Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2010 23:04 - Другарко, другарко... нека и аз да си кажа! :)))
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1321 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 11.08.2010 23:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Викам си -  А бе, какво да го коментирам и аз, то работата си е ясна -, но ... а бе, много насериозно сте ги взели тия анонимни коментари бре хора?! Има няколко отявлени лекенца в сайта, които по поръчка се стремят да провокират конфликти, защото не смисленото, а скандалното у нас продава, ама що и вие им се връзвате на простотията все се питам?
 Най-приятният начин да му го затъкнеш на един такъв подобен на ентусиазма, е като на коментатора просто  не му отговяряш и не му обръщаш никакво  внимание. А пък, ако реши да е особенно досаден, то си има и една великолепна опция към коментарите и се казва "изтрий".
 Това е бутончето, от което се пуска водата в тоалетната чиния на блогът ви и отмива всички лайна полепили се в коментарите по него.
 Има си и превантивна хигиенизация - модерация на коментарите, но честно казано не я препоръчвам. Не я препоръчвам по две основни причини.
 Първата е, че премахвайки напълно опцията за анонимни коментари, човек може да се лиши и от смислените сред тях, които никак няма да са малко, ако и той самият си е дал малко зора да напише нещо смислено, нещо по което може да се дискутира и най-вече е с отворен финал.
 Втората, по-сериозна за мен причина е, че лишавайки достъпът на критично настроените коментари в блога си, човек се лишава и от възможноста да поглежда от време на време отстрани на себе си и да вижда неща прикривани като със стена от ласкателите му.
 Да знам, да те ласкаят е приятно, но повярвайте - да откриете своя грешка и да я изправите е далеч по-приятно, защото ви остава усещането, че продължавате напред и посоката ви е правилна. Не казвам да се огъвате като мекушави страхливци пред всеки един коментар, просто това е... как да го нарека - малодушно.
 Имайте си позицията, дръжте си на нея - тя е вашата лична позиция, но... ако разберете, че грешите в тезата си, не се дръжте като пълно магаре, а открийте пропуските си и ги компенсирайте. По една проста, много проста причина - тези, които не ни харесват, могат да ни кажат много повече неща за нас самите от тези, които ни харесват.
 И в крайна сметка, да не ви пука.Това е само един посредствен сайт, с няколко блога вътре. Това тук не е центърът на вселената и вие не сте супер-нова, така че... наместо да се пънете да блеснете, просто следвайте себе си и не взимайте случващото се прекомерно насериозно!
 Това е от мен по въпросът за анонимните и не дотам анонимните коментиращи, като все пак не забравяме, че всички ние тънем в дълбока анонимност, до момента в който не успеем да опознаем себе си :)))


Тагове:   нека,   кажа,


Гласувай:
8



1. анонимен - Браво!
12.08.2010 00:30
Малко са тия, които ще те разберат
цитирай
2. valsodar - Бройката не е от значение - на един да ...
12.08.2010 00:56
Бройката не е от значение - на един да му е в ползва, все е на файда.

Между другото, това да те четат си е изкушение!
Понякога, то може да замести това, ти самият да четеш, което вече не е на добро!
За моя радост възстановиха сайта на Читанка, та сега отново имам какво да чета. Е, следя си някои определни автори на книжният пазар, но... с тия цени на книгите, за да си поддържам моите си темпове... на месец поне по 200-250 лв. за книги ще трябва да отделям, а то ни толкова нови за мен книги, ни такъв ми ти бюджет. :)))

Има страхотни автори, от които човек наистина може да се учи как да се пише. Има и страхотни книги, от които може да се научиш, на неща за които не си и подозирал.

Но... най-добрият ти учител винаги ще си остане самият ти живот. :)
цитирай
3. blogena - ми кво
12.08.2010 01:06
ако щеш мвярвай
ама те разбирам ...
и бая работи научих от анонимните и неанонимните ...
то това е смисъла, нали ?
цитирай
4. valsodar - Именно в това
12.08.2010 01:10
Всеки сам за себе си ще открие ползата.
За едни ще е знание, за друг воля и кураж, за трети просто забавление - на всекиму според потребностите и недостига.

Човек винаги и от всичко около себе си може да се учи. Понякога и то с немалък успех и от самият себе си, ако се наблюдава внимателно и ... до където може - безпристрастно :)))
цитирай
5. анонимен - мдаа,
12.08.2010 02:49
трябва да има блог форум.
и плювалник, естествено

всеки да може да си начеше крастата

поздрави за написаното и аз така виждам нещата
цитирай
6. анонимен - I az sym syglasna s teb.
12.08.2010 08:58
Tazi opciq e i za tezi,koito gi myrzi da se logvat.
цитирай
7. анонимен - tova im e nivoto
12.08.2010 09:43
(na revq6tite ot anonimni)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7410097
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив