Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2010 17:24 - Добрите страни на Мондиала
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1355 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 15.06.2010 17:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Първо да уточня - Аз не гледам футбол!
Защо ли? По ред прости и разбираеми причини.
Футболът спря да ме привлича като игра още по времето, в което той тотално се комерсиализира и наместо за спортни добродетели, започна да се говори за финансови придобивки и демонстриран лайф-стайл от страна на футболистите.
За мен, така наречените колективни игри.. просто не са интересни. Още повече такива, чиято единствена цел е да размотават едно кожено кълбо от една посока към друга, провокирайки с това не до там разбираеми страсти от страна на зяпачите.
Добре де, разбирам ти да играеш, че да се ядосваш за собствените си грешки и непохватност, но за какво ли трябва да се ядосваш за грешките на другите?
 Пълна глупост, от където и да се погледне.
Колективните спортове са за поддаващи се на манипулации и внушения, а за мен остава удоволствието и... Спокойствието поне веднъж на четири години градът около мен да утихне.
 Да поспре за миг ужасният трафик по улиците, да се разхождам почти самотен в магазините без запотени тела да се блъскат в мен, да ме обслужват на касата все едно че съм цар ( или поне с интерес) и още толкова много други изгоди от привлеченият в друга посока масов интерес, така че неволно се радвам, когато се пръкне масова истерия от рода на световно по футбол.

 И на "Робинята Изаура" се радвах преди години по същата причина, но въпреки поводите за радост, един тревожен въпрос не ми дава мира - Добре де, толкова ли елементарни са хората, че на подобни глупости да отделят такава голяма част от вниманието си или просто животът им е дотам безнадежно скучен, че само един телевизионен екран може да го оцвети?


Тагове:   страни,   Мондиала,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Животът е безнадеждно скучен
15.06.2010 17:46
Да,животът е безнадеждно скучен и само теле екрана може да го оцвети.Не си мисли,че е тъжно!Нормално е.Човече живеем в ХХІ в.!Ти в кой век живееш?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392635
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив