Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2013 19:26 - За новата медийна истерия с газовите уредби
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2229 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 26.11.2013 16:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  От няколко дена всички медии разпалват поредната медийна истерия у нас, този път във връзка с газовите уредби и последващото им "узаконяване", за да може в неизбежната шумотевица  да се заглуши гафът с Уестингхаус, загадъчното изчезване на протеста, като следствие от първото и ред други неща, които е добре да стоят на заден фон, встрани от общественото внимание.

 Не случайно се удари по собствениците на автомобили с газови уредби, които не са една никак малка група, удари се първо с една безкрайно неясно написана наредба, удари се второ с византийските тълкувания по нея, удари се и трето със заканите за солени глоби.

 Ако мине момера - мине. Кеф ти Минке неочаквани постъпления в касата на КАТ, какво по-добре от това? Като има балами да искат без причина нови талони, защо да няма и тарикати, които да им ги издадат?  
 Няколко пъти го въртяха тоя номер, веднъж със смяната на регистрационните табели, втори път с цената на "секретния" болт, като има толкоз много идиоти в таз държава, защо ли да не ни го спретнат отново, а?

 В крайна сметка нещата стоят по един много прост начин.

1. Никой няма право да ви спира колата от движение, ако имате монтирана и изправна газова уредба, за която сте си минали годишния технически преглед.
2. Никой няма право да ви глобява за данните в големия или малкия талон, защото уредбата е сложена преди новата наредба да влезе в сила, т.е. данни ще се вписват за в бъдеще, а не със задна дата.
3. Това, че една наредба дефинира по един начин нещата в бъдеще време, не означава, че действието й може да бъде със задна дата, т.е. всички заплахи за глоби и спиране от движение са само прах в очите и шум в ушите за отвличане на вниманието.
 4. Най-важното - не вярвайте на българските медии продажни, които нямат за цел да ви информират, е единствено да ви манипулират.


P.S. Писаното от мен се потвърди и от КАТ




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. f873 - Евала ти, изпревари ме. на после...
25.11.2013 20:09
Евала ти, изпревари ме.
на последната и сложих газова на КАР-ГАЗ! От сервиза ме изгониха с паспорт издаден от тях към орган на който платих за проверка за коректен монтаж на газовата уредба. Плащаш пак за подпис печат! Няколко години по късно влезе в сила "газовия триъгълник". Единствено последната година бях допуснат до преглед на КАТ без дори да не знаят какво да правят с уредите. !!! Газовата бутилка провериха ли ми - НЕ!
Че катализатора ми е заменен с резонансно гърне - не!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Няма организация за пунктовете за прегледи както и специалисти които да работят с несъществуваща апаратура!
-----------------------------------------------------------------------------------------------

И най-важното, няма контролен орган който да следи за качеството на гас-та което на последък падна много. Колата ми е френска и както само манияците знаят французите наблягат на работата на двигателя. Моята се гърчи на газ от 3-4 месеца както и газовите горелки на котлоните правят вътрешно горене! - това ще ви го снимам на клип - В такива моменти колата се държи като че не и достига мощност а котлоните смърдят на нещо познато от миналото.

Съжалявам ако съм оцвъкал повече от необходимото но това е също толкова опасно колкото по паветата.

цитирай
2. valsodar - Единственото умно нещо, което се ...
25.11.2013 20:34
Единственото умно нещо, което се прави на годишния технически преглед е да замерят дали няма изпускане на газ от газовата уредба. За да се провери изправността на самата бутилка, която е най-опасният елемент в нея си трябва рентген, а такива в България я има десетина, я не!
В момента напълно умишлено истерията се разпалва от всички новинарски агенции, ще задържат нещата така за седмица-две, а после тихомълком ще кажат, че новата наредба се отнася единствено за поставени газови уредби след м.Март 2014-та година. А дотогава колко народ ще изгори, колко пари за лудо ще се дадат, няма значение - от прости хора пари се взимат най-лесно. Държавата е решила да измести от пазара телефонните измамници, замествайки ги с новинарски :)

А за качеството на газта... нямам думи! Всеки бюрократ е готов да те коли за щяло и нещяло, ама да си свърши работата, за която му плащаш чрез данъците си - едва ли?!!
цитирай
3. valsodar - А в самата наредба има един много ...
25.11.2013 20:52
А в самата наредба има един много любопитен детайл, според който всички газопроводни трасета трябва да са вътре в купето, а не извън него. Ако това условие остане в сила, то няма да има нито една кола в България, която да отговаря на условията за "безопасност" :)
Цитирам
"Нито един компонент от системата за LPG, включително защитните материали, които представляват част от такива компоненти, не трябва да излиза извън външната повърхност на превозното средство, с изключение на пълначното устройство, ако то не излиза с повече от 10 mm извън номиналната линия на каросерията."

Хубава работа, ама ... българска :D
Да се смееш ли, да псуваш ли или...?
цитирай
4. f873 - Лично змам два случая на самозап...
25.11.2013 21:38
Лично знам два случая на самозапалване при което двигател и скоростна кутия се леят по асфалта при пламък 8--12 метра и странно как - изгаря двигателното помещение и купето, до -задната седалка?! Коли с газ-тръбопровод под /извън/ купето
и, всичко до облегалката на задната седалка, на зад остава не покътнато.
цитирай
5. antikom - Дано милиционерите на ваш'та па...
26.11.2013 09:38
Дано милиционерите на ваш'та партия не те глобят, а като не им дадеш 20 кинта, когато те спрат заради нерегистриране на газовата ти уредба след 1 март догодина .
цитирай
6. valsodar - Ще - на куково лято!
26.11.2013 09:42
Газовата уредба НЕ Е конструктивно изменение по автомобила, а допълнително устройство към него - това си го пише в самата наредба. Отделно в нея е посочен реда при който една уредба ще се признава за законно и правилно поставена, което касае монтажа на всички уредби след 1-ви Март 2014. Има си опис на съставните компоненти, има си изисквания към монтажа, даден е образец за стикер на сервиза и т.н. и т.н. но в никакъв случай не става въпрос за подмяна на талон, на коли със сложени уредби преди тази дата. В случай, че продаваш колата си с газова уредба, новият й собственик регистрирайки я в КАТ вписва и уредбата в талона - това е всичко, ни повече, ни по-малко!
цитирай
7. valsodar - Апропо, в някои медии вече започна ...
26.11.2013 10:35
Апропо, в някои медии вече започна опровержението на новината и потвърждаване на написаното вече от мен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392619
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив