Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2021 16:08 - Безразлично
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1059 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Това, което най-много ми липсва в последните години е обективна информираност.
Която е много трудно да се придобие на фона на дивата Пропаганда, пред която министерството на Гьобелс може само да си хапе лактите от яд!
 Имам чувството, че това за което е мечтал той е далеч надхвърлено от поднасяното ни от медиите днес като "обективна" информация.
 То.. такива откровени лъжи и манипулации нямаше даже по Живково време, а може да се каже, че аз съм живял достатъчно през него за да имам спомени за сравнение!
 Такава дивашка цензура каквато цари във Фейсбук нямаше и тогава. Като се има в предвид, че съм бил полит-отговорник на класа си в последните години на средното си образование и спокойно съм преразказвал емисиите на радио Свободна Европа, без да имам притеснения, че на другият ден ще съм в Белене. Имаше някаква форма на автоцензура, но не и такаква каквато е днес, когато споменавайки думите циганин и педераст се оглеждаш в каква среда среда ги произнасяш за да не ядеш поне тримесечен бан. И ако наличието на бан е белег за твоята непреклонност в отстояването на Истината, то аз съм накичен с подобни медали подобно на северно-корейски генерал!
 Днес е далеч по-трудно да кажеш Истината от времето, в което живеехме зад желязната завеса. Независимо от статистиките за свобода на медиите. Реално журналистиката като професия у нас умря в момента, в който обляха с киселина Анна Заркова. В този момент истинската разследваща журналистика умря, за да се роди вербалното фелацио обслужващо силнините на власт, Какво повече??!
 И... за да съм информиран, поне до там за да направя поне донякъде правилният си избор се придържам към кредото - Не вярвай на никого до доказване на казаното от  него!
 Не вярвам на Нинова, не вярвам на Борисов, не вярвам на Костадиново, Сидеров и прочие и прочие претенденти да ме спасяват, защото всички те се нуждаят от немислещи хора. 
 Вярвам на себе си, защото единствено себе си познавам и себе си не лъжа.
 Спрях се да просвещавам непознати хора, за това, което ги чака. Безсмислено е! Каква е ползата от неща които съм писал тук и до които мнозинството е достигнало едва след десет и повече години??! Абсолютно никаква! Изхабени нерви, несбъднати очаквания и прочие дивотии, за които изцяло аз съм си виновен. 
 Кому е нужно да му обясняваш, че нещата вървят на зле и няма шансове да се оправят, защото срещу такива като нас пикаещи срещу вятъра са изправени интереси, зад които стоят средства с астрономически величини. И доколко съпоставими са усилията в една такава битка за победа, с предварително ясен резултат.
 Има надежда.
 И тя е в появата на Играч извън сферата на познатото ни, в дребият ни мултиверсум.
 Друг е въпросът, как той ще третира нашият мравуняк, възприеман от нас за център на Вселената и доколко ще сме му интересни като "разумен" вид.
 Защото съдейки по "развитието" на Човечеството е доста пресилено да ни нарекат такива? С хилядолетия лъгани по един и същ начин.



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392464
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив