Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2011 15:02 - Циганите на сапун!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5333 Коментари: 26 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Виждали ли сте циганин?
  Стояли ли сте близо до него?
  А до мокро куче в трамвай? 
  Усещането е изцяло същото.
 
  Е тогава, с какъв акъл се скандира "Циганите на сапун" ?
 От циганин сапун не става. Ще мирише още по-лошо от суровината послужила за него. А и защо точно на сапун? 
 За циганите може да се намери далеч по-страшно наказание от газовите камери.
И то е известно на всички, дори и на вас.

 Най-страшното за един циганин е да го принудиш да спазва законите в държавата, в която живее! От това по-страшно за него няма, защото влиза в конфликт с целият му бит, манталитет и култура.  Не случайно циганите са бягали от всяка една държава, която ги е принуждавала да спазват законите й и са се заселвали в такива, където законите не важат за тях.

 Така че, хайде ако може нека да не ги вкарваме в газови камери и използваме за сапун!
 Първо, никой няма да ни позволи подобно етническо прочистване, второ то няма да доведе до положителен краен ефект, защото ще оцелее циганията в българите, която на моменти не е никак по-малка от циганската.
 И трето, не на последно място - Не е ли по-добре да се реши един проблем, наместо да се създава нов с непредвидим краен резултат?

 Ако ще се протестира, нека се протестира срещу тези направили държавата ни Циганска, чрез систематичното дебилизиране на населението от медиите им..
 Да се протестира, дори и да е с масов наказателен вот на предстоящите избори с недействителни бюлетини, защото инак отново баш цигани ще ни управляват.
 Да се види, след преброяването им, колко от нас са се събудили за реалноста.
 И може би, така ще се постигне далеч повече от това, да се скандират лозунги, на който никой от скандиращите не е вникнал в смисъла.
 Много бих искал да видя, как някой от тях се къпе със сапун с аромат на циганин, но едва ли ще се случи. По простата причина, че все още е далеч по-лесно да повтаряш чужди мисли и идеи, отколкото да стигнеш до своите.

 



Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. darcy - Харесвам
27.09.2011 15:22
цитирай
2. ran - Ясно и точно! :)
27.09.2011 15:41
Само не разбирам как един масов недействителен вот ще попречи пак баш цигани да ни управляват?
цитирай
3. kasnaprolet9999 - И аз така си го обясних снощти на п...
27.09.2011 17:26
И аз така си го обясних снощти на протеста, младите хора които повтаряха като папагали подхвърлени лозунги не се замислят много върху съдържанието им, просто го повтаряха механично, защото не можеха да измислят нещо по-нормално. Те бяха твърде млади и без опит в такива изяви. Още при пилоните видях един възрастен мъж, който бе обграден от млади момчета, който им нареждаше какво да скандират и накрая рече, че имал само половин час свободно време да остане с тях и си тръгвал. От това ми стана ясно, че има скрита режисура, тези възгласи после разбрах от пресата, че ги е имало и на други места. Днес няма да отида да слушам същите простотии. Ако има начин циганите да се научат да спазват законите, то ще трябва да дадем Нобелова награда на този, който го измисли.
цитирай
4. valsodar - Не е трудно да се познае как. Каква е ...
27.09.2011 17:28
Не е трудно да се познае как.

Каква е ситуацията до момента - гласуват около 75% от населението, не заради това че упражняват правото си на избор, ( защото дефакто политическа класа у нас няма, а имитаторите й са абсолютни боклуци ), а просто защото е манипулирано да мисли, че гласува за по-малкото Зло.
Дали ще е по-малкото, дали ще е по-голямото - Злото винаги е налице след избори, като се отблагодарява на докаралите го до властта с още по-голяма немотия и по-тежък живот. Злото се оправдава, че то не искало властта, но видиш ли - това била волята на Народа, който го е избрал да го управлява.

Какво ще се получи ако не всичките 75% гласуващи, а да речем само половината от тях подадат недействителни бюлетини?
Това ще е ясен знак към всички обезверени и обезнадеждени българи в страната и в чужбина, че у нас все още има хора, които искат нещо да се промени.
Хора, на които им е писнало да бъдат лъгани.
Хора неприемащи фарсът с гръмкото име "Свободни демократични избори" поради простата причина, че в името няма нито една вярна дума, която да съотвества на тях.
Изборите не са свободни! Свободен ли е изборът на този, заплашен с уволнение, ако не гласува за....? Свободен ли е този, който от глад продава гласът и бъдещето си? Свободни ли са тези, които могат само мълчеливо да носят тегобите си до гроба?
Демократични?
Къде точно я видяха тази Демокрация, след като за повече от 20 години в страната ни няма нито един проведен Референдум по най-важните за нея въпроси?
Избори?
Избор ли е да те карат да измежду 100 курви да избираш девствената?

Ясен знак!
Ясен знак към целият свят, ясен знак към всички българи.
Знак за това, че тези които искат държавата ни да се промени първо не са никак малко и второ - са Сила!
цитирай
5. valsodar - Ако има начин циганите да се научат ...
27.09.2011 17:40
kasnaprolet9999 написа:
Ако има начин циганите да се научат да спазват законите, то ще трябва да дадем Нобелова награда на този, който го измисли.


Нобеловата награда я изпрати в древен Шумер, където са първите писменни закони.

Силата на един Закон не е в неговата всеобхватност, а в неговата приложимост!
А закон не може да се приложи, ако никой няма страх от неспазването му / в идеалното общество законите се спазват поради разбирането за необходимост от подобни правила и норми за поведение, а в неидеалното, каквото е тук - поради страх ! /
Именно СТРАХ, непрекъснат СТРАХ трябва да ги тресе и денем и нощем циганите ( както и всички останали с техният акъл де! ) че да нарушиш закона, означава със сигурност понесено наказание.

В момента това го няма и точно поради това циганите са толкова нагли, безцеремонни, нахални и безочливи в поведението си спрямо българите около тях ( които все пак поради възпитанието и средата си се стремят да се придържат към закона ).

А страх с кебапчета и бира на корем се не вменява.
Страх се вменява с затвор ( ако ще - ми нека направим нови 20-30 затвора, ако ще са нужни! ). Страх се вменява с наказанието, което да възпира от престъпление.


В коя държава го има това, престъпник с няколко дела да е на свобода, докато те се разглеждат в съда? Една кражба, две кражби - ами на втората със сигурност ще е в затвора, дори и да е съден условно за първата! Именно тези пропуски в правораздаването у нас са причина за тази небивало висока циганска престъпност.
Много слабо правораздаване ( мерещо с двоен аршин - случаят Ставийски ) и още по слабо следствие и дознание, допускащи умишлени грешки оневиняващи престъпниците.

Почва се от там, от там се почва в една държава.
От закона, в който се казва какво може и какво не, и от силите на реда, които да следят за него. Едно от двете да го няма - няма я и държавата.

А ние закони си имаме много. Закони бол. Въпросът е - Как да накараш бандитите да ловят другите бандити?
цитирай
6. ran - на първо приближение - съгласявам се с всичко, казано дотук
27.09.2011 18:17
Но не ми отговори на въпроса!
Как твоят ясен знак ще попречи на изборния закон, според който ще ни управлява избора на тези с действителните бюлетини?
цитирай
7. joysii - "Силата на един Закон не е в ...
27.09.2011 18:18
"Силата на един Закон не е в неговата всеобхватност, а в неговата приложимост!
А закон не може да се приложи, ако никой няма страх от неспазването му / в идеалното общество законите се спазват поради разбирането за необходимост от подобни правила и норми за поведение, а в неидеалното, каквото е тук - поради страх ! /
Именно СТРАХ, непрекъснат СТРАХ трябва да ги тресе и денем и нощем циганите ( както и всички останали с техният акъл де! ) че да нарушиш закона, означава със сигурност понесено наказание"
............................
Това е разрешението на проблема.
А не да мислим кой кого ще заколи в лично отмъщение и кога да отваряме концлагерите с газови камери за цигани.
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Много си прав, няма контрол върху ...
27.09.2011 18:22
Много си прав, няма контрол върху спазването на законите и се мери с двоен аршин. Иначе закони-бол, но пълни с вратички, които се използват от умели адвокати срещу сухо. Все пак трябва да има начин да се излезе от това положение, станало нетърпимо за повечето българи.
цитирай
9. valsodar - Няма да е легитимен вота.
27.09.2011 18:27
ran написа:
Но не ми отговори на въпроса!
Как твоят ясен знак ще попречи на изборния закон, според който ще ни управлява избора на тези с действителните бюлетини?


Как може да твърдиш, че управляваш в името на Народа, когато той е заявил пред света, че е против теб?
Точно това безпардонно лицемерие обезверява хората у нас.
цитирай
10. valsodar - 8
27.09.2011 18:32
Начините са много, но могат да се сведат до два основни.

Първият е - С кръв!
Революция, гражданска война и т.н. в тоя ред диктатура на тълпата, водена от инстинктите си. Този вариант не е за подценяване, съдейки по това, как се опитаха да използват един протест срещу беззаконието, като протест срещу малцинство. Никой у нас не мрази истински циганите, но всеки един мрази Циганията във всяко едно нейно проявление!

Втори вариант - с Акъл.
Този вариант е характерен за безкръвните преходи от едно общество към друго, но той се реализира единствено когато обществото е узряло за необходимите промени в моделът му на поведение. За някои нации са били нужни векове за да достигнат до идеята за ред и законност, така че да ги въздигнат на пиедестал.

При нас, най-вероятно, както обикновенно ще се получи нещо като микс между двете - едни тарикати ще дават акъл, как да не се стигне до кръв и в крайна сметка нищо няма да се промени.

За да има промяна, първо трябва да има потребност от нея.
В момента, тая потребност все още не е в такива мащаби, че да предизвика някаква промяна.
цитирай
11. ran - няма да е легитимен вота, казваш, но юридически ще си е легитимен
27.09.2011 18:48
ама разбира се, нали ти си направил опит да е нелегитимен с недействителната си бюлетина! Няма те да са виновни!
Тогава новите управляващи ще имат възможност да ти обръщат още по-малко внимание. Да не говорим за света, който ще види в теб просто обикновен опортюнист.
В резултат:
- получаваш удовлетворение за самоцелния си жест
- купувачите на гласове са доволни, вече са фактор в изборите
- управляващите са доволни, навряли са те в противниците на демокрацията
Ха, честито! Колко е хубаво да правиш жестове!
цитирай
12. boristodorov56 - Това е май нещо по-различно и ефективно от негласуването, което подкрепяше преди!
27.09.2011 20:03
valsodar написа:




Какво ще се получи ако не всичките 75% гласуващи, а да речем само половината от тях подадат недействителни бюлетини?
Това ще е ясен знак към всички обезверени и обезнадеждени българи в страната и в чужбина, че у нас все още има хора, които искат нещо да се промени.
Хора, на които им е писнало да бъдат лъгани.
!

цитирай
13. valsodar - Така или иначе, реален избор нямаш. ...
27.09.2011 20:38
Така или иначе, реален избор нямаш.
Имаш сто бандита в 20 листи, трябва да избереш най-симпатичният ти измежду тях.
А ако не искам да делегирам правата си на бандити, тогава какво да направим??!
цитирай
14. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Valsador! Идвам от моята приятелка 4aiotgluhar4e ...
27.09.2011 22:02
http://4aiotgluhar4e.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/09/27/blagodaria-muzika-v-polza-na-zdraviia-razum.826491

И там стана дума, кой точно е скандирал "циганите на сапун!". Тя сподели следното:

"Напоследък имам усещането, че масово сме отсъствали в часовете на житейското училище. Все търся обяснение как този народ не проумява разликата между толерантност и търпимост, между овчедушие и въздържаност, между егоизъм и индивидуална мотивация.
Не аз, ситуацията се размина на косъм. Снощи станах свидетел на втрещяващи сцени на връщане от работа. И насред вакханалията - детето на моя приятелка. Очите му светеха като на неспал поне седмица, лъхаше на алкохол, както и повечето от останалите, и ме убеждаваше, че като утрепят двама-трима цигани и като запалят пет-шест къщи, нещата се оправят. А най-гнусното беше, че в агитката разпознах дребни мутри и охрани на едри мутри, които години наред "пазаруват" съдии и прокурори за своите чорбаджии. Те най-силно крещяха "Циганите на сапун", но не успях да ги питам как ще си изпълнят нормата от 500 купени гласа, ако преди това ги осапунят. Такива ми ти работи. Смърди, та се не трае. И отгоре - пак ония!"

А току що видях една разтегната и толкова щастлива усмивка на г-н Станишев, че съм дотук с коментарите.

цитирай
15. анонимен - ХОРА,ОПОМНЕТЕ СЕ!
28.09.2011 00:02
Хора, не виждате ли, че ни правят инструменти в ръцете си да се самоизбием, а те отново да се облагодетелстват - групата олигарси, на които хич не им пука какъв цвят на кожата имаш и какъв си! Просто всички трябва да се мразят, за да не гледат истинските проблеми... Така им е най-лесно - като на арената в Рим - ще им дадем гладиатори да се избиват и всички ще са доволни... Кръв и зрелища... А един император пали града, друг плячкосва, трети убива..
цитирай
16. diso - Все съм очаквал жестокост, но толкова много у един човек;))
28.09.2011 10:04
"За циганите може да се намери далеч по-страшно наказание от газовите камери.
И то е известно на всички, дори и на вас.

Най-страшното за един циганин е да го принудиш да спазва законите в държавата, в която живее! От това по-страшно за него няма, защото влиза в конфликт с целият му бит, манталитет и култура. Не случайно циганите са бягали от всяка една държава, която ги е принуждавала да спазват законите й и са се заселвали в такива, където законите не важат за тях.
"
цитирай
17. medyto - до 15 анонимен
28.09.2011 11:02
Като се опмним - виждаме, че сме станали (или поне упавниците ни) по-АНГЛИЧАНИ от англичаните.
Съвсем качествено прилагаме принципа им "разделяй и владей". Ето това става сега у нас - дни преди изборите.
Без да го има в началото етническото противопоставяне - има силно негудование и протест срещу ЕДНА престъпна циганска фамилия и срещу държавата във всичките и форми за бездействието й - протеста се изражда до е "етническо противопоставяне"
Е, това се прави в предизборен период - може би е нормално ????
Но за "етническото противопоставяне" също има не малко основане (липса на адекватни наказания за престъпните цигани, стимулиране на НЕпрестъпните, облагодетелствуване на циганския етнос с неплащане на налози и получаване на суми като помощи по-големи от тези на НЕциганите и т.н.) за които вина носи ДЪРЖАВАТА във всичките и форми на проявление. Не ми казвайте. че няма закони - ИМА, добри и ли лоши. Но никой не следи за тяхното спазване от страна на циганите (те ще ни трябват по време на избори - да ги коткаме).
За пример ще ви дам един случай, на който бях свидетел: в превозно средство от градски транспорт, еди до друг, едновременно, конролата за сече двама пътника без билет - циганин и НЕциганин. Познайте какво стана - глобен беше САМО НЕциганина.
Ето така се провокира етническо противопоставяне, другото е протест срещу ПРЕСТЪПНИ цигани с добавка на умела (от кого ли ?) режисура.
цитирай
18. gothic - Всъщност
28.09.2011 13:30
единственият начин да се разреши "циганският" проблем в България (за мен той не е цигански, но това е друг въпрос), е принудата. Разказваха ми за това, как един пастор от нетрадиционно (за България) вероизповедание е направил циганската махала в малък български градец в едно тихо и спокойно място, с жители, несъздаващи никакви проблеми. И то без помощта на каквито и да било инстнитуции и фондации. Тояга и морков. Това е....
цитирай
19. valsodar - Примерът е показателен за расизма спрямо българите
28.09.2011 13:50
medyto написа:

За пример ще ви дам един случай, на който бях свидетел: в превозно средство от градски транспорт, еди до друг, едновременно, конролата за сече двама пътника без билет - циганин и НЕциганин. Познайте какво стана - глобен беше САМО НЕциганина.
Ето така се провокира етническо противопоставяне, другото е протест срещу ПРЕСТЪПНИ цигани с добавка на умела (от кого ли ?) режисура.


Във всяка една държава подобна проява се счита за расистка - по етнически признак да се ползват привилегии за едни и санкции за други.
Чудно ми е, кога най-сетне някой българин ще осъди държавата си за проява на расизъм спрямо него?
цитирай
20. valsodar - Май имаше и един подобен кмет в Северна България?
28.09.2011 13:53
gothic написа:
единственият начин да се разреши "циганският" проблем в България (за мен той не е цигански, но това е друг въпрос), е принудата. Разказваха ми за това, как един пастор от нетрадиционно (за България) вероизповедание е направил циганската махала в малък български градец в едно тихо и спокойно място, с жители, несъздаващи никакви проблеми. И то без помощта на каквито и да било инстнитуции и фондации. Тояга и морков. Това е....


Двама-трима цигани които са плячкосвали насажденията на селяните са минали с тях окачени на врата през цялото село и... ефектът е бил много добър.
Още по-добър е станал, когато ловната дружинка е започнала да дава патрули срещу крадците.
цитирай
21. анонимен - Горе-долу.....
28.09.2011 16:53
valsodar написа:
gothic написа:
единственият начин да се разреши "циганският" проблем в България (за мен той не е цигански, но това е друг въпрос), е принудата. Разказваха ми за това, как един пастор от нетрадиционно (за България) вероизповедание е направил циганската махала в малък български градец в едно тихо и спокойно място, с жители, несъздаващи никакви проблеми. И то без помощта на каквито и да било инстнитуции и фондации. Тояга и морков. Това е....


Двама-трима цигани които са плячкосвали насажденията на селяните са минали с тях окачени на врата през цялото село и... ефектът е бил много добър.
Още по-добър е станал, когато ловната дружинка е започнала да дава патрули срещу крадците.



Само че с парична насоченост. От църквата - роди ли те се дете получаваш малка сума. Но не и ако си под 18 години. Завършиш ли клас - дребна сумичка, кояно нараства с всяка изминала година. И други подобни. В резултат там циганетата ходят на училище, няма малолетни и непълнолетни майки и цари ред и спокойствие. По подобен начин и Петър Велики е цивилизовал (донякъде) руснаците. Жалко само, че великата ни православна църква (пък и не само тя), нехае за подобни добри примери....
цитирай
22. born - Тояга и морков.
28.09.2011 18:56
Това е решението. Имаше навремето един руски педагог -Макаренко, който превъзпитаваше малолетни престъпници. Или както е на шопски - "Со кротце и со благо . И со доста кютек ! "
цитирай
23. aidriell - Виждал съм и виждам всеки ден цигани ...
28.09.2011 21:08
Виждал съм и виждам всеки ден цигани и нека кажа ако може да се избират работници българите първи биват уволнени моментално и наети цигани защото :
Работят без да задават въпроси
Работят усърдно бързо и акуратно а не мърлявски
Работят всичко а не като българските манекенки и манекени
Дърва цепят ,заваряват , мазилки правят, плочки лепят ,тоалетни чистят,тежка работа вършат и се грижат за чистотата и поддръжката без да мрънкат -на всичко и евтино накрая да добавя
българите от своя страна за сметка на това обаче винаги ако могат крадат и в бар и в заведения изатова няма сапуни в тоалетните и хартията ако щеш
Циганите са адаптируеми към ситуации въпреки че са нискограмотни
в края на краищата кой търси маникюристки с 3 виши икономически за обща работа
цитирай
24. samuraijack - Аре бе!:))
29.09.2011 22:26
aidriell написа:

Работят усърдно бързо и акуратно а не мърлявски
Работят всичко а не като българските манекенки и манекени

Я посочи една акуратна циганска работа?!
Като се вдъхновите се забравяте, м... стара!
На брой коментари ли ти плащат или на буква?
Дано не е според грамотността!:):):))
цитирай
25. valsodar - 1:50 са подобни примери
30.09.2011 14:15
Честно, с ръка на сърцето - има наистина цигани, които са майстори в занаята си - запознах се с един такъв. Като човек и като майстор, може да служи само за пример.
Но, за съжаление подобни примери се срещат твърде рядко, за да може да се изведе обща тенденция на тяхна база.
Поради липса на добро образование, циганите ги наемат най-честно за неквалифициран труд. А когато определена работа не изисква определена трудова квалификация, както най-често е в строителството, изпълняващите я, с нищо не се различават помежду си, освен с усърдието, с което я вършат.
Дали циганите като цяло са по-усърдни от българите... е трудно да се каже, защото няма добра база за сравнение. Никой до момента не е предоставил достатъчно данни, въз основа на които да се извърши правилно сравнение.

Това, кой какво е виждал не е основание за обобщение към етнос.
цитирай
26. emalibg - Адски си прав,
30.09.2011 23:33
всичко, което си написал е едно-към едно - чистата , жалка истина! Сега на циганите им дойде дю-шеш - да не ходят на работа и да не си пращат децата на у-ше , е и имат извинителна причина! Но като си взимат помощите, майчинството/самотни майки с 5 деца/ ще са първи и няма да се страхуват някой да ги набие, или нарита, или,,,,,,,направи на сапун!+?!? Леле колко си прозорлив,,,,
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392294
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив