Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2010 10:23 - Кукавелници
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2020 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 16.08.2010 10:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На крива ракета, космосът й пречи!
Така и сега, на калпавата държавна администрация в Русия, за пожарите климатичното оръжие й било виновно. Ами да, много по-лесно е да оправдаеш собствената си неспособност да овладееш ситуацията, чрез адекватни и навременни мерки за ограничаване на огнената стихия, с нечии тайни планове за глобално господство над света.
 Стига човек да пусне в търсачките словоформата "климатично оръжие",  за да преброи кукавелниците, така охотно цитирани в медиите.

"В сегашното си интервю за вестник “Поуст Реджистър”, което впоследствие е цитирано и от ТВ “Фокс”, ученият вече твърди, че ураганът Катрина е бил изкуствено създаден от японската мафия, която искала възмездие за атомната бомбардировка над Хирошима преди 60 години. " - обикновенно авторите на подобни изказвания се лекуват в специализирани психиатрични заведения от натрапчиви фобии, но щом ще свършат работа за челните страници на вестниците, се цитират охотно и дословно.

 Човек почва да се пита - а бре, как аджеба една държава първо ще атакува себе си ( в едни източници оръжието е на САЩ ) , за да си тества системите с ураганът Катрина, после сама ще си компенсира  нанесените щети за близо 125 милиарда долара, а сетне доволна от резултатите ще удари и противникът си.
 Въпреки че, Русия отдавна не е противник на САЩ, оше от времето (80-те на миналият век) , когато КПСС изнесе напълно капиталите си в западните банки и по този начин положи основите на големият икономически бум през 90-те. Как може да наречеш сериозен противник държава, която си поставил на колене, разорил и чийто природни ресурси държиш в ръцете си посредством банките си е загадка, която могат да разрешат само вестникарите и феновете на световната конспирация.
 Естествено е, че логика и аргументи по този въпрос са излишни, просто е достатъчно да има фразите "ясно е", "логично е да се предположи, че", "очевидно е". Кое е ясно и логично и за самите автори не е много ясно, важното е да има тайнствена конспирация, глобален (може и ционистки) заговор и онзи тайнствен шпионски елемент ( компилация някаква между Мата Хари и Джеймс Бонд), от който новината придобива един пикантен привкус, помагащ на читателя да преглътне четивото.

 Чудно ми, как изобщо може да се говори за климатично оръжие основно от хора нямащи си никакъв хабер от климата, приемащи за чиста монета платените партенки за глобално затопляне (друга интересна тема), но при тая охота, с която правителствата сами поддържат мита за него, човек спира да се чуди и започва да си дава сметка, че това е просто поредната стъпка в промиването на масовото съзнание. Действие, чрез което ще продължи да се насажда всепоглъщащият страх от настъпващи природни кататаклизми, за да се омаловажат вече настъпилите социални, които никое правителство не е способно само да разреши.



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. osi4kata - хахахах,
16.08.2010 11:17
просто си представих за момент как японската мафия духа отмъстително и наКАТРИНено в посока сащ :)))

ужас
цитирай
2. bamby13 - Преди едно 20-25 години имаше виц. ...
16.08.2010 12:19
Преди едно 20-25 години имаше виц. Какво пречи на социализЪмЪ. Отговор- Рейгън и четирите годишни времена. Май почти нищо не се е променило от това време по нашите ширини :-((
цитирай
3. valsodar - Да се радваме, че поне този път не са намесени:
16.08.2010 12:42
1. Масоните
2. Ционистите
3. Терористите

Първите са сочени едва ли не за спасител на човечеството, а дефакто са едно лоби по интереси - стига му на човек да види, кои членуват в масонските ложи, за да си даде сметка, че ако човечеството чака на тях в спасението си, ще си замине ей така, за едното Нищо!

Втората група обикновено е сочена в дъното на всяка една конспирация, световен заговор и прочие - като се почне от цената на хляба и се стигне до идеята, че холокоста е дело на евреите, на които им е писнал живота и са търсили достатъчно зрелищен начин, който да се помни с векове след това.

Третата група е най-интересна - тя включва от обикновенните невзрачници теглили пиратски филми през интернет, мине се през групата на социопатите и се стигне до всички, които се борят за национално самоопределение. Да не забравяме, че и Левски в очите на заптиетата е бил терорист.


Въпросът е, колко трябва да се наплаши населението, за да не гледа във вярната посока и да не задава неудобни въпроси за битието си. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7430613
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив