Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2013 20:07 - Коментирано с усмивка.
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2597 Коментари: 5 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вдигнаха ми колата.
Което бе Добрата новина, защото Лошата новина, когато няма отговор на дистанционното на алармата е, че едни лоши батковци са я отвели на едно много лошо място и правят с нея само лоши неща.
 Звъннах веднага на Центъра за градска мобилност и си ми отговориха хората, че е на паркинга им до театър София.
 Отивам с едно такси, а бакшиша, като разбра за какво ме вози ме прекара хем през най-преките пътеки, хем и по-малко ми взе от едната ни шофьорска солидарност.
 Отивам, а си ръми един тих пролетен дъждец, ръми си право във врата ми ( чадъра естествено  е в колата забравен), козирката над мен е къса и  тясна, а пред мен... истинският театър на София.
 Клетви, обяснения, заплахи, ред сълзи, ред закани за саморазправа, театро да видиш на живо ти!
 Капят си капките дъждовни във врата ми, а аз гледам спектакъла пред мен.
 И таман ми се омекоти напълно косъма, взе че дойде и моят ред.
 Какво бе удивлението на служителите там, когато простичко си попитах какво им е нужно и какво трябва да се направи, за да си взема колата от паркинга.
 Защото в живота има далеч, далеч по-срашни неща от това да ти вдигнат колата за неправилно паркиране и човек все някога ще го осъзнае. 
 Може би защото не заплашвах, може би защото не обвиних марсианците и Ал Каида за неправилното си паркиране, но.. наместо с акт както предните пред мен, си минах просто с един фиш за 20 лв.
 Все пак, в случая обективно погледнато грешката си е моя.
 Аз съм си направил нарушението, а дали репатрирането с паяк е една лешоядна тактика, на една алчна и прогнила община, си е съвсем друга тема за разговор. Както и тази, че до година-две, това безобразие съвсем ще се прекрати като напълно незаконно.
 Има по-важни неща, по-смислени неща в този живот, от това да правиш сцени и скандали на хора, които просто са си свършили работата за която са наети.
 В природата си има един много добър закон за Причината и Следствието.
 И е добре той да се знае, за да знае човек кога да се ядосва и кога с усмивка да приема случилото се.



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. radosslav - Много скъпа държава 20 лева.
12.03.2013 20:20
В Германия ти слагат фиша под чистачката, струва 5 Евро и сумата я превеждаш по банковата сметка на общината. Разбира се има и глоби за по големи суми, да не се подвеждаме по мойте 5 Евро. Но и в България жулят здраво. Някой беше казал, България е държавата в която хората взимат заплати по 300Евро, а харчат по 1000 на месец. А полицаите харчат по 3000 хиляди даже, откъде тия средства? Айде да не задълбаваме
цитирай
2. valsodar - Сумарно цифрата спокойно може да ...
12.03.2013 22:04
Сумарно цифрата спокойно може да надхвърли 100 лв, но това наистина си е за друга тема или за подтема към тази. Честно казано недоумявам, защо ако колата ти не пречи на движението тя трябва да се премества? Само за да заплатиш още една сума за преместването й ли? Нелепо.
цитирай
3. osi4kata - лелеле, колко ти завиждам за тази глобичка :))
13.03.2013 01:02
аз три пъти плащах по $180 НЗ, докато се науча да си нося очилите в чантата и да чета ситните надписчета по платените паркинги :)). Имаме няколко паркинг места, където ако паркираш между 4-6 часа след обяд, задължително ще дойде грозния паяк и ще ти отнесе колата, макар и да си си пуснал "лептата" в автомата за плащане. Паякът откарва колите на провинилите се накрая на града, в индустриалната зона и от момента на настаняването им там, започват да ги таксуват като за престой в четиризвезден хотел - $180 на ден. Още ме боли сърчицето за тези грешни $540. Платих си ги като поп и намразих общинските съветници завинаги ;). Обаче на тях не им дреме...
цитирай
4. radosslav - &osi4ka
13.03.2013 11:16
Да не забравяме, че Германия е държава на логиката, и общините им не са умрели за некви глоби та да дерат хората. Тия 5 Евро имат по скоро превантивен характер. Освен това места за паркиране има навсякъде, само че са платени. Разбира се че когато си спрял на улицата на такова място, не пречиш на движението, само че трябва да си пусне 50 цента или 1 Евро в автомата за паркиране.
цитирай
5. valsodar - Нямам нищо в против да се въведе н...
14.03.2013 19:56
Нямам нищо в против да се въведе някаква форма на ред с паркирането, но нека това да се прави по един интелигентен начин! Какво пречи, наместо да ти преместват колата с паяк, за което да плащаш, при положение че тя не пречи на движението на коли и пешеходци, само да ти сложат един фиш под чистачката?
И известието за този фиш да ти идва по мейла, след регистрация в сайта на КАТ, където да виждаш всички свои глоби, които да можеш да плащаш безкасово по електронен път.
Не виждам нищо сложно това да се направи, просто малко трябва да се поочупи манталитета на родният чиновник.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393067
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив