Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2010 17:51 - Сън в лятна нощ
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1587 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 25.06.2010 17:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Намери се разрешение на проблема.
На проблемът с главно "П" спиращ държавата ни всеки един път.
И решението се оказа гениално просто.
Реши се със закон в рамките на една календарна година оръжието от арсеналите да се раздаде на населението, за да си реши само проблемите.
Че за какво да се тормози съдебна система, полиция, следствие и адвокатура, когато с вековен опит е доказано, че Мойсеевият закон "Око за око и зъб за зъб" е практически най-приложим за народи като нашият.

 Първо изчезнаха апашите на леки коли.
Паралелно с раздаването на снайперските винтовки "Драгунов" започнаха всяка вечер да се чуват изстрели от балконите, а на сутринта само викаха колата на моргата да изнесе простреляните крадци по паркингите. Някой опитаха да намерят приложение на противотанковите и противопехотни мини, залагайки ги под колите, но последвалото масово унищожение и на  в съседство паркиралите коли, даде превес на по-прагматичният подход с отстрелване от терасите.

 Реши се и проблемът с превишената скорост по пътищата. Пак по същият прост начин - една ракетна установка на ключово за целта място, свързана с радар за скоростта.
 А си минал с двайсет отгоре, а са те прихванали като мишена!
 Много ефективен подход - за по-малко от месец и се превърнахме в държавата с най-образцовото движение. Засичането, неправилното изпреварване и още куп проблеми мъчили ни в миналото изчезнаха с появата в ръцете на шофьорите на лекото стрелково оръжие.
  Да, с Макаров и ТТ малко трудно се уцелва гумата, на този който те засича... но пък за сметка на това има добър възпиращ ефект. Докато свалиш стъклото и насочиш пушкалото и вече са се отказали да ти се правят на джигити.
 Малко с катаджиите стана проблем, но откак минираха местата им за засада и той се реши. Сега отдалеч ти махат ли махат, усмихват ти се, а кога отминеш набърже се прекръстят и си плюят против уплах в пазвата  зад тебе.

 И проблемът  с политиците си го решихме ефикасно. Жалко само, че не дадоха напалм по хуманни съображения - конвенции някакви, но и една картечна лента с патрони свърши добра работа.

 Разни ми ти монополисти - НЕК, ВЕИК, ТЕЦ и всякаква сган изчезнаха за време колкото да им заложат експлозивите под основите на сградите, а сетне да видиш само как ти носят сметка за тока и за водата - с най-искрени извинения и с текста отдолу "Ако посочената сметка не ви харесва, моля посочете Вие цената която сте готови да платите, ще сме ви благодарни и за нея".
 АЕЦ-а никой не го пипа, щото те откак ни го пипнаха от еврозоната то нищичко не си му остана за рушене и разтуряне.

 Мутри ли?
Ми то мутри не останаха. Кой се naправи  на пo-ербап от тях го погребаха още  в началото, а тарикатите на следващият ден напуснаха държавата и за по-сигурно се отказаха да се връщат. Нищо, че експериментът ще е в рамките само на една година
.
 То гледай, няма и два месеца от как е започнал, а вече толкова много проблеми си решихме?
 Е, вярно че намаляхме в пъти, ама ела и виж сега какво примерно гражданско общество сме си създали.
 Всеки ходи тихо и стъпва нежно, да не настъпи някой по мазола, че знае ли се...?!


Тагове:   нощ,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. evrazol - Намерил си пътя до основния принцип на демокрацията
25.06.2010 20:27
"Прави каквото щеш, но само ако не пречиш на другите"
цитирай
2. анонимен - :)))
26.06.2010 11:56
По едно време ми заприлича на едно време на запад:))), и тогава доста са се "уважавали" по обясними причини:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7406602
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив