Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2010 19:27 - В отговор на атаката на ГДБОП срещу сървърите на Читанка (Chitanka.info)
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5620 Коментари: 25 Гласове:
16

Последна промяна: 23.06.2010 19:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако до преди век знанието е било слънце, днес знанията са под знака на углавните престъпления, щом ГДБОП подгони един от малкото сайтове, предоставящ знания и култура на посетителите си, наместо заливащата ни от медиите полит-порнография и подгъзуване на властващите.

Да, правилно сте ме разбрали - един от малкото сайтове предоставящ вода на жадните за култура и знания - http://chitanka.info/ - днес е атакуван от ГДБОП.

Логично е човек да се запита, защо точно сървърите на една от най-големите виртуални библиотеки се атакуват в момента от ГДБОП? Нима там се корени проблема с ниските нива на събираемост на акциза, високите нива на контрабанда, особенно големите измами с ДДС за което все още чакаме решението за Мургина, хотелите на Доган и какво ли още не заметено тихомълком под чергата от кадърните ни управници и властимащите им протежета?

Лесно е да сриташ в бъбреците падналият, да удариш слабият, но... в това ли е силата на ГДБОП и ДАНС смело обявени за българският аналог на ФБР и АНС?!!

Да атакуваш и да спреш сайт разпространяващ знания за читателите си, наместо да вкараш в затвора наркодилърите продаващи дрога безпрепятствано пред училищата?

Да нарочиш новите будители на нацията ни за престъпник номер едно, докато в този момент истинските престъпници и гангстери получават оправдателни или условни присъди?

Това ли е напредъкът ви към европейските ценности господа от ГЕРБ?
Не, не е това и поне мен не може да ме излъжете с прахта, която всекидневно се опитвате да ми хвърляте в очите с помощта на угоднически клекналите ви медии.

В България няма истински журналисти!
Не, в страната ни наместо журналистика има политическа проституция, щом всички електронни медии са се така страхливо снишили пред власта, наместо да бъдат нейн коректив с обективноста си към случващото се.

Мълчете господа журналисти!

Угодно е страхливците да си мълчат.
Аз не мога.

И не искам да съм като вас!

Най-малкото по простата причина, че съм един от малцината останали в страната ни, за когото знанието е слънцето, което осветява пътя му.
 Слънце, чиято светлина няма да спра да търся дори и в днешните черни тоталитарни времена. Времена на безпрецедентен терор, лъжи и диктат.


http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=110390522341812 - групата за защита на сайта във Фейсбук - присъединете се! Заедно можем повече. Нека да покажем на родните безродници, че не сме безразлични към стореното от тях и имаме различна позиция по въпросът, какво е сайта на "Читанка".
 Да защитим една от най-добрите виртуални библиотеки, която се е раждала някога.
За да не се срамуваме след време, че във времена като тези сме мълчали!



Гражданска петиция срещу свалянето на законната електронна библиотека chitanka.info
Линк на петицията: http://bgpetition.com/chitanka_info/index.html




Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vidrica - Това е тъпо и гадно, тоест нормално ! ...
22.06.2010 19:56
Това е тъпо и гадно, тоест нормално ! Точно така ли намериха да покажат, че заслужават заплатите си които ние им изкарваме?
цитирай
2. valsodar - Не съм очаквал, че ГДБОП може да и...
22.06.2010 20:06
Не съм очаквал, че ГДБОП може да изпаднат в толкова долно и ниско положение, в ролята си на маша в ръцете на простаците и безродниците от ГЕРБ, наредили тази .... нямам думи!

Просто... това не са българи, не са хора, това и животни даже не са!
Тези боклуци не заслужават и да се изплюеш отгоре им!
цитирай
3. valsodar - И за да няма към темата идиотски коментари:
22.06.2010 20:08
Цитат от Закона за авторското право и сродните му права:
Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г.) (1) Без съгласието на носителя на авторското право и без заплащане на възнаграждение е допустимо:
9. (изм. - ДВ, бр. 99 от 2005 г.) възпроизвеждането на вече публикувани произведения от общодостъпни библиотеки, учебни или други образователни заведения, музеи и архивни учреждения, с учебна цел или с цел съхраняване на произведението, ако това не служи за търговски цели;
10. възпроизвеждането на вече разгласени произведения посредством Брайлов шрифт или друг аналогичен метод, ако това не се извършва с цел печалба;
11. предоставянето на достъп на физически лица до произведения, намиращи се в колекциите на организации по смисъла на т. 9, при условие че се извършва за научни цели и няма търговски характер
цитирай
4. valsodar - Това на което сме свидетели в мом...
22.06.2010 20:23
Това на което сме свидетели в момента е една извратена форма на фашизъм - така, както по времето на третият Райх и епохата на Хумейни и Сталин са се унищожавали книги, точно така днес безродникът Борисов преследва малкото огнища на книжнина и просвета достъпни през интернет!
цитирай
5. valsodar - Присъдинете се към групата "Да спасим Читанка.инфо!" във Фейсбук!
22.06.2010 20:30
Кристиана Ташкова
Трябва да се измисли нещо , някаква организация , протести. Не може слабоумните милиционерски тикви с по една мозъчна гънка и то от фуражката , да закриват напълно ЗАКОНЕН сайт. Читанката разпространяваше книги безплатно , т.е имаше функцията на библитека , създателите не са извличали дивиденти от дейността й . Да закрият този сайт е като да дойда ... Вижте повечеу дома ми и да ме осъдят ,че съм дала на някого книга на заем и той я е прочел безплатно.
Очевидно целта на управляващите е пълното оскотяване и интелектуална деградация на обществото. Не можем да позволим това , заради бъдещето си и това на децата си , не бива да позволяваме подобно погазване на човешките ни права.

ПП Горният коментар е оттам, ще продължа да допълвам темата с коментари от нета по случая.
цитирай
6. valsodar - Cherpalto - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=157728&st=45
22.06.2010 21:15
Началото бе съвсем невинно. Започнах да мисля чат-пат по време на партита — колкото да му поотпусна края. Но неизбежните последици не закъсняха и скоро бях нещо повече от социален мислител: започнах да мисля сам — „за да се отпусна“, казвах си. Ала знаех, че това не е истина. Мисленето започна да става все по-важно и по-важно за мен — докато в крайна сметка започнах да го правя непрекъснато.
От този момент положението вкъщи започна да се влошава. Една вечер изключих телевизора и запитах жена си за смисъла на живота. Тя прекара нощта при майка си.
Започнах да мисля и по време на работа. Знаех, че мислене и заетост не бива да се смесват, но не можех да направя нищо.
Започнах да избягвам приятелите си по време на обедната почивка, за да мога да чета Тюро, Мюр, Конфуций и Кафка. Сетне се завръщах замаян в офиса, преследван от питането „Какво точно правим тук?“
Един ден шефът ме повика в кабинета си. „Слушай, харесвам те и не ми е приятно да го кажа, но мисленето ти се превръща в истински проблем. Ако не спреш да мислиш по време на работа, ще трябва да си търсиш нова такава.“
Това ми даде много материал за размисъл.
След този разговор с шефа се прибрах рано. „Скъпа, мислех си...“
„Знам, че си мислиш“, отвърна тя — „и искам развод!“
„Но, мила, със сигурност не е толкова сериозно.“
„Сериозно е“, отвърна тя с трепереща долна устна. „Мислиш колкото университетски професор, а професорите не получават пари, така че ако продължаваш с твоето мислене, ще останем без пари!“
„Това е погрешен силогизъм“, рекох нетърпеливо.
Сълзи на гняв и обърканост се стекоха по страните й, но аз не бях в настроение да се занимавам с емоционални драми.
„Отивам в библиотеката“, изръмжах на път към вратата.
В настроение да почета малко Ницше паркирах, слушайки социален репортаж по радиото и изтичах до големите стъклени врати. Те не се отвориха. Библиотеката бе затворена.
До днес смятам, че Висша сила бдеше над мен през тази нощ. Облягайки се на безчувственото стъкло, хленчейки за Заратустра, погледът
цитирай
7. pluton911 - Аз съм престъпник!
22.06.2010 21:43
Утре мисля да отида до МВР-то и да се предам. Вчера дадох на един приятел една книга да я прочете, а като ми я върне, ще я дам на друг. Леле, та това ме прави направо сериен престъпник с организирана дайност. Наистина ще отида да се предам.
цитирай
8. pluton911 - ГДБОП
22.06.2010 21:54
Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" - е по-"организирана" престъпност от chitanka.info отдавна не бях виждал. Един човек направил сайт и организирал писатели и преводачи да му помагат и след това привлякал толкова много хора от различни възрасти и религии, а това направи ги опиянило. Сега младите хора, които до сега са си седели кротко и са чели на чист български език, ще вземат да си теглят мп3-ки от замунда, арена или някой друг торент тракер и ще си слушат безплатна музика или ще си изтеглят филм, който вчера са пуснали по кината и т.н. и т.н., а ако не направят това, ще излязат на улицата и ще направят някой зулум. Не защото са лоши хора, а просто защото си нямат друга работа!
цитирай
9. rustam - Намериха "големите престъпници"
22.06.2010 22:06
а иначе цял месец същата Главна Дирекция се занимава с това кой издъни матурите, въпреки че Министъра на образованието каза вчера, че дори да ти разкрият нямало да ги съдят. Щото било адм.нарушение, а не престъпление
Сериозна работа няма що....

цитирай
10. gothic - Мисля, че е крайно време малоумните ...
23.06.2010 02:59
Мисля, че е крайно време малоумните гербаджии да осъзнаят какво докараха на власт в България - една глутница помияри.
цитирай
11. reala - Сега остава да заличат дата 24-ти май
23.06.2010 07:18
и забранят писането на кирилица.

Възмутена съм!
цитирай
12. ady - Отдавна не съм
23.06.2010 08:45
влизала в читанка, това вярно ли е ? Ако е така това най- голямата простотия!
цитирай
13. valsodar - Изключително пошла и мерзка постъпка от страна на НСБОП и техните господари - ГЕРБ
23.06.2010 09:19
Случилото се само ни доближава до видяните от Бредбъри времена на мрак и невежество, времена в които инакомислещите и четящите ще се преследват от закона.
Да спрем тази форма на фашизмъм и тирания, водеща единствено да масова дебилизация и инфантилизация на нацията ни!
цитирай
14. doriana - Вместо коментар: http://dor...
23.06.2010 09:54
Вместо коментар:
http://doriana.blog.bg/politika/2010/06/23/da-si-pripomnim-planyt-quot-ran-yt-quot-za-unishtojenieto-na.566021
цитирай
15. анонимен - http://chitanka.gdbop.com/
23.06.2010 12:08
това е новият сайт на читанката - да се надяваме , че няма да го "ударят" и него.
Повече инфо може да прочетете тук
http://dnes.dir.bg/news/knigi-internet-gdbop-sit-chitanka-6613813

цитирай
16. анонимен - Простотиите край нямат Цецоооо......
23.06.2010 16:11
Милиционерите ПРЕКАЛИХА ВЕЧЕ !!! Подкрепете петицията
Линк на петицията: http://bgpetition.com/chitanka_info/index.html
цитирай
17. анонимен - Приятно четене!
23.06.2010 18:25
http://chitanka.gdbop.com/
цитирай
18. eloiz - Валсодар,
23.06.2010 18:33
никой, който е посягал на книги, не е прокопсал. Това го знаят всички интелигентни хора. Останалите винаги са се питали откъде им е дошло...
цитирай
19. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
23.06.2010 18:46
Човеко напълно съм съгласен с теб, но не бих се присъедини към групата. Щот т подобни групи файда йок.
АМа и нашите полицайчета ги бива. Ей ги на- хванаха разпространителите на книги. Пък австрийските кво- некъв си педофил с има нема милион снимки на деца и бебета...кокошкарска работа...Не е ли то като ГДБОП и прочие тъпи съкращения...
цитирай
20. lado - В България няма истински журнал...
23.06.2010 18:58
В България няма истински журналисти!
Не, в страната ни наместо журналистика има политическа проституция, щом всички електронни медии са се така страхливо снишили пред власта, наместо да бъдат нейн коректив с обективноста си към случващото се.
цитирай
21. анонимен - не прави чест
23.06.2010 19:02
Не прави чест на Dnes.bg, че се правят на щрауси
цитирай
22. valsodar - За Фейсбук инициативите
23.06.2010 19:25
До сега съм имал и все още имам резерви, относно полезноста на групите около дадени каузи във Фейсбук по две основни причини - първо, успешно си приспиваш съвества, че правиш нещо, а дефакто ролята ти е имагинерна и второ, те са много повече форма на говорилня, отколкото поле за реални корегиращи действия от наша страна като съставни единици на гражданското ни общество.

От друга страна обаче, все от някъде промяната трябва да започне!
И лично за мен е много обнадеждаващ факта, да видя, че не съм сам в позицията си, че има и други хора, които мислят като мен и не желаят да се примирят със случващото се.
Основният ни проблем като общество е във факта, че почти всички поколения до тук са расли в държава на полицейски диктат и управленски своеволия, т.е. в строй много по-близко до деспотизма, от колкото до демокрацията.
Тепърва ни предстои да се учим, какво означава да си свободен човек, каква всъщност е силата на свободномислещите хора и как може да бъде реално приложена на практика, за да не сме свидетели повече на подобни фашистки прояви от страна на силовите ни структури.

Стъпка по стъпка.
Вървим в правилната посока.
цитирай
23. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
23.06.2010 20:00
Принципно съм съгласен с теб. Но не мисля, че фейс групите са добра начална крачка.
Е, от друга страна пък нямам никаква идея каква би била подходящата първа стъпка..
цитирай
24. анонимен - Както винаги милицията, днешната ...
24.06.2010 22:52
Както винаги милицията,днешната полиция, служи на престъпността във всичките и форми.
цитирай
25. razkazvachka - Стъпки:
27.06.2010 10:03
1. Чалготерор по радиа, телевизии, транспорт и всякакви открити и закрити пространства
2. Телефонен терор
3. Прекратяване на проекта за безплатен интернет за учители
4. Съкращаване на виртуалните библиотеки
5. Молчать, не рассуждать!
6. Отварят Белене.
7. Никакви стоватови крушки
8. Раздаване на книгите от библиотеките безплатно на социално слабите за подпалки.
Ама-ха - ще ми четете! А после ще пишете из разни форуми. Рецидивисти такива.
Сигурно вече сте си разпределили книгите и ги учите наизуст - човеци-книги. Който чуе някой да говори като книга - да докладва - за награда получава два тома стари вестници.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393270
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив