Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2012 22:16 - Мозъчна клизма
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3838 Коментари: 10 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Когато човек не следи новините е неинформиран, а когато започне да ги следи - дезинформиран. Тази сентенция в цялост обхваща събитията, развихрили се с помощта на медиите около една пияна учителка, която не само си е за уволнение в случая, но и до лишаване от права да преподава.
 Но, дори това мое мнение да е твърде крайно в същноста си, няма как човек да не забележи целият фарс, целият спектакъл, който се развихри около това, дали майка на три деца носи отговорност за действията си или не? 
 Защото именно трите й деца, обречени на глад и мизерия от простотията на майка им, позволила си да се нафирка в работно време, са фактора, който раздели обществото ни на две, на тема чия е вината в случая.
 Стигна се дори до там, вината от виновния да се прехвърля на потърпевшите, които видиш ли не намерили сили да изтърпят золумите му (й), а решили да потърсят помощ от компетентни за целата лица, в случая - полиция.
 И какво излиза в крайна сметка?
 Ако някой пие и пиян прегази ваш близък сте готови да искате едва ли не смъртната му присъда, а в следващият момент, при друг злоупотребил с алкохола - неговото пълно оневиняване, че едва ли не и помощи сте готови да събирате в негова защита?
 Ето, на това му викам аз мозъчна клизма.
 Мозъци промити от всяка една мисъл, от всяка една наченка на разум и логика, празни кратуни, които чакат само да чуят какво ще им се каже от екрана, за да почнат в хор да блеят и да го повтарят.
 Не гражданско, овче общество е това.
 За гражданско се искат не овце, а хора мислещи и мерещи с един аршин, както към себе си, така и към другите.



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. saportok - Начинът е само един:Човек да зап...
20.12.2012 22:28
Начинът е само един:Човек да започне да си подбира източниците на информация.
цитирай
2. joysii - За мен е недопустимо да влезеш в час и ...
20.12.2012 23:10
За мен е недопустимо да влезеш в час и да преподаваш на деца, пил алкохол.
Няма причина да се оправдае такава постъпка.
Да се даде още един шанс на госпожата - може. Хора сме,на всеки може да му се случи - в смисъл да не я уволнят веднага.Но при повторно изпълнение, даже не напиване, при една глътка само алкохол, тогава трябва да си хвръкне от училище без никакъв компромис.
.................
За фиркане оправдание няма.
Майка била на три деца - ми точно затова не трябва да се налива с ракия, а да си гледа децата.
.............
Поздрави,Валсо.
цитирай
3. apostapostoloff - joysii,
21.12.2012 03:23
по- добре е да се друсат, защото поне не смърдят и не им личи чак толкова. Аз съм шофирал друсан от тук до Испания. И никой нищо не усети.
цитирай
4. joysii - по- добре е да се друсат, защото поне ...
21.12.2012 10:54
apostapostoloff написа:
по- добре е да се друсат, защото поне не смърдят и не им личи чак толкова. Аз съм шофирал друсан от тук до Испания. И никой нищо не усети.

................
Поне не мирише...:):):):):):):):):):)
Здрасти,Толи! :)
цитирай
5. 1000songs - Радо,
21.12.2012 10:58
може да звучи шовинистически, но ми се струва, че всичко това стана, защото извършителят е жена. Я си ме представи мен, с моята професия да се явя с толкова промили на работа. Колко ли минути ще минат преди да ме изхвърлят на улицата, колко ли медии ще излязат в моя защита и каква ли би рекло общественото мнение? Въпроси с предизвестен отговор, които обаче стадото не си задава....
цитирай
6. poet - Да се правят генерални изводи
21.12.2012 11:07
от единичен случай е малоумно и грешно. Особено, когато става за случай на злоупотреба с алкохол и лична трагедия. Автора на тази статия за пореден път показва плиткоумност и тесногръдие.
цитирай
7. gothic - poet
21.12.2012 12:07
poet написа:
от единичен случай е малоумно и грешно. Особено, когато става за случай на злоупотреба с алкохол и лична трагедия. Автора на тази статия за пореден път показва плиткоумност и тесногръдие.



Я да чуем кое точно е малоумното и грешното? И откога злоупотребата с алкохол е лична трагедия?
цитирай
8. valsodar - Ta, едно по едно :)
21.12.2012 14:13
saportok - Изцяло съм съгласен с теб, още повече поради факта, че реална журналистика у нас почти не съществува. Правят се опити за такава, отчасти успешни в сайта на Бивол, но човек не трябва да приема нищо казано му от медиите за чиста монета, независимо от това колко примамливо му звучи.
Реално погледнато, се учим да лавираме м/у параноята и информираността. :)

joysii - Това да учиш другите не се изчерпа само с възпроизвеждане на определени знания, но и с личностен модел за подражание, още повече, когато учиш хора, които тепърва се изграждат като мироглед и характер.

apostapostoloff - не виждам връзката с темата, но като имаш ищах да си в нея... :)

1000songs - знам професията ти, та определено в твоя случай на следващият ден ще си персона нонграта. И най-малкото ще те превърнат наказанието ти в знаково за гилдията, за да се хвърли отново прах в очите на масите.

poet - уважавам правото ти на мнение, но определено не го споделям, най-малкото защото, не си положил каквито и да е било усилия в негова защита :)

gothic - ще се наложи да изчакаш новата му регистрация, за да ти отговори :)))








цитирай
9. tomich - Сентенцията ти е 50 на 50 вярна и на ...
21.12.2012 21:24
Сентенцията ти е 50 на 50 вярна и на място. Но за да си дезинформиран, все пак трябва да получаваш информация, а за да не си дезинформиран, необходими са най-малко три независими източника на информация, така както агенция Ройтерс и всички други уважаващи себе си агенции правят. Е, сега има интернет, но не всички хора са склонни и могат да анализират тази информация...
Личното ми мнение по случая се доближава до твоето, но не съм сигурен, че и Съдът може да има подобно :) Мисля си обаче, че е необходимо компромисно решение. В единичните събития почти винаги намират отражение общата социално битова картина на народа.
цитирай
10. valsodar - Три източника не стигат! За да е ...
01.01.2013 15:06
Три източника не стигат!
За да е донякъде обективна информацията трябва да се търси златната й среда сред новините на двата лагера, които се опитват да ни манипулират чрез нея. Така влиянията им взаимно донякъде се неутрализират, още повече, ако си задаваме често въпроса - Кой печели от това?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391662
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив