Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2011 18:05 - Как да се преебем сами - ръководство за лузъри
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3354 Коментари: 9 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Чета една безумна публикация, която явно слънчасал модератор е лепнал в препоръчаните постинги на тема "Как да преебем банките".
 В нея, по един доста смел и още по-безотговорен начин, авторът ( авторката??! ) на постинга съветва читателите си, да спрат да изпълняват подписаните от тях договорни отношения с банките, да им хвърлят ключовете на ипотекираните си имоти и ведро да си свирукат с уста.
 Ще си свиркат те, ама ще свиркат на банката сетне, ако й се вържат на акъла или по-скоро на липсата на такъв.
 По една проста причина - непознаването на закона не оправдава неспазването му.
А законът в момента е такъв, че дори и банката да вземе даденият като залог имот, при продажбата му от нейна в страна в случай, че тя не покрие изцяло финансовите задължения към нея ( предоставен креди, лихви, разноски по делото и продажбата от ЧСИ ) , то банката има законното право да си досъбере парите, чрез запор на заплатата на длъжника и каквото там има още - банкови сметки и т.н. и т.н.
 Тоест с две думи, човек и да е пълен лаик в правните въпроси просто трябва да си прочете договорът, който е сключил с банката и в случай, че е решил да се възползва от безценните съвети препоръчвани му от Инвестор.бг да се консултира поне с адвокат или познат правист.
 В една нормална държава, ако в някой сайт управата на сайта препоръча публикация, която би довела до щети читателите си ( здравословни, финансови и от  друго естество ) от нея би се търсила отгововорност в съда, като към съучастник в престъпление.
 Тук, понеже открай време сме си ненормална държава, идиотите препоръващи подобни методики за пълна самопреебавка на читателите си ги правят модератори и отговорни за публикациите препоръчвани от сайта.
 Очаквам в такъв случай следните препоръчани публикации да бъдат със заглавия близки до следните:
 - Как да бръкнем правилно в контакта, за да оставим комшията на тъмно.
- 1001 начина да убиеш тъщата си без да те заловят
- Некрофилията и Педофилията - двата пътя към просветлението
- Изяж бобър - спаси дърво!

 Какво повече да добавя освен възклицанието - О, свещенна Простота!



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Мдаааа. Прост народ - слаба държ...
18.05.2011 18:24
Мдаааа. Прост народ - слаба държава.....
цитирай
2. анонимен - Добре си го казал. Смятай колко ни ...
18.05.2011 18:36
Добре си го казал. Смятай колко ни броят вече за хора, щом ни пробутват и такива съвети.
цитирай
3. valsodar - През есента на 2008-ма
18.05.2011 20:06
точно, когато започна кризата с фалита на банките и срива на Уолстрийт, наши финансови гении съветваха да се инвестира в имот, точно на върха на балона, на най-високите цени.
Явно гении като този са ги слушали и са следвали съветите им без да се замислят на йота дори, щом сега така здраво са гризнали дървото, че на подобна лудост да ги избие?!
Още тогава писах ( България - оазис на спокойствието ), предупреждавах, но кой да те чуе? Явно някои по-дебелокори сред нас, проумяват какво се случва, едва когато им се случи отзад?
цитирай
4. анонимен - Преди две години се измъкнах на к...
18.05.2011 20:13
Преди две години се измъкнах на косъм от един заем към една банка. Усетих, че готвят мръсен номер и внесох три бона на куп. Въпреки, че уж нямаше наказателна лихва, ме пернаха с 370 лева, но пак нищо. Два месеца след като закрих ипотеката получих писмо, че ми вдигат лихвата по заема от 9.8% на 15.4%. Това означаваше близо нови 400 лева допълнително вноска месечно. От тогава, като чуя банка и промоции, бягам като луд.
цитирай
5. valsodar - Така е, който си има ум и усет под р...
18.05.2011 20:26
Така е, който си има ум и усет под ръка, не слуша какво му се говори от синята кутия, а следва пътя на знанието и логиката. Човек научи ли се веднъж да мисли последователно и логично, от там насетне си е лесно.
Най-простото правило е - Това, което е добро за банката е зло за длъжниците й.
Още от липсата на закон за фалит на физически лица у нас, на човек трябва да му светне лампата, че нещата у нас с банките и ипотечните им кредити не са съвсем читави и са изцяло в ущърб на ползващите ги.
Друга светлинка трябваше да е отказът на банките да предоставят договорите преди подписването им за проверка от юрист на желаещият кредит. Нормална практика по белият свят е човек, когато не е ведущ по определени въпроси да може да потърси помощта на специалист, а тук нарочно този момент бе отрязан от страна на щедрите банкери, съзнателно предоставящи по-високи кредити, отколкото биха могли да изплащат получателите им. Безумие, откъдето и да го погледнеш.
Безумие облечено в закон, с помощта на продажните ни политици, обслужили безрезервно банковото ни лоби, така безсъвестно, както обслужват и енергийното и всички други монополи.
цитирай
6. gothic - Една хубава статия по темата: ...
18.05.2011 22:17
Една хубава статия по темата:

http://www.ekipnews.com/news/mnenia/komentari_na_georgi_daskalov/da_bankite_v_bylgariq_sa_vsesilni_ama_taka_e_po_zakon_/107614/


Имам обаче чувството, че българина на нищо не се е научил. По медиите пак нашироко се рекламират кредити (преди около година имаше реклами само за депозити, ако помниш). И съм готов да се обзаложа, че пак ще се намерят келешчета със сравнително добри доходи към този момент, които искат да живеят като на кино. И които ще са следващите издухали го. Без извинения....
цитирай
7. анонимен - Ти ми кажи има ли поне една инстит...
18.05.2011 22:27
Ти ми кажи има ли поне една институция на която вярваш. В неделя един катаджия ми се мъкне в къщи с една снимка и ме кара да подпиша някакъв акт. Питам каква е тая снимка, а той, минал си в София на червено. Абе ти луд ли си , го питам, аз може да карам с 200, на през живота си не съм минал на червено. И каква е тая снимка дато се виждат десет коли отзад и нито има светофари нито нищо. Искам да обжалвам. Не може, каза. Акта е до 50 лева и не подлежи на обжалване. Тогава поглеждам и какво да видя. Снимката от 16.І.2010. Абе шефе, давност нямат ли тия снимки . Тая е от година и половина. Няма давност и не може да се обжалва. Това е братче български закони... Без коментар.
цитирай
8. magicktarot - Валсо, да не мислиш, че например хамериканците са по-умни от нас
18.05.2011 23:27
и че не биха се хванали на нещо такова? :) Но това е друга тема, моята мисъл е, че е възможно този, който е писал постинга, да е агент на банките - и по този начин да лови балъци, които да падат в капана... Борбата е безмилостно жестока - и на всички фронтове май... Поздрави за постинга!
цитирай
9. valsodar - В случая са по-умни
19.05.2011 00:00
Именно защото там го има тоя закон за фалит на физически лица, банките там фалираха. При тях задължително се сключва и застраховка по риска и именно търговията с него ( деривати ) докара до крахът на Уолстрийт.
Каква е цената на риска?
Оказа се, че е била изключително неправилно определена, риска е бил считан за пренебрежимо малък, а то... крах и крушение, отразило се на целият свят. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392501
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив