Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2010 22:11 - А, до сега... кайма от лайна ли сме яли?
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3014 Коментари: 17 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
РАДВАЙ СЕ НАРОДЕ, ОТ УТРЕ ЩЕ ЯДЕШ КАЙМА ОТ МЕСО!

Произведоха първата кайма от месо

Макар и по-скъпа, марката „Стара планина” ще е гаранция, че кебапчето, например, е от месо. Затова и производството стартира под стриктния контрол на ветеринарите.

  А къде бяха до сега ветеринарите, когато ни продаваха кайма от лайна, соя, стабилизатори, кучета, котки и всечия негодна за употреба мърша и сган?
Ще има ли, поне един държавен служител от ДВСК, който да има доблестта и да каже, къде е бил задължителният санитарен и ветеринарен контрол до сега, щом така се рекламира една напълно нормална и истинска кайма - такава, каквато е естествено тя да бъде?!

 Благодарим ти бат Бойко, да се свети името ти!
Ти първи и единствен даде кайма от месо на народа!


Тагове:   кайма,


Гласувай:
12



1. lado - На кебапчетата им излезе прозвище - ...
10.08.2010 22:21
На кебапчетата им излезе прозвище - витамин "В"2 - защото били от бау-бау.
И не е прецедент - "кренвиршите от месо" не бяха толкова отдавна...
цитирай
2. valsodar - Да де, само дето не уточниха от какво месо точно ги правят
10.08.2010 22:28
Месарите копират манталитета на политиците ни - рекламират се, че ти дават качествена стока, а то в крайна сметка - същите лайна както и преди но на по-висока цена (за да си покриели разходите). Интересно ми е сега, какво ще се случи с продуктите на народа, така добре и натрапчево рекламирани, може би както за сиренето без мляко, така и за тях ще направят специални витрини с надписа "Деликатеси без протеин" ?! :))
цитирай
3. anikolarova - Дано проработи БДС
10.08.2010 22:39
макар,че силно се съмнявам...Не се надявай някой да даде обяснение,тук такова животно нЕма.
П.С Не знам досега какво е имало в колбасите,но котката ми категорично отказва да яде кренвирши и подобни продукти...
цитирай
4. blogena - що ли не им вярвам...
10.08.2010 23:26
...

ни за каймата
сега нови норми, нови етикети
кой ли ще гушне правото да ги шътка...
брррр..
цитирай
5. injir - И моите котки са ми най - добрите с...
11.08.2010 00:05
И моите котки са ми най - добрите санитарни инспектори. Като подуши кренвирш, като се начумери, навири обидено муцунка, навири опашка - и бяга. С една дума - обидена. Че й давам соя,стабилизатор, оцветител и други там неща.:)
цитирай
6. анонимен - valsodar,
11.08.2010 09:12
„Стара планина” са препоръчителни стандарти, не БДС (каквито няма от 11 години). Докато тези 3 буквички не застанат пред името на стандартите, нито могат да се задължат фирмите да ги спазват, нито има основание за контрол. Държавата контролира спазването на БДС, препоръчителните стандарти като тези са за престиж.
Все пак е някаква стъпка обаче, да очакваме сега и да минат през БИС и да станат държавни.
цитирай
7. valsodar - Стандартите не значат нищо, ако ...
11.08.2010 09:55
Стандартите не значат нищо, ако няма кой да следи за прилагането им - в това основно е проблема - в защитената от държавата ничия зона на измами, на огромни печалби от некачествени стоки и услуги.

Няма да се учудя, ако някой предприемчив нашенски търговец от утре реши да продава Истинска кайма от лайна като лек за отслабване, че даже и стандарт си измисли сам за нея. Стандарти лесно се мислят, колко му е - това трябва да е с такива показатели и съставки в него, онова с онакива. Силата на БДС не бе в начинът му на изписване, а в наличието на реално действащи контролни органи, които да следят за прилагането му!

В момента, при тези колосални нива на корумпираност сред служителите на РИОКОЗ, това няма как да се случи! Не може да искаш от една шушумига, да ти пази интересите на държавата, когато за нея те се изчерпват с две торби месо и кайма на изпроводяк и малко джоб-парасъ!
цитирай
8. cecka1504 - Една колежка казва, че това, което ...
11.08.2010 13:23
Една колежка казва, че това, което ядем е РоКоКо - рога, косми и копита.
Противно е човек да си го представи, ама май си е така :)
цитирай
9. анонимен - Защо ли
11.08.2010 13:28
от "Леки" ,чиито кренвирши уж бяха от месо не могат сега да ги продават под името "Стара планина"? Интересно ще е някой от фирмата им да обясни - в противен случай са лъгали в рекламата, което задължително трябва да бъде санкционирано от съответните органи.
цитирай
10. анонимен - вече 5 години се занимавам и с безопасност на храните
11.08.2010 15:33
От какво правят колбасите ли? че да ви кажа. Соя, оцветители, стабилизатори, консерванти, кръвен подобрител, малко месо /в по скъпите/, рога, кокалаци / под високо налягане, висока температура и бързооборотна мелачка, кокалаците стават на каша/. ДВСК и РИОКОЗ си докарват нелоши пари от рушвети. Да не говорим, че не познават законите и правилата. Нямат лаборатории за скоростно изследване на храните. Да не ви казвам какво е по заведенията. Няма да стъпите в повечето. Това, да спреш и изземеш партида от търговската мрежа е уникално явление и се прилага спрямо тези, които не си платят на време. Книга мога да напиша по темата" Не продавай наркотици, продавай храни - безопасно и законно е".
цитирай
11. gothic - Дълбоко се съмнявам че ще стане т...
11.08.2010 20:15
Дълбоко се съмнявам че ще стане това, за което пише Анимо. И Стара планина ще е същата мешавица след две-три години. С непроменени високи цени...
цитирай
12. boristodorov56 - Има спасение.
11.08.2010 21:24
Аз съм вегетарианец.

Само като сънувам.
цитирай
13. rustam - Радославе
11.08.2010 22:26
Ветеринарите си бяха на место. През 1998 г Иван Костов с постановление премахна БДС ! Какво искаш от ветеринарите? когато няма стандарт?

Това разбира се той направи преди всичко, за могата алкохолните олигарси да ни пробутват меласов спирт с есенция за гроздова ракия!
цитирай
14. valsodar - Последното доста ми напомня
11.08.2010 22:34
на един образ от нета ( с интересни коментари между другото ) чийто коментари винаги завършват с подписа "Костов е виновен". Да, и Костов си носи своята вина в процеса на разграждането на държавността у нас, но си мисля, че той започна доста преди него и продължава доста след него, така че проблемът не е само в липсващият стандарт.
Като държава членка на ЕС, сме длъжни да се придържаме към европейските норми за безопасност на храните, а те никак не са ниски в интерес на истината - проблемът не е в липсата на норми, а в тяхното неприлагане на практика.
То, в това е и целият проблем на държавата ни де! Закони си имаме хубави, но няма кой да ги прилага на практика. А няма ли едно нещо практическото си приложение, то си е мъртво и безполезно за всички.
цитирай
15. rustam - Не е точно така
11.08.2010 22:54
БДС беше задължителен!
Европейските стандарти- ралзличните ISO не са. Ако искаш да го покриеш - ОК!
А понятието " опасно за здравето" в НК е като локум. Съдът подразбера за опасно - нещо, от което можеш да умреш в рамките на седмица. ГМО не са такова нещо.

И защо сега Найденов връща БДС? Защо никой на пита Костов 0 защо го прамахна, а?
цитирай
16. valsodar - и двайсет БДС-а да внедрят
11.08.2010 23:13
Няма ли кой ефективно да следи за прилагането им - нефелна работа ще стане.
Въпросът е не да имаме 100 писани красиво звучащи правила, за които никой не ще и да чуе, а 2-3 неписани, които да се спазват от всички.
А първото от тях винаги е звучало така - Не прави на другите онова, което ти не желаеш те да сторят на теб! :)))
цитирай
17. анонимен - ?кайма от месо?
15.08.2010 00:00
За кайма от месо п`рво трЕбЕ мЯсо. За мЯсо п`рво трЕбЕ добитък, а добитък трЕбЕ нЕкой да го гле`а, а тоА нЕкой трЕбЕ да има полза от туй дето Че гле`а добитък. Те т`ва с бой не ста`а.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7395716
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив