Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2011 09:35 - Една седмица време - равносметка
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2082 Коментари: 9 Гласове:
13

Последна промяна: 03.10.2011 16:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  За една седмица време, тук са се случили доста неща, сред които някои са добри, а други не дотам, но за сметка на това пък си бяха очаквани.
 Баннали са Турбото, което е нормално за всеки един казал честно, какво мисли за "творчеството" на Най-Четеният тук и което е извън рамките на хвалебственото.
 Баннали са и Пискова, което вече си бе неочаквано, съдейки по покровителственото отношение към писканията й, сред които доста често бяха и тези за изтриването на блога ми.
 Доста банове са раздадени в гоненето на норматива за пълна "свобода" на словото тук, тълкувана често противоречиво като понятие тук. Защото се оказа, че човек има свободата да хвали некадърниците в сайта, но не и да ги критикува за слабостите им, което вече преминавало в сферата на обидните квалификации.
 Не съжалявам, че отдавна не съм писал тук, защото за сметка на писането успях да наблегна на четенето. С удоволствие си открих един нов автор за мен, който никога не е издаван на български език - Андрей Смирнов, със стил на писане който определено си ми допадна, но ровейки се в руските електронни книжарници с изненада констатирах, че времето на собствените идеи е останало безвъзвратно в миналото.
 Не малко автори "творят" правейки компилации от написаното от тези преди тях. Доколко това е плагиатство и доколко пречупване на стари истории през нови гледни точки е малко трудно да се каже, но поне за себе си успях да си реша един стар сюжетен проблем, а именно - Доколко уникална и нова трябва да е историята, която разказваш на читателите си?
 Ако нещо придава уникалност на една история, това е само начинът по който тя се разказва.
 Нещо, което го има и тук, ако искате да го усетите.
 С удоволствие прочетох, това което пише един нов блогър за мен - Паранойчо. Стилът му е в пъти по-добър от този на Най-Четеният и за сметка на това, той е в пъти по неизвестен. Явно на него известността все още не му е попречила да бъде себе си, превръщайки се в един доста увлекателен разказвач  c качество на изказа, което всъщност различава тези които имат талант да пишат, от тези които искат да блеснат, чрез написаното от тях.
 Какво друго, освен това, че не съжалявам ни най-малко за липсата на нови постинги в блога си? За сметка на тях пък си имах нови преживявания, нови открития за себе си, които в крайна сметка са по-важни в живота от това, до колко често ще се самоизтъкваш чрез блога си, било начело на класациите или не.



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rustam - Дай линк
03.10.2011 12:45
за паранойчо.
цитирай
2. valsodar - Ще ти го дам линка, само да го открия. ...
03.10.2011 12:51
Ще ти го дам линка, само да го открия.
Четох го през таблета, а там има проблем с логването - иска постоянно през страницата ми на Фейсбук да е входа? История там не се поддържа, така че ако го намеря оттук, ще ти дам линк към блога му. Името му изписано на латиница, но как точно бе - не помня.
Много добре си пише момчето, успява да разказва напълно делнични истории по един неповторим и увлекателен начин, което си говори вече за талант.
цитирай
3. kite333 - С извинение,че се намесвам,но да не е този :
03.10.2011 15:05
http://paranoia.blog.bg/
И той пише добре.
цитирай
4. valsodar - Точно той е :)
03.10.2011 16:53
Точно той е :)
цитирай
5. joysii - Всички готини сме с БААААААН! ...
03.10.2011 17:33
Всички готини сме с БААААААН!
Гадничкооооо...:):):):):)
Ще се чупя оттук за малко и ще си дочета с огромен кеф "Мацки" на Сергей Минаев.
цитирай
6. анонимен - Да добавя, благодаря предварително.
04.10.2011 13:55
Понеже особено плужестия блогър, нарекъл себе си Рустам, не пуска коментари в мизерната си дупка, ще го напиша при теб - НЕ ЗНАМ КАК СЕ ПОНАСЯ ТОВА БУРГАСКО ГОВЕДО - превърна се от един безумно наивен човек в едно злостно и глупаво същество.
Пример?
Защо се нахвърли върху симпатичната блогърка милейди46?
Ще отговоря - от чиста злоба, суета и посредственост - в това се превърна тоя застаряващ прост даскал!
цитирай
7. valsodar - Не мисля, че нещата трябва чак дотам ...
04.10.2011 15:19
Не мисля, че нещата трябва чак дотам да се драматизират и човек да излиза травмиран психически от посещенията си в нета - въпрос на привързаности и оттам на наранимост.
Ако човек приема прекомерно насериозно присъствието си тук, то той наистина би се травмирал от Рустамовите постинги, но като гледам и Милейди не му е останала длъжна, така че приемам, че са квит. Каквото повикало - такова се обадило.

Въпреки че, не разбрах - каква точно е връзката между кола за 200'000 лева и лошото качество на една снимка, по която нищо не може да се разбере?
цитирай
8. danitoo - Почти никога не чета нещата на първа - постановката е ясна...
05.10.2011 00:29
Изнамирам си оттук-оттам хора, които са ми близки по душа - не ми се губи време в четене на нещо със съмнителни качества само заради някаква абсурдна оценителна система...
цитирай
9. valsodar - Все по-трудно става, човек да си ...
05.10.2011 11:33
Все по-трудно става, човек да си намери нещо добро за четене от сайта, непокварено от простотията и инфантилизма лъхащи от повечето публикации в него.
Но, пък за сметка на това, чекваш само една отметка и се дистанцираш от пошлото.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392844
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив