Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2010 12:38 - С най-добри пожелания до девето коляно!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1124 Коментари: 3 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Е, това вече е Върхът!
Да стигнеш от Младост 1 до Аерогара София отнема повече време, от колкото да стигнеш до Пловдив!
Кой болен местен мозък го измисли тоя начин за ремонт на естакадата ( бул. "Брюксел" ), че да споменавам него и родата му от женска страна до девето коляно, се питам?!
 Хубаво, прави се ремонт - а, бе овчо главо слънчасала, ти защо не се сети какво ще се случи, когато задръстиш и двете платна на една основна пътна артерия?
 Ако някой от вас случайно има мерак да гони или да посреща полет, то нека си тръгне поне час и половина по-рано, че да има някакъв шанс да стигне навреме. Защото, колкото и да мислиш, както и да го мислиш, до Аерогарата се стига само по два залюхани пътя - през локалното през "Дружба 1" и през циганската махала след "Ботевградско" - други шансове мъдрите архитекти на София просто не са ни оставили. Което си ме навежда на мисълта, че този град е проектиран изцяло да е в услуга на полицията - почти никакви шансове за заобиколни маршрути - влизаш е един квартал през една пътна артерия и си обречен да излезеш от нея. Ако София бе село или малко градче с население под 50000 жители, в това няма нищо лошо, но все пак сме с претенция да е столица, бре?! При това европейска столица, а не гредец залюхан в пущинака на Диарбекир. Въпреки, че ако трябва да сме коректни в сравненията, комшиите са със светлинни години напред от към инфрастуктурата си и проектирането й.
  Не съм лош човек, но в дни като този си мечтая, минавайки по "Цариградско шосе" да видя, как по стълбовете му се люлеят всички главни и местни архитекти на София заемали длъжността за последните 20 години. И не само архитектите, но и кметовете да им правят компания, защото тяхна е основно вината, за безумно проектираната пътна мрежа, за презастрояването непозволяващо разумното й разширяване, както и за безумните ремонти, които те карат да се сещащ за родата им от женски вид до девето коляно.


Тагове:   коляно,   най-добри,


Гласувай:
12



1. semtomovi - Сефте!
02.08.2010 12:52
Сефте!
цитирай
2. karambol5 - То и аз не съм лош човек, но идеята ти ...
02.08.2010 16:10
То и аз не съм лош човек ,но идеята ти много ми допада !
цитирай
3. injir - , , Все повече да им бъде трудно на ...
02.08.2010 17:44
,,Все повече да им бъде трудно на гражданите.,, Вече съм сигурна, че това е главният девиз на прехода.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393144
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив