Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2010 19:20 - Жега е!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1262 Коментари: 2 Гласове:
7



 Голяма досада е това - жегата! Голяма!
От студ спасение има, но от жега - няма!
Като е хладничко, пооблечеш се, посгрееш се и както казват англичаните - Няма лошо време, има неподходящо избрани дрехи.
Да, ама са си го казали за техният си регион, де си е само дъжд и мъгла, а за нашите африкански жеги, не са и подозирали горките.
А нашата жега не е като другите жеги.
Тя си има мирис, вкус и аромат.
Мирис на потни тела, вкус на градски прашоляк и ароматът на изгорелите газове натрупали се като плъстена шапка над града. И градът си е един такъв, тотално изперкал от жегата. Кой повече, кой по-малко, но тая пуста жега най-лошо се отразява на политиците управляващи от тук. Всичките са си тотално слънчясали, независимо от годишният сезон.
 А човек като слънчаса, само се пеняви и не знае какви ги върше.
Та и за това не се чудя много-много, как така в един момент според тях сме отличниците на Европа, а в следващият Европа си ни казва директно, че сме най-големите хаймани и непрокопсаници, влезли някога на нейна територия.
 Припоти се старата госпожа с нас, ама хак да й е!
Де й бе акъла, като ни покани в одаята си? Да се стоплела с балканският ни манталитет, а ей то на, какво стана - подпалихме й къщата с циганиите си.
   Голяма досада е това - жегата! Голяма!
Човек се отпуска в ленноста си, спира да мисли, не иска да се труди, да се бори, да прави каквото и да е. Само да полегне лениво нейде на сянка и айляшката да си гледа за патилата на Фехтинже ли бе оня филм, Ферхойнде ли бе... - а бе, да зяпа там как някой друг успява в живота, а него никой да не го закача за нищо, че то в жега работи ли се бре джанъм?

 Жега е!




А ние още сме в Ада.








Тагове:   жега,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Личи си!
10.06.2010 20:24
Личи си кой не гледа сутрешните новинарски блокове! Аз, като безработна, имам тази възможност. И като се нагледам и наслушам на сладки приказки, нищо не може да ме уплаши-ни жега, ни студ. Всичко е точно, всичко е нормално, кризата е с единия крак навънка, скоро мед и масло ще потекат по улиците. Да му мислят европейците, ние сме си супер! Ще ни проверяват, ама ха...
цитирай
2. zaw12929 - Ох! От студ на пек, с молба да е по лек!
11.06.2010 06:57
Ох! От студ на пек, с молба да е по лек!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7395183
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив