Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2011 15:01 - Примка на времето
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1532 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 10.08.2011 15:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Преди малко завърших прочита, на една великолепна книга от Дейвид Балдачи - "Цялата истина".
 Не знам дали някой друг я е чел, но в нея основната фабула се върти около това, как с помощта на добре проведен перцептивен мениджмънт, може да се разпали една световна война чрез създаване на Удобната истина. Много интересна книга, подтикваща към размисъл, а стилът на Балдачи е такъв, че започнеш ли да го четеш, много трудно ще можеш да се спреш.
 В крайна сметка, нали съм си любопитен, както обикновенно си пуснах търсачката да видя какво още мога да прочета по темата и с голяма изненада за мен, попаднах на материал писан от мен самият  "Леко параноично" 
 Странно, как така се е получило, че още преди три години без да съм чел тази книга, съм стигнал до същите факти изнесени в нея? Въпрос, който може би ще остане без отговор, защото преследването му би довело след себе си още повече въпроси, които биха объркали и без това неясната ми представа за функциите на времето.
 Приемаме, някак си за естествено и логично то да тече единствено от посока минало, през настояще към бъдеще, а подобни странни случки, ме карат да се съмнявам и в малкото неща, които съм приел за аксиоми, с които мога да си служа в мисленето си.
 Не мога да се сетя, какво точно ме е провокирало преди три години да напиша отговорът на въпроса, който днес съм си задал, но май вече съм се примирил с факта, че всички отговори, на всички наши въпроси се крият в нас самите и единствено в умението да задаваме правилните въпроси се крие ключа, с който да стигнем до тях.

 Поредната примка на времето, в която попаднах и която отново ме накара да се чудя сега аз буден ли съм или просто сънувам, че съм буден?



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rustam - идеите са едно
11.08.2011 10:59
а писането друго - за писане на книги, освен въображение и оригинални идеи се иска особен вид търпение и съсредоточване.
просто балдачи го е имал.

А иначе, нали и войната в Ирак започна заради заплашващите цялото човечество арсенали от химическо и биологично оръжие на Садам?
цитирай
2. valsodar - Мисълта ми бе друга - Балдачи е по...
11.08.2011 16:11
Мисълта ми бе друга - Балдачи е построил сюжета си върху това, как посредством перцептивният мениджмънт може да се манипулират обществените нагласи. Той е един великолепен и много ерудиран писател, така че и дума не може да става за това кой има право над идеята, спор за това няма.
Интересно ми бе, как преди точно 3 години съм се интересувал от абсолютно същото и още по-интересно, в каква връзка съм писал за това - убий ме не мога да се сетя.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391953
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив