Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2010 23:07 - История за едно лъжливо овчарче, избрано от овцете си за премиер!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1769 Коментари: 2 Гласове:
7



Ако ГЕРБ вземе властта през 2009 г., до края на мандата - 2013 г., доходите може да скочат двойно, а средната работна заплата у нас да порасне до 1500 - 2000 лв. В Румъния доходите растат с 20% на година, не виждам защо и у нас да не е така, поясни Мавродиев. Според него 10-12% икономически растеж също е постижима цел.
В програмата се предвижда въвеждането на плосък данък от 10% да се съчетае с необлагаем минимум 1000 лв. Целта е плоският данък да стигне 7%, а необлагаемият минимум да се увеличава всяка година според възможностите на бюджета. Друга идея е таванът за осигурителните вноски да е равен на необлагаемия минимум. Ставката на ДДС пък трябва да слезе от 20 на 15%, а данъците върху наследствата и даренията - да отпаднат.
ГЕРБ е за отпадане на минималната работна заплата и за съкращаване на пенсионната вноска от 23% на 10%, като цялата да влиза в частен пенсионен фонд. Предвижда се значителна част от приходите от приватизация, концесии и бюджетния излишък да се пренасочват към пенсионната система. ГЕРБ-ерите ще премахнат осигуровките за фонд безработица, общо заболяване и майчинство. Те заявяват, че в рамките на една година ще закрият програмата "От социални помощи към заетост", а помощи ще се дават само срещу полагане на обществено полезен труд и посещаване на образователни и квалификационни курсове. За да получават родители помощи, техните деца трябва да посещават училище редовно. Последните 2 мерки са сред намеренията и на сегашното управление.
В партията на Бойко Борисов смятат, че броят на министерствата трябва да се съкрати. Трябва да се премахнат министерствата на бедствията и на администрацията, икономиката да се поеме от финансовия министър, а с енергетиката да се занимава агенция, посочи Мавродиев. Всички европейски средства също трябвало да се управляват от министерство на финансите, а не от разни агенции, както е сега.

ОТЗВУК
Сегашната програма повтаря и развива икономическите намерения, обявени при учредяването на партията. В края на 2006 г. ГЕРБ обяви курс към 10% данък за доходите, 800 лв. необлагаем минимум, 15% ДДС, съкращаване на излишни чиновници и ведомства и др. Още тогава жалоните на ГЕРБ-ерите за данъчно-осигурителна революция раздвоиха анализаторите. Повечето икономисти от десния фланг, които са привърженици на ниските данъци и минимална намеса на държавата, одобриха принципно плана на най-младата партия. Според Светла Костадинова, директор на Института за пазарна икономика, при милиарден бюджетен излишък държавата може да си позволи рязко съкращаване на данъци и осигуровки. Финансистът Йосиф Аврамов обаче смята, че няма бюджет, който да издържи целия ансамбъл от обещания за бързо покачване на доходите на българите. Икономистите от левия фронт пък са тотално срещу плоския данък, като посочват, че той облагодетелства богатите.


А Сега ще вдигнем ДДС, после ще го свалим повече




Тагове:   овцете,   овчарче,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Колко превратен е живота.
29.04.2010 23:22
КАКВА Я МИСЛИХ, КАКВА СТАНА

Не ми харесва таз позиция,
по-лесно лай се в опозиция.
Сбогом героични пози,
кой как може, ме тормози.

Твърде много се изсилих,
обещах реки от злато,
и ако това не стане,
ще се озова във блато.

Сергей, да хокам бе удобно,
и напоследък беше модно,
но, той все пак си взе мандата,
а пък аз съм с двата крака.

Колко ли ще трай народа,
пък и тези профсъюзи,
ни се водят,ни се карат,
някой все ще ме изхлузи.

Ох, проблеми и проблеми,
почна да ми се реве,
то поне да няма скоро,
дъждове и ветрове !
цитирай
2. lado - А овцете като се впечатлиха, че н...
30.04.2010 14:29
А овцете като се впечатлиха, че някой им припомня невероятните глупости, с които ги вкараха в кошарата, че чак се замислиха : "Това не си го спомняме, и щом не помним да ни се е случвало,значи не е било"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7412759
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив