Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2010 20:08 - "Не е важното да гайябейш, важнату е дагай мачкаш"
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1788 Коментари: 10 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Не е важното да гайябейш, важнату е дагай мачкаш" - тази култова и баш просташка реплика, подхвърлена ми мимоходом като откровението на живота, от един баш селянин (в лошият смисъл на думата), често ми напомня за това, в какво се състои всъщност ежедневието на един баш блогър.
 Не е важно за какво и как ще пишеш - важното е да списваш там нещо си.
Което в интерес на истината, както с всяко една простотия е много лесно да се направи и неусетно на човек му се превръща в навик. И не само, че ти става навик, ами в един момент почваш и да се гордееш с простотиите, които си насътворил.
 Това чувство за безпочвена гордост е едно... особенно сладко, когато денят ти е изпълнен с толкова много други изтощителни  простотии, че блогът ти ти остава единственото място за релаксация и отмора в онова ничие време на денят, в което няма кой да ти досажда.
 В момента е точно това си му време и не че имам какво да кажа ( тук всеки с малко разум би спрял да чете, би теглил на авторът една сочна майна за пропиляното си  време и би се зарекъл втори път в блога да не влиза ) та и за това, се присетих за тази селска "мъдрост".
 В интерес на истината, вътре в себе си питая едно особенно уважение към селяните, към истинските селяни. Към тези простовати наглед хорица, които се опитват с честен труд, с воля, с труд и чест да изкарат хлябът наш насъщен. Което нерядко ме кара да се замисля - А какво правим ние, останалите 70-80% от населението, щом трудът ни не е в прякото производство на блага, а в сферата на търговията, бюрокрацията и услугите. Защото, човек като погледне от какви отрасли се състои икономиката ни и тръпки започват да си го побиват. С реално производство на блага се занимава не повече от 20% от населението, а останалата част е заета с това да ги изкупува, преработва, препродава и облага с данъци. Просто, умът ни не ми го събира, как изобщо все още можем да  имаме някаква си икономика? То... така  цялата ни държава наподобява една обърната пирамида, на която в най-тясната й част, са тези които реално правят нещо, а всичко нагоре са все отбор тарикати??!
 Но, както се казва в сентенцията "Не е важното да гайябейш, важнату е дагай мачкаш" , та и за това не се учудвам особенно на Бойковите закани, да ни направи европейска държава за три години. Ние до стандарта на тези от Северна и Южна Африка не можем да се доближим, той европейска с по 60 км. магистрали годишно щял да ни направи, ама какво да му се сърдим на човека - за това е учил, това знае, това и обещава... (цензурирано).
 Важното е, да се обещава, да има там какво да се подхвърля на баламите, как спасението им е съвсем близко (краят на тунела демек се види), защото отърве ли се някой да им каже, какви балами и идиоти са, то си става вече страшна работа. Един се изтърва да каже, че сме нация шибаняшка и гледай какво стана - ще кажеш, че едва ли не война е избухнала, Апокалипсиса е дошъл!?!!
 Един през друг роптаят, постинги, протестни ноти, патардия до небето, а то... само лъжичка от истината на баламите поднесли?
 Страшното в тая държава не е, че е държава на идиотите, баламите и каръците. Не.
Страшното е, че някой ден, те може би ще го осъзнаят и ще поискат да го променят.
А до тогава, нека си и останем верни на максимата "Не е важното да гайябейш, важнату е дагай мачкаш"  и да се правим все едно, че нищо не се случва и нищо не забелязваме.
 По безопасно и здравословно е така в страната на глупците, където и на едноокият ще му извадят едното око, само да не казва, какво вижда през него.
 



Тагове:   дагай,   мачкаш,


Гласувай:
4



1. анонимен - Може ли
10.08.2010 20:34
да си погледнеш първо шибания блог преди да пишеш шибани простотии?
цитирай
2. valsodar - А ти мили ми Шибаняко, що щеш тука?
10.08.2010 20:53
Някой да не би да те е подвел, че за смелостта ти да ми репликираш, ще ти се отплати достойно? Лъжеш се.
Първи опит - неуспешен! :)
цитирай
3. анонимен - Не че очаквам
10.08.2010 20:55
да загрееш колко си тъп и безпомощен, ма да ти го кажа....
цитирай
4. valsodar - Пробвай се - не ми пречиш.
10.08.2010 20:57
Не и повече от някоя муха влязла в стаята.
цитирай
5. анонимен - как стават тез фокуси не ти разбира ...
10.08.2010 20:57
как стават тез фокуси не ти разбира главата
цитирай
6. анонимен - като не разбираш отивай копай на ...
10.08.2010 21:03
като не разбираш отивай копай на село, много селски приказки си написал.
цитирай
7. valsodar - За разлика от боклуци като тебе, знам какво значи селски труд
10.08.2010 21:08
анонимен написа:
като не разбираш отивай копай на село, много селски приказки си написал.
- но ти жалко педалче ( с извинение към Чувствителната част от аудиторията, ако има все още такава ) едва ли някога ще го разбереш.
Няма да го разбереш мило ми недорасло келешче по една много проста причина - селото в нашата държава е обречено на смърт от държавата, с отношението й към него.
Подобен на теб боклук, надали някога е виждал на какво са способни две здрави, мазолести селски ръце, изнежен от мамини грижи келеш с келеш!

Не ме учудва появата ти в блога ми - тя е изцяло провокативна и лесно предвидима. Знам кои стоят зад нея, но.. няма да да успеят да ме ядосат. Това, че най-чистосърдечно съм ти теглил няколко майни от сърце, не означава, че съм ти ядосан, а просто че говоря на единственият език, който "хора" като теб, могат да разберат.
цитирай
8. kapito - кой бе, кой бе
10.08.2010 21:15
е фокусник ?
че знаете ли как ми трябва един точно сега
цитирай
9. valsodar - Е, хвани си Дянков
10.08.2010 21:37
Нали на всяко тримесечие с него на магия излизаме от кризата?
Само дето от ЕС спряха да му се връзват на стъкмията, но важното е ние да си й вярваме, нали? :)
цитирай
10. bregovi4 - Пребивавал съм и на село..
10.08.2010 23:02
Но така, както са ме посрещали там - с точно оная селска непринуденост и широко сърце - в град не ми се е случвало!
А относно ,,шибания народ,, - ми такъв сме, в известен смисъл!..
/ако не и повече.../
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7410025
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив