
Това какво някой тъп грък е казал, не е от голямо значение. Аз лично се съмнявам дали е казал точно това, ама както и да е.
Въпроса е, че в този постинг има скрита истина. И това е, че ние се оставяме да ни мачкат повече отколкото е необходимо.
А за полицията, като си толкова умен, кажи дали има някоя нормална държава, в която този орган на власта да си позволява да бие граждани на публично място. И това не им е дошло от Господа, а са си го извоювали по един или друг начин.
айде със здраве
цитирай
50. newlogic - 27. tina05
26.02.2010 17:41
Точно така, Тинче, съгласен съм с теб. Но въпроса е не кой в какво вярва поотделно, а в какво вярва българския народ като цяло и пред какво се прекланя.
За да е едина една държава, народът трябва да е обединен от една или няколко каузи, не разделен на части и всеки да си прави, каквото поиска.
Но така или иначе, почти нищо не може да се направи, защото за да стане нещо по-съществено в бг, трябва да има участие на висши чиновници и хора с власт и пари, но лошото е, че точно тези хора не искат да рискуват и да загубят положението си, за да направят добро за народа.
или както се казва " Сития на гладния невярва"
цитирай
51. newlogic - valsodar
26.02.2010 17:46
Браво, приятелю. Аз мисля като теб и те подкрепям.
цитирай
52. анонимен - 49. newlogic, не, не съм голям умик - ...
26.02.2010 18:37
49. newlogic ,
не, не съм голям умик - просто избягвам да давам генерални оценки за неща и хора, които не познавам. А дали си сваляш гащите си е лично твоя работа, стига да не обвиняваш или подстрекаваш публично и други за това. Айде, със здраве, и се моли за Коледа някой да ти подари малко ум в главата.
цитирай
53. newlogic - 52. анонимен
26.02.2010 18:45
От сега започвам да се моля усилено за Коледа някой да ми подари ум, за да мога да ти го дам на теб. :)
цитирай
54. bilingual - :)
26.02.2010 18:47
@ valsodar
@ damnation,

когато общувате в блог пространството е редно все пак да проверите дали общувате с мъж или жена, а ако не сте сигурни имаме си учтива форма в нашия език "Вие"...
няма какво повече да коментирам тук. само мога да ви дам съвет, че промяната към по-добро започва в нас самите и от това как се отнасяме един към друг.
останете със здраве!
цитирай
55. damnation - Една добра промяна би било ако бъ...
26.02.2010 18:53
Една добра промяна би било ако българите започнем да работим и да си отстояваме правата, вместо да се жалваме.
Една добра промяна би било, ако разберем, че само ние самите можем да си помогнем.
И една добра промяна би било, ако се научим да приемаме загубата и да търсим поуката от нея, вместо и след края на мача да го играем морални победители, както в случая правят някой съблогъри :)
цитирай
56. vmir - То и аз мисля, че българите не сме от най-умните, ама като прочетох аргументите на този грък и
26.02.2010 19:23
се успокоих, че имало по-тъпи задници и от нас.
цитирай
57. valsodar - O, по-тъпие от теб или от нас винаги ...
26.02.2010 19:32
O, по-тъпи от теб, от мен или от нас винаги ще се намерят.
Това не е проблем.

Проблемът е в това, човек да открие по умните от които да се учи, по-смелите които да го окуражат и по-мъдрите, които да му обяснят, защо не винаги нещата стават така, както той си мисли, че трябва да са!

И лошото, тревожното за мен, е че от ден на ден тези хора все повече намаляват, изтласкани встрани от полезрението ни под натиска на тълпата, която расте прогресивно с всеки един ден, изгубен в очакване някой друг да ти каже кое е правда и кое неправда. Кое е достойно и кое мерзко. Някой друг да се бори с неправдата, а ти да вярваш и да се уповаваш в едно хипотетично светло бъдеще.

Не искам да обобщавам, но според мен това, което най-много ни пречи да се сплотим е инертноста в мисленето ни, инертност караща ни да се примиряваме и търпим, наместо да се борим.

И да гледаме, как други не толкова умни, кадърни, можещи или просветлени като нас ни изпреварват по пътят си по простичката причина, че те заедно продоляват трудностите, а ние вярваме отчасти само на себе си и всеки се оправя както може.
Както може, спирайки и отказвайки се там, където едно побутване по рамото би му дало сили да продължи.
цитирай
58. valsodar - Анита - Анита
26.02.2010 19:36
Приемам забележката, да права си за нея! :)
цитирай
59. raders - вай, вай!
26.02.2010 20:18
анонимен написа:
Ще преживеем и още една империя и пак ще ни има, а гърците, както се родиха от нищото през 18 век, така и ще си идат в нищото.


Родиха се от нищото през 18 ти век? Ти направо разчекна котката и изяде всичката баница...
цитирай
60. watchtowerman - Лесно му е на гръка...
26.02.2010 20:20
Преди 55 години ги освободиха анличани и американци и останаха под тяхното робство...А нас?! Донесоха ни свободата на комунистическите концлагери... В тези лагери няма стачки, демонстрации, защото няма хора, има смазани от недояждане и сиромашия човешки сенки - и най-вече, от липса на Надежда. Онова, което успяха комунягите, е че отнеха Надеждата, че Утрешният ден може да е по-различен и по-перспективен за обикновения човек...Ама в това Унищожаване на Надеждата значим дял има и Западния Свят, Комунисти и Капиталисти дружно сдавиха онова що остана в комунистическия ни концлагер...Лесно му е на гръка...Да дойде да прави синдикат в концлагер...
цитирай
61. lado - Приятно нещо е да има човек топла ...
26.02.2010 20:46
Приятно нещо е да има човек топла соба, самун хляб, парче сланина и няколко глави праз лук, пък да легне и да мисли, или да спи и да сънува. Приятно е, но да има и една от тия две болести: или млада жена, или стар ревматизъм; лежиш, лежиш, а мисълта ти като у немец, пълна и богата като готварница, дълга и безконечна като суджук - суджук, с който във виенския райстаг немците и маджарите бият по главата славянските депутати; а въображението ти като у арапин, силно и остро като тюмбекия1 - тюмбекия, която е крайно полезна за краставите народи, - пламенно и възвишено като дим. Дим, дим! под който ние българите така сладко спим. Мислиш, мислиш, пък се попротегнеш като философ, прозевнеш се като дипломатин, почешеш се в тила като политик и ако ти позволи жената или ревматизмът да заспиш, то спиш като Крали Марка.
цитирай
62. анонимен - Мисля си
26.02.2010 21:49
че част от вас не желаят обвинените публично и с предстоящи дела да бъдат осъдени. А искате промяна. Каква? Да сменим тези които дръзнаха да съдят Големите? Българите не могат да се организират за единни действия - вярно е. Има само едно изключение - когато определена организация с опит иска да сформира, да вдигне революция "отдолу". Не сте ли го виждали това?
цитирай
63. bizcocho - Лошото е, че го е казал грък / виза...
26.02.2010 22:25
Лошото е, че го е казал грък / византиец/... :( иначе точно го е казал.
цитирай
64. evrazol - Ето нещо, което не е казано от грък
27.02.2010 00:01
http://naina.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/02/18/carskite-syveti-kym-sina.495502

Щом етолкова важно КОЙ а не КАКВО казва.
цитирай
65. анонимен - Като ги чета тия неща кръвта ми кипва
27.02.2010 00:36
Няма повече да търпя! Със вас съм!
Ама не разбрах за какво точно ще се борим -
за гражданско общество, или
за революция?
Или имаме конкретни искания - нещо може да съм пропуснал - ако са смислени, аз съм ЗА. Наистина!
цитирай
66. анонимен - 59. raders
27.02.2010 01:56
Чети повече, мисли повече и ще разбереш, че други са разчекнали котката, а такива като мене само го констатират. Повтарям за неразбралите - като държавност гърците се родиха от нищото през 18 век и много скоро пак в нищото ще идат.
цитирай
67. tonihi - ре
27.02.2010 19:51
Това е самата истина която българина неще да проумее,въпреки ,че я знае наизуст .
цитирай
68. skurengslia - кой каквото прави,на себе си го прави
28.02.2010 00:05
,,прост народ-слаба държава,,/,,един народ има такова правителство,каквото заслужава,,/,,ти го плюеш,то мисли дъжд вали,,...Нямаш ли поне малко достоинство бе българино че търпиш не това дето казал за тебе гърка ами това дето правят с тебе управляващите та да каже така не само гърка ами и французина и англичанина и норвежеца и сърбина мн.други които ако не са ми го казвали направо то са ми го показвали по един или друг начин.Ако бяхме малко по умни щяхме да знаем колко сме прости.Ама самочувствието ни мн.голямо само дето няма покритие никакво.
цитирай
69. valsodar - Що бре, от нас по-достойни за случващото се няма!
28.02.2010 00:58
След като настоящето ни е факт неоспорим, то ние сме си напълно достойни за него. :)

Не помня вече кой го бе казал първи, но знам че е го е казал правилно - Познай себе си, за да познаеш света!
цитирай
70. анонимен - не!
28.02.2010 19:44
boristodorov56 написа:
Историческата ми предубеденост към гърците не може да ми попречи да прецеця, че казаното е повече от вярно.
Излиза, че съседите ни познават по-добре от нас.
Те затова заприщват граничните пунктове - знаят, че сме дрогирани мишки.

Горчива, но точна оценка.
За съжаление.


Тоя педал, гърка де, може и да е прав, но не понасям някакъв смотан ромей да говори против нашата нация!!! Клатили сме ги векове наред, и пак ще ги работим!!! Танасис хюмнето да се хване за палците и да... мълчи!!!
цитирай
71. анонимен - Единственото, което мира не ми дава ...
02.03.2010 17:36
Единственото,което мира не ми дава е да се направи нещо.Единственото,което ми хрумва е ние всички,които пишем тук и даваме мнения и акъли да се съберем и да направим нещо.Единственото,което можем да направим е най-накрая ние-народа да си вдигнем главите,да си наплискаме очите,за да се разсъним и да поемем нещата в свои ръце,защото вече управляващите хич не се свенят да безобразничат.Аз съм готова да вляза в такова сдружение.И съм сигурна,че ще има още много,които ще са готови.Помислете върху това.И ако някой заяви готовност,ще се регистрирам и със собствените си имена и ще поема отговорност.
цитирай
72. valsodar - Според мен си напълно права, но с...
02.03.2010 21:40
Според мен си напълно права, но .... момента за това все още не е настъпил.
Иска се един огромен всенароден катарзис, едно отърсване от овчедушието натрупано във всички нас, процес който може да протече единствено при сериозно страдание.

То вече започна.
И... е за добро, имайки в предвид крайният резултат.
Тази и следващата година ще са преломни за нас като нация.
И ЕДВА след една година ще има смисъл от идеята ти, която и аз споделям, защото ще го има нужното качествено и количествено натрупване за една истинска, а не козметична промяна, каквато ни се демонстрира за последните 2 поколения.
цитирай
73. bestregards - некоректно определение
03.03.2010 00:55
корекция моля!!!! :


Българите са бити задници!
цитирай
74. анонимен - valsodar, знаеш ли, така безкрайно ...
03.03.2010 13:49
valsodar,знаеш ли,така безкрайно чакаме вече 20 и кусур години.Имам двама сина,единия скоро ще навлезе в истинския живот и честно да кажа не искам и той да бъде мамен,ограбван и да живее в общество безхаберни.много хора помежду си си говорят всичко това и мен ме уйасява бездействието ни,защото всички искаме промяна,но всеки чака някой друг да му направи подобренията.Това ни е големия проблем.И какво още да ни се случи,за да се пристъпи към промяна?!
цитирай
75. skurengslia - днес е 3 ти март
03.03.2010 14:11
Не мисля че мнозинството е готово за една открита и дълга борба защото самият факт че днес такова малцинство проявява интерес да отбележи националния празник във Варна показва колко малко национално самосъзнание показваме и колко ни е грижа какъв ден е днес.Срам за варненци че и аз съм от там.Такова нещо другаде по света няма.Да видим на 24 май колко се цени славянската писменост дето сме 1 вите усвоили я и дали и живот и възможност за разпространение.А тряба да се гордеем с това.Та да започнем от малките изяви...
цитирай
76. skurengslia - днес е 3 ти март
03.03.2010 14:20
Пропуснах да кажа че ако не сме подготвени достатъчно само може да повторим неуспеха на априлското въстание и след това съвсем да се обезверят хората.То между другото не беше отдавна примера с поддръжниците на Волен Сидеров.Мисля 4е народа тогава изтържа момента и скоро такъв няма да има.Просто го домързя да постоянства ами за няколко месеца подви опашка.То така не става.Другите наци се борят с години.Та една птичка пролет не прави...
цитирай
77. анонимен - Аз съм готова. И решителна. Всеки ...
03.03.2010 14:28
Аз съм готова.И решителна.Всеки трябва сам за себе си да реши.
цитирай
78. valsodar - Нужни са ни само три неща ; знание, ...
03.03.2010 20:02
Нужни са ни само три неща ; знание, воля, търпение.
Към момента първото го няма, второто не е ясно формирано, а третото се бърка с овчедушие и безхаберие.
цитирай
79. skurengslia - Аз съм готова. И решителна. Всеки ...
05.03.2010 02:03
анонимен написа:
Аз съм готова.И решителна.Всеки трябва сам за себе си да реши.

Сладурка.Само така.Ако мога да си позволя един приятелски съвет към теб,да се опиташ да си избираш приятели и по политически възгледи,за да не се стопи ентусиазма ти защото огъня трябва да се поддържа за да не изтлее.Аз го осъзнах отскоро.Много е важно,повярвай ми.
цитирай
80. skurengslia - И чучди задници е имало бити от българи
05.03.2010 15:25
bestregards написа:
корекция моля!!!! :


Българите са бити задници!



Ти явно не си българин ,но ако не знаеш ,почети малко за да узнаеш ние колко задници сме били като се почне от Аспарух и битите задници на варарите а после и на великата византийска империя и се стигне до балканските войни където българите печелят всяка битка на 4 фронта и се наложи съседките да викат на помощ великите сили та да се справят със нас.Ако не беше ,,Великият заговор срещу българите,,(прочети книгата)сега да сме много по напред от останалите самозабравили се европейци,че ние сме от най-старите цивилизации в Европа редом с гърците,но нашата ДНК е много по запазена от тяхната.Траките като правеха златни инкрустирани съдове,онези дялкаха дървени лъжици.А в онези варварски времена ,колко бяха цивилизовани като Аспарух ,че да се обедини със славяни и траки а не да ги изколи като пилци подобно на варварите турци дето до края на 19 век не бяха цивилизовани.Затова ни мразят,защото ги беше страх от нас.Затова ни разпокъсаха територията(Чърчил да няма покой в гроба си дано),че никой не искаше да има такава голяма държава със собствено мнение ,различна религия , собствена писменост и непримирим и храбър народ.И за съжаление успяха да ни нашарят задниците и да ни смажат.Та може и да сме бити задници на този етап ама всеки народ си е минал по реда.И Германия беше бит задник и Турция и всяка една нация през изминалите столетия.И това ще мине и може пак да дойде ден дето ние да нашарим нечий задник.,,България ще пребъде,,каза баба Ванга.Да си помогнем за да се сбъдне пророчеството и!!!!!!
цитирай
81. valsodar - Аха, да така е в исторически план - ...
05.03.2010 23:25
Аха, да така е в исторически план - напълно си права.
Но, кажи - не те ли обзема срам и разочарование, като го сравниш с настоящата ни действителност?
цитирай
82. skurengslia - Затова ме е яд
08.03.2010 15:43
Точно за това ме е яд,защото изпитвам срам и разочарование и не мога да прегльтна фактите,но и не искам да се примиря,че е така и така ще бьде.Точно на народа ни ме е яд и не мога да му простя слепотата и глухотата,че ако се беше родил такьв-добре,да каже човек ,че е вроден дефект но, че сам си е избрал такава незавидна сьдба и слава-не мога.Жалко е,че не остана кой да се бори.Като отметнем последните храбреци згинали в освободителните войни,после крадците, които имат интерес да бьде точно така щото те не знаят що е,, срам и разочарование ,,;после малцинствата дето ако не са с нас,то са против нас,а те не са малко;старците в залеза на живота си,дето нямат пари за хляб,а камо ли за кабелна тв или вестници(пьк и да имат,вземат всичко за чиста монета или пък не помнят вече имената си,я си мислят,,след мен и потоп,,,а психо болните колко се умножиха;a затворници,деца, алкохолици,тинеиджьри дето мислят само с кого да се напият и да преспят;смазани от 12/16 часов работен ден дето заспиват на масата докато чакат вечерята;мьже дето се изчерпват като набият жените си и са спокойни, че са доказали силата си(статистиката показваше преди около 3 години че всяка 5 та жена е жертва на домашно насилие);да не забравяме и колко заминаха да работят в чужбина,но се водят кьм тези 7-8 милиона дето уж сме и сега кой остана?Такива дето си пишат по форумите ама тя,, дума дупка не прави,,.Цялотo зло идва от невежеството на хората.Образователната система е срината.Четат вестници ,ама не и между редовете ;гледат тв.,ама само развлекателни програми,а не се сещат хич ,че това също е манипулативна политика:умишлено да се насочва съзнанието на хората към пороци и бягство от действителността,изродено приоритиране на ценностите и неуважение към личността си и наи вече СНОБИЗЪМ.Отчаяна съм като ги гледам с каква последователност изпълняват пъкления си план и какви успехи жънат.То сега и да се роди друг Стамболийски,те няма да го изберат щото не знаят кого избират и не се интересуват.Туй невежеството е голямо зло.
цитирай
83. skurengslia - ЧЕСТИТ 8 ми МАРТ НА ВСИЧКИ ЖЕНИ
08.03.2010 16:01
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!!
цитирай
84. анонимен - xaxaxa
11.03.2010 16:43
Тоя смотан Елин да си го начука безпощадно отзад! Те Елините щото са много умни и оправни затова го докараха до това дередже
цитирай
85. анонимен - прав е за тъпаците
01.06.2010 18:48
Сега драги сънародници да ви питам 1во ко вие виновен маляката че ви казва истината,2 ро като сте такива ербапи що не скочихте като ви дигат тока да спрете да го плащате а щото ще ви предадат другите комшии,което сочи че маляката е прав пак,трето как няма да сме малоумни бе оня ден чета за оня генетичен отпадък Ричард Ран че бил казал да не правим като гърците и щели сме да се опраим че нали по неговия сценарий вървим към европа и кво 2 милиона избягали оттука без да се обръщат,още два измрели милиони мъреливи цигани чиито деца оня ден дебилната кифла Ани Цолова призоваваше да гледаме,и пак тупнат миндила Ран да дава акъли що не иде да ги даде на гърците даде ма нъцки там има 17 ти ноември стрелят на месо то данейда изпиеш 3 кила ракия да набиеш женаси и да гледаш мазни чалги и шопарски/турски/ сериали по телевизията баш си е прав гърка мързеливи били ми да като има кретени да работят за лудо а за лудо да не стоят .Ако не знаете кой е ричард ран четете ако не искате да четете помислете върхутова че който незнае откъде идва не знае къде отива
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392936
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив