Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2012 18:28 - Психично болните блогъри в blog.bg
Автор: valsodar Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 32164 Коментари: 99 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ... ще разпознаете по проявяваните от тях симптоми.

   Параноя - психично състояние, характеризиращо се с повишена тревожност и ирационален страх, нерядко със следи на налудност за преследване и/или придружено от вяра в конспирация. Параноята е болестно състояние, при което човек има усещането, че някой непрекъснато го следи и преследва.

 Мегаломания - 
мания за величие в някаква област.Често предизвикана от комплес за малоценност.

 Шизофрения -
 Според съвременните класификации шизофренията бива параноидна, кататонна, хебефренна и проста. Най-често срещаната в популацията е параноидната. Типични за нея са напрегнатост, обърканост, неоснователен страх от преследване. Когато се чувстват застрашени, пациентите могат да проявят агресия като форма на самоотбрана. Могат да имат слухови и визуални халюцинации.

 Нарцисизъм - себеидеализация. 
 В случаите на нарцисизъм можем да говорим за връзка на субект с обект в качеството му на собствения образ (по мита – неговия визуален образ, а в психологически смисъл – собствената представа за себе си). Като правило, това е измамна, лъжлива представа за себе си като за супер добър, прекрасен, единствен и неповторим човек, който е в центъра на целия свят, а всички други субекти, които се разглеждат от нарцистичната личност като обекти, се въртят около него и служат като средства за достигане на неговите собствени цели.

 

 Към заболелите, само една реплика от мен -  Светът ще го има и без вас.











Гласувай:
35



1. анонимен - Ти водиш класацията с параноята си!
26.01.2012 18:32
Ти водиш класацията с параноята си!
цитирай
2. valsodar - Браво! И от кое толкова много ме ...
26.01.2012 18:35
Браво!

И от кое толкова много ме е страх ( според теб ) , че така натрапчиво да се страхувам от него?

Пробвай се да отговориш само на този ми въпрос!

:)))
цитирай
3. анонимен - Валсодаре, за кой ли път те питам-що ...
26.01.2012 18:45
Валсодаре, за кой ли път те питам-що щеш още в презряното блоглбге?
Параноясал си понеже никой не те чете.
цитирай
4. анонимен - .
26.01.2012 18:45
Май бая болни тук.страдащи от мания за величие и самовлюбени
нарциси-малка психиатрична клиника е блог-бг-то-мои лични
впечатления-не визирам никого конкретно.
цитирай
5. valsodar - Не се учудвам на големият им брой, ...
26.01.2012 18:48
Не се учудвам на големият им брой, все пак сайтът е едно огледално подобие на държавата ни, в която над 20% от населението е с психически разстройства.
Каквото навън - такова и тук!

Но, с малката разлика, че тук не са под лекарски контрол и могат да си вилнеят на воля, претендирайки за уважение и популярност. :)

Винаги съм се съмнявал в психическото си здраве и може би именно тези съмнения са ми помогнали да го запазя в добра форма. :)))
цитирай
6. valsodar - На твоето му се казва "обсебване" :)))
26.01.2012 18:50
анонимен написа:
Валсодаре, за кой ли път те питам-що щеш още в презряното блоглбге?
Параноясал си понеже никой не те чете.



И както виждаш, сам си противоречиш.
Хем никой не ме чете, ама хем си ми и репликирал?
Или може би си се научил да пишеш в сайта със затворени очи?

Невероятно!

Как го правиш?

:)))
цитирай
7. анонимен - Списък на пациентите-първенци:
26.01.2012 18:56
stela50
sparotok
zahariada
kasnaprolet9999
iliada
gothic
tutankhamon661
cefulesteven
meto76
reporter
stoineff
apollon
boristodorov56
tota
цитирай
8. valsodar - Тоя списък, дето си го копнал от с...
26.01.2012 19:00
Тоя списък, дето си го копнал от стъкмистиката на сайта, не е критерий за преценка.
Критерий може да се извлече единствено от поведението им в сайта, а определено в списъкът цитиран от теб си влизат и напълно нормални хора. Не е тяхна вината, а на "алгоритъма" отчитащ посещенията в сайта, позволяващ като такива да влизат и пренасочващите линкове.

Има три категории хора пишещи тук:
- от скука
- от глупост
- от наивитет
цитирай
9. анонимен - оригинални блогови пациенти
26.01.2012 19:05
Истинската история - спароток; истинската цру-конспирация - захариада; истинската шерифомания на мумията - тутанкамон; истинската радиомания на писковизма - пискова; ....безкраен ред
цитирай
10. анонимен - Прав си.
26.01.2012 19:23
Вярно е това за класификацията. Прави впечатление, че панто, рустам и полигор с безбройните си никове определено страдат от разСТОтяване на личността.
Макар че всеки си има и индивидуална диагноза:
1. Чутовно простия селяндур панто (бивш „гробаря” на латиница) се изживява като виден трол с мераци за президент.
2. Даскала-милиционер пък навсякъде слухти за клюки, от които измисля „компромати”, обижда почти всички в блога и размахва даскалския си ченгесарски пръст, анатемосвайки куцо, кьораво и сакато.
3. пупи „преродения Шекспир, както и на душите на цяла плеяда легендарни класици в поезията от цял свят” пък обикаля всички блогове и ругае катана, йотова и чудовището.

Разбира се, четвъртото листче от тази „блогова четирилистна детелинка” е лидислидис, ма тя горката вече е изтървана и за нея май е късно… :(
цитирай
11. valsodar - Нормално е всеки да си има своите ...
26.01.2012 19:45
Нормално е всеки да си има своите леки отклонения, в зависимост от натрупаният стрес и нерви, но не е нормално отклоненията да се превръщат в линия на поведение.
В крайна сметка, ако не неприятно, в един момент просто става досадно.

Всяка една индивидуалност е ценна сама по себе си, но това не е причина, да бъде налагана като уникална и задължителна за обожание. :)
цитирай
12. vahisht - Каква е целта на...
26.01.2012 20:52
вашата публикация....до тук виждам, че е в стил публична обида.
В противен случай не бихте държали коментар № 7 в блога си- е разбира се ако вие самия не стоите зад него.
Не е задължително да ми отговаряте.
цитирай
13. pcelata - Извинявам се за намесата!
26.01.2012 21:34
Но Stela, не я замесвайте в гадната ви класацийка.И ако го правите,то е защото й завиждате.Направо да ви се неначуди човек.Валдосар,не ми разваляй мнението за теб!!! Ще бъде много жалко.И после,tota i iliada,също не са го заслужили.Неразбирам,защо е този пост...
цитирай
14. valsodar - 7-ма реплика може да си я състави ...
26.01.2012 21:39
7-ма реплика може да си я състави всеки един посетител на сайта, който си копира карето с "най-четени" на сайта, каре което носи същото безсмислие, както и останалите "статистически" класации на сайта.
"Класации", които отдавна са доказали първо своята безполезност, второ своята непригодност за една блог-платформа и не на последно място - своята безпринципност в определянето им.
Не е коректно както да се сравняват краставици с круши, така и отделните блогове тук, всеки от които си има различна насоченост, стил и съдържание.

Така че, репликата която така ви е засегнала, още веднъж доказва факта, че колкото по-скоро отпаднат подобни "класации" - толкова по-скоро ще се успокои с една идея поне обстановката в сайта.

За съжаление, те само изострят психичните заболявания в част от посетителите му, стимулирайки ги да показват най-лошото от себе си, в желанието си да попаднат в тях. :)

Аз самият не виждам нищо обидно в това, някой да констатира че тук също има психично-болни хора, така както и навън.
Съзнавайки добре факта, че някои са дали накъсо в главата ще можем по-леко да възприемаме неадекватното и дразнещо ни тяхно поведение.
цитирай
15. valsodar - И само да вметна за финал - един от ...
26.01.2012 21:49
И само да вметна за финал - един от белезите, че нещо с вас вече започва да не е ред, е момента в който започнете да се възприемате самите себе си прекалено насериозно. :)

( Прекаленият светец и Богу не е драг! )

Единственото познато на науката безвредно лекарство, е доброто чувство за хумор, което преминавайки на моменти в лека самоирония, може да предотврати по-нататъшните поражения върху вашата психика и психично здраве.

С поздрав най-сърдечен... :)
цитирай
16. rustam - Я, гледай ти
26.01.2012 21:55
каква ирония.
блогърът vahisht, всъщност един от "нормалните" акаунти на Симеон Мартинов, популярен най-вече като Канибала, взел да се възмущава. Наглец. Не се възмущаваше от себе си като пускаше доскоро всеки ден гнусни и цинични имитации, седнал да се прави на коректив.

цитирай
17. pantaleev - Радо този анонимен кондом
26.01.2012 21:58
Какви интриги върти?!? Бил съм гробаря?!? Този глупак явно не знае че аз и колегата Рустамич бяхме най върлите противници на този неграмотник и го изхвърлихме от сайта като мръсно коте. В началото се забавлявах, но това започва да ме обижда вече!
цитирай
18. valsodar - Рустаме, нямам нерви ( а и време ) да ...
26.01.2012 22:03
Рустаме, нямам нерви ( а и време ) да следя, кой още колко нови регистрации си е направил в тоя сайт и какви глупости твори оттам.
Стеснил съм силно кръга от хора които чета, като периодически го ревизирам до още по-тесен и кратък. Така си спестявам немалко време, което обикновено човек би изгубил за пълни глупости от рода на тази, да следи кой с какво се е изходил в сайта. :)

Напоследък си имам доста интересни нови занимания, едно от които е детайлното разучаване на една програма за мебелисти, станах и такъв по неволя, отвратен от кофти дизайн на маса с променлива височина. Затова и предпочетох да усвоя нови за мен знания, за да я проектирам по свой вкус, ( за моя радост механизма й се продава у нас).
Така, наместо безцелно да си губя времето с подобни простотии мога да науча нещо ново, нещо полезно за мен.
Човек е жив до момента, в който спре да усвоява нови знания.
След него... започва да умира.

:)))
цитирай
19. dolsineq - Гласувам отрицателно заради за...
26.01.2012 22:06
Гласувам отрицателно заради заглавието на постинга: "- Психично болните блогъри в blog.bg" и коментар: "7. анонимен - Списък на пациентите-първенци:
18:56
stela50
sparotok
zahariada
kasnaprolet9999
iliada
gothic
tutankhamon661
cefulesteven
meto76
reporter
stoineff
apollon
boristodorov56
tota"

Твърде много си позволяваш колега, дори и шега да е пак си пресолил манджата!
цитирай
20. valsodar - Гласувай, както си щеш - това е оп...
26.01.2012 22:09
Гласувай, както си щеш - това е опция, която имаш правото да ползваш в сайта!
Но... твоето мнение не означава абсолютно нищо за мен, така че няма да бъде взето под внимание.
Съобразявам се единствено с мненията и препоръките на хора които уважавам, а ти все още с нищо не си заслужила да попаднеш сред тях!

:)
цитирай
21. trubadur - Алоу, Симеон Мартинов е най-лудият. Ето сам си го признава.
26.01.2012 22:12
rustam написа:
каква ирония.
блогърът vahisht, всъщност един от "нормалните" акаунти на Симеон Мартинов, популярен най-вече като Канибала, взел да се възмущава. Наглец. Не се възмущаваше от себе си като пускаше доскоро всеки ден гнусни и цинични имитации, седнал да се прави на коректив.


.......................................................................................................................
[11/15/2011 7:36:29 PM] Simo Marinov: аз ще направя още петдесет регистрации ако уенужно и ще пускам пародиите на полигор през 30 минути
......................................................................................................................

цитирай
22. trubadur - Това е един от бандата на катана и симо, на тях се дължи банът на полигор и панталеев, наложен тая сутрин.
26.01.2012 22:14
анонимен написа:
Вярно е това за класификацията. Прави впечатление, че панто, рустам и полигор с безбройните си никове определено страдат от разСТОтяване на личността.
Макар че всеки си има и индивидуална диагноза:
1. Чутовно простия селяндур панто (бивш „гробаря” на латиница) се изживява като виден трол с мераци за президент.
2. Даскала-милиционер пък навсякъде слухти за клюки, от които измисля „компромати”, обижда почти всички в блога и размахва даскалския си ченгесарски пръст, анатемосвайки куцо, кьораво и сакато.
3. пупи „преродения Шекспир, както и на душите на цяла плеяда легендарни класици в поезията от цял свят” пък обикаля всички блогове и ругае катана, йотова и чудовището.

Разбира се, четвъртото листче от тази „блогова четирилистна детелинка” е лидислидис, ма тя горката вече е изтървана и за нея май е късно… :(

цитирай
23. rustam - Е, браво
26.01.2012 22:15
значи си открил нов талант в себе си.
Аз след като преди 16 г скроих и направих сам трикрилен гардероб с надстройка сам, си взех петте пари от от дърводелството.

не мога да разбера, обаче, какво самочувствие движи неадекватното снежино "обяснение за отрицателен вот?"
цитирай
24. dolsineq - Гласувай, както си щеш - това е оп...
26.01.2012 22:30
valsodar написа:
Гласувай, както си щеш - това е опция, която имаш правото да ползваш в сайта!
Но... твоето мнение не означава абсолютно нищо за мен, така че няма да бъде взето под внимание.
Съобразявам се единствено с мненията и препоръките на хора които уважавам, а ти все още с нищо не си заслужила да попаднеш сред тях!

:)

........................
Що не ги виждам в блога ти тогава?...;)
цитирай
25. valsodar - Мила ми лейди Тобоска, това че вие не ...
26.01.2012 22:34
Мила ми лейди Тобоска, това че вие не виждате нещо, не означава, че то е невидимо и за други.
Излезте поне за миг извън границите на тесногръдието си и ще откриете безкрайно много хора, от които може да научите неща полезни за вас!

С поздрав най-сърдечен... :)
цитирай
26. valsodar - :)))
26.01.2012 22:35
rustam написа:


не мога да разбера, обаче, какво самочувствие движи неадекватното снежино "обяснение за отрицателен вот?"


Аз много добре разбирам мотивите й, но пак ще закопаем в сферата на медицината, така че ще се въздържа да ги разкрия.
цитирай
27. анонимен - А Гина лудата ловешка разпоретина ...
26.01.2012 22:42
А Гина лудата ловешка разпоретина къде е или за нея още няма измислена диагноза?
цитирай
28. valsodar - Не, но има конкретна диагноза за ...
26.01.2012 22:44
Не, но има конкретна диагноза за такива, ползващи език като теб. :)
цитирай
29. vahisht - Низоста в хората е несъизмерима понякога....
26.01.2012 22:48
но препрочитайки публикувания материал до появата на rustam, не смятах, че постинга касае някого от нашия блог. Да обиждаш и да слагаш епитети на някого, когото не познаваш.....не знам как притежателя на този пост би квалифицирал подобна личност. Аз лично съм му простил в зародиш.
rustam написа:
каква ирония.
блогърът vahisht, всъщност един от "нормалните" акаунти на Симеон Мартинов, популярен най-вече като Канибала, взел да се възмущава. Наглец. Не се възмущаваше от себе си като пускаше доскоро всеки ден гнусни и цинични имитации, седнал да се прави на коректив.



Пак ще се повторя с въпроса си към Вас -Каква е целта на тази публикация?

И ще продължа с повторението си - не е задължително да ми отговаряте.
Поздрави!
цитирай
30. valsodar - Ако в една проста констатация съ...
26.01.2012 22:49
Ако в една проста констатация съзирате скрита цел, то явно фобиите ви са взели превес над здравият ви разум.
цитирай
31. анонимен - stela50 sparotok zahariada ...
26.01.2012 22:53
анонимен написа:
stela50
sparotok
zahariada
kasnaprolet9999
iliada
gothic
tutankhamon661
cefulesteven
meto76
reporter
stoineff
apollon
boristodorov56
tota

Е,че защо си пропуснал ЙОТОВА,толкова видна нарцисиска,мегаломанка и бог знае какво още...?:))))))))))))))
цитирай
32. valsodar - Не мога да ти отговоря на твоят въ...
26.01.2012 22:55
Не мога да ти отговоря на твоят въпрос, по простата причина, че той не е адресиран правилно.

Споразумейте се помежду си, как ще се различавате анонимните помежду си в репликите под темата и си адресирайте правилно въпросите един към друг, ако искате отговор по тях, а не поредната безсмислена интрига!

:)
цитирай
33. анонимен - stela50 sparotok zahariada ...
26.01.2012 23:00
анонимен написа:
stela50
sparotok
zahariada
kasnaprolet9999
iliada
gothic
tutankhamon661
cefulesteven
meto76
reporter
stoineff
apollon
boristodorov56
tota

Не е нужно да отговаряш:)То, се знае, след нея е Пискова:) Ама,нейсе-нека е иннтересно.Нека се вихрят!
цитирай
34. valsodar - Етикетчетата в случая не ги слагам ...
26.01.2012 23:02
Етикетчетата в случая не ги слагам аз, а коментаторите под темата, вследствие на личните си наблюдения.
Те могат да бъдат обективни единствено дотолкова - доколкото е обективен наблюдателят им, а в една взаимно-влияеща се среда, това често е невъзможно,
цитирай
35. анонимен - Изключително точно наблюдение!
26.01.2012 23:18
От време на време чета в блог.бг. Постингите на валсодар са точно прецизирани, балансирани, без обидни квалификации, с желание за анализ, а не самоцелно изкачване на тази така желана "Първа". Нямам много време да се ровя в последни и затова преглеждам началната страница. Загубил съм всякаква надежда, че България може да се оправи. Ако пишещите в блог.бг са интелигентната извадка на обществото ни, жална му майка на подобно общество.
Почти всеки ден едни и същи хора заемат представителното пространство и оставам с убеждението, че тук пишат само десетина-двадесет човека. Пълен абсурд! Тези хора ли са най-качествените, по-скоро само техните съчинения ли са най-стойностните, та не дават възможност на различни от тях хора да се появят на светло и да бъдат прочетени?
Толерират се предимно заядливи, направо цинични постове, присъствето на ирония е заменено със злоба, хуморът е в ембрионален стадий, но виж - обидите са достигнали неподозирани висоти.
Грозно е да четеш глупости от хора с претенции, но без покритие.
Валсодаре, стискам ти ръката за написаното, я колко са се разпознали сред диагнозите.;)
цитирай
36. dolsineq - Мила ми лейди Тобоска, това че вие не ...
26.01.2012 23:20
valsodar написа:
Мила ми лейди Тобоска, това че вие не виждате нещо, не означава, че то е невидимо и за други.
Излезте поне за миг извън границите на тесногръдието си и ще откриете безкрайно много хора, от които може да научите неща полезни за вас!

С поздрав най-сърдечен... :)

.........................................
Опитваш се да създаваш интриги, Валсодаре, но май не ти се отдава нещо....;)
цитирай
37. valsodar - Идеята бе не да събера болните, а да ...
26.01.2012 23:23
Идеята бе не да събера болните, а да предупредя здравите, как да ги разпознават и да се пазят от тях.
Но, какво да се прави, понякога и най-малкият знак, може да се окаже достатъчен по големина дразнител, който да отпуши сдържаните до него момент тъмни страни в характера на човек.

Не е на добре, когато хората започнат да се взимат прекалено насериозно.
Едно, че закостеняват в мисленето си, второ че стесняват кръгозора си и трето, че спират да се развиват.
А, спреш ли да се развиваш, за какво ли живееш изобщо?
цитирай
38. valsodar - Долсинея, ако си бях за цел да създам ...
26.01.2012 23:26
Долсинея, ако си бях поставил за цел да създам интрига, бих споделил следната своя работна хипотеза:
1. Влизате като анонимна в блога ми и публикувате реплика 7-ма.
2. Известявате чрез лични съобщения една от засегнатите в нея персони.
3. Влизате отново, но вече логната и изразявате публично възмущението си срещу мен, как може така да злословя по нейн адрес.

Ето, това вече е истинска интрига скъпа ми Долсинея!

:)
цитирай
39. анонимен - Kva intriga?
26.01.2012 23:30
Pravo v desetkata))))))))))
цитирай
40. dolsineq - Долсинея, ако си бях поставил за цел ...
26.01.2012 23:32
valsodar написа:
Долсинея, ако си бях поставил за цел да създам интрига, бих споделил следната своя работна хипотеза:
1. Влизате като анонимна в блога ми и публикувате реплика 7-ма.
2. Известявате чрез лични съобщения една от засегнатите в нея персони.
3. Влизате отново, но вече логната и изразявате публично възмущението си срещу мен, как може така да злословя по нейн адрес.

Ето, това вече е истинска интрига скъпа ми Долсинея!

:)

........................................
А откъде да знам, че не си точно ти анонимника с коментар 7? ;)
цитирай
41. valsodar - Всеки един интригант на ваше място ...
26.01.2012 23:34
Всеки един интригант на ваше място би постъпил точно така, в противен случай няма никакво логично обяснение, за вашето напълно неадекватно включване по темата.
Както се казва - гузен негонен бяга. :)

ПП И ако някой от тези, с които сте си разменяли съобщения днес внезапно охладнее, не се чудете - той просто е прогледнал! :)
цитирай
42. dolsineq - Всеки един интригант на ваше място ...
26.01.2012 23:46
valsodar написа:
Всеки един интригант на ваше място би постъпил точно така, в противен случай няма никакво логично обяснение, за вашето напълно неадекватно включване по темата.
Както се казва - гузен негонен бяга. :)

ПП И ако някой от тези, с които сте си разменяли съобщения днес внезапно охладнее, не се чудете - той просто е прогледнал! :)

..............................
Я го гледай умника, почна и да хапе...Имам златно правило, Валсодаре – в блогът ми анонимни не коментират, съответно и аз винаги влизам в блоговете с никът си.
цитирай
43. valsodar - На думи може и да е така, но тук делата ...
26.01.2012 23:53
На думи може и да е така, но тук делата ви говорят друго.
цитирай
44. dolsineq - На думи може и да е така, но тук делата ...
26.01.2012 23:56
valsodar написа:
На думи може и да е така, но тук делата ви говорят друго.

...................................
:)
цитирай
45. анонимен - Има ли луди в блога?
27.01.2012 00:05
не питай за лудите в селото и в блога, те сами се обаждат като долси.
цитирай
46. анонимен - Много добър авто-психопортрет...
27.01.2012 00:14
даже говориш в множествено число за себе си.... отговарящ напълно на профила...невероятен субект от гледна точка на медицината ИСТИНСКО ЧУДО....
това Параноя, Мегаломания, Шизофрения, Нарцисизъм на едно място..:
Име: Радослав valsodar
Професия: постепенно полудяващ-МНОГО БЪРЗО СИ СЕ РАЗВИЛ В ТАЗИ ПОСАКА ВПЕЧАТЛЯВАЩО
Интереси:
Скучаещ Дразнител, обичащ живота с всичко което той може да му поднесе и да го изненада. Обичам най-много тези, от които имам какво да науча. А такива хора за радост винаги има покрай мен.( а не си и сам ,като гледам"веселяците " покрай теб:)))))
мислех си да си отварям и аз блогово местенце но ти направо ме впечатли и отчая не мога да се класирам:)
цитирай
47. анонимен - Браво, Пирате!
27.01.2012 02:30
Хубаво го качи на първа с изкуствен трафик. Щом не го притеснява, нека да бъде. Но ми е чудно с какви очи сега ще каже, че не използва изкуствен трафик и не го интересува първа страница?
цитирай
48. apostapostoloff - Не само блогърите са чалдисани-
27.01.2012 06:22
според медицинската статистика над 1 800 000 българи имат психически отклонения. И изобщо, българите страдат най- вече от:

1. Затлъстяване
2. Хипертония
3. Сърдечно- съдови заболявания
4. Психически болести
5. Акохолизъм

Големи хубостници сме, няма що! Потомци на Крали Марко...
цитирай
49. анонимен - Re: Нормално е
27.01.2012 07:34
"Нормално е всеки да си има своите леки отклонения, в зависимост от натрупаният стрес и нерви, но не е нормалноо отклоненията да се превръщат в линия на поведение."
Но не е нормално всеки, който е разтворил уикипедия, или някой психиатричен справочник, да се прави на психиатър. По страшни от неграмотните са само полуграмотните.
цитирай
50. iliada - Отдавна усетих, че не съм харесвана ...
27.01.2012 08:11
Отдавна усетих ,че не съм харесвана от теб, човече!Това не ме притеснява пък и вече не си задавам въпроса -ЗАЩО?
Хареса ми твоята реплика та нека я припомня" Към заболелите, само една реплика от мен - Светът ще го има и без вас."
Нали все пак независимо какво мислим за здравословното си състояние и въпреки него може да попаднем в категорията на заболелите за наша най-голяма изненада . Това вярвам се отнася до всеки от нас така ,че нека се замислим преди да направим каквото и да е пък било то й постинг .

С уважение:iliada

цитирай
51. анонимен - " Към заболелите, само една реплика от мен - Светът ще го има и без вас."
27.01.2012 08:25
Сигурно сте лекар -47. анонимен- за да го забележите, многооооо добре поставена диагноза за Гинес по достойнство!

"Много добър авто-психопортрет на valsodar

анонимен написа:
даже говориш в множествено число за себе си.... отговарящ напълно на профила...невероятен субект от гледна точка на медицината ИСТИНСКО ЧУДО....
това Параноя, Мегаломания, Шизофрения, Нарцисизъм на едно място..:
Име: Радослав valsodar
Професия: постепенно полудяващ-МНОГО БЪРЗО СИ СЕ РАЗВИЛ В ТАЗИ ПОСАКА ВПЕЧАТЛЯВАЩО
Интереси:
Скучаещ Дразнител, обичащ живота с всичко което той може да му поднесе и да го изненада. Обичам най-много тези, от които имам какво да науча. А такива хора за радост винаги има покрай мен.( а не си и сам ,като гледам"веселяците " покрай теб:)))))
мислех си да си отварям и аз блогово местенце но ти направо ме впечатли и отчая не мога да се класирам:)



Защо му се връзвате,iliada, това е болен човек в напреднал стадий,трябва само съчувствие и разбиране.

53. iliada - Отдавна усетих, че не съм харесвана ...
08:11
Отдавна усетих ,че не съм харесвана от теб, човече!Това не ме притеснява пък и вече не си задавам въпроса -ЗАЩО?
Хареса ми твоята реплика та нека я припомня" Към заболелите, само една реплика от мен - Светът ще го има и без вас."
Нали все пак независимо какво мислим за здравословното си състояние и въпреки него може да попаднем в категорията на заболелите за наша най-голяма изненада . Това вярвам се отнася до всеки от нас така ,че нека се замислим преди да направим каквото и да е пък било то й постинг !
С уважение:iliada
цитирай
52. hristo27 - За успокояване на топката, пред...
27.01.2012 08:57
За успокояване на топката, предлагам в Блог-а да се въведе нова Категория: плюещи, псуващи и злобари.
цитирай
53. valsodar - ВАЛСодаре, и да почерпиш! ...
27.01.2012 09:05
pirates написа:
ВАЛСодаре,и да почерпиш!


За какво по-точно да почерпя?
За това, че постингът се е набил в очите на глупаците, четящи само челна страница на сайта ли?

Ако един уважаващ себе си автор трябва да избира между малко, но умни читатели и много, но за сметка на това прости и примитивни, кое мислиш че би избрал той?
Аз залагам на първият избор, така че... ще се разминеш с почерпката в този случай. Нито ще ме впечатлиш, нито ще ме уплашиш.
Когато аз съм водил класациите в този сайт, ти даже и идея си нямал за неговото съществуване. Това, което го боледуват в момента блогърите пускащи постинги един след друг за да попаднат в заветните извадки на сайта, съм го преболедувал още преди 3 години, така че... много слабо ме интересува, къде точно ще се намира постинга ми в този сайт и колко препращащи линка ще има към него.

Интересни са ми една част от репликите под темата, които излизат извън руслото на предвидимата реакция, демонстрирана от 90% от коментиращите в нея.
цитирай
54. valsodar - Трябва да ви обожествя ли, за да се почувствате удовлетворена?
27.01.2012 09:09
Не знаех, че моите вкусови предпочитания може да причинят толкова болка и разочарование, на така известни и популярни блогъри като вас?
Извинявам се, но предпочитам да чета това, което на мен ми харесва, а не това, което ми се натрапва като масов вкус.
Далеч съм от показното лензене, така че няма как да усмихна денят ви в този случай.
Не се лъжете, че не ви харесвам - не е вярно.
Просто в случая не проявявам интерес към публикациите в блога ви, факт в който може да се уверите от статистиката за посещаемост в него, статистика, която едва ли ме е отразила за изтеклите последни месеци.

Бих ви посъветвал само едно - не се поставяйте чак в такава зависимост от чуждото одобрение, не е на добро за качеството на писане.
Човек иска ли да се хареса на всички, почва да пише единствено блудкави глупости.

iliada написа:
Отдавна усетих ,че не съм харесвана от теб, човече!Това не ме притеснява пък и вече не си задавам въпроса -ЗАЩО?
Хареса ми твоята реплика та нека я припомня" Към заболелите, само една реплика от мен - Светът ще го има и без вас."
Нали все пак независимо какво мислим за здравословното си състояние и въпреки него може да попаднем в категорията на заболелите за наша най-голяма изненада . Това вярвам се отнася до всеки от нас така ,че нека се замислим преди да направим каквото и да е пък било то й постинг .

С уважение:iliada


цитирай
55. valsodar - На простовати хора се говори с простоват език
27.01.2012 09:18
Постингът е адресиран до една по-широка аудитория, характеризираща се с нежеланието ( даже и с неумението си), да прочете текст по-дълъг от три реда.
Постингът би могъл да обхваща далеч по-задълбочено симптомите и проявленията на изброените психични заболявания, но тогава щеше да изобилства с реплики от рода на "Не го прочетох цялото, но нека да кажа..."

А така, определено краткият и лаконичен текст е предотвратил претоварването на ограниченият кръг от синапси в повечето читатели и ги е спасил от преждевременно поумняване, причиняващо сериозни болки в главата.

:)))

анонимен написа:

Но не е нормално всеки, който е разтворил уикипедия, или някой психиатричен справочник, да се прави на психиатър. По страшни от неграмотните са само полуграмотните.

цитирай
56. анонимен - Всички болести са взаимно свързани, хубаво е човек да живее здравословно и няма да има проблеми:))
27.01.2012 09:18
apostapostoloff написа:
според медицинската статистика над 1 800 000 българи имат психически отклонения. И изобщо, българите страдат най- вече от:

1. Затлъстяване
2. Хипертония
3. Сърдечно- съдови заболявания
4. Психически болести
5. Акохолизъм

Големи хубостници сме, няма що! Потомци на Крали Марко...


Тези болести създават комплекси, а комплексите предизвикват злоба...
цитирай
57. viovioi - обожавам подобни дискусии
27.01.2012 09:28
Има голям потенциал блог-обществото! Такива интелектуални спорове удрат як
шамар на онези дето по цял ден си мерят пишките.
цитирай
58. valsodar - Това е едно интересно развитие на ...
27.01.2012 09:30
Това е едно интересно развитие на темата в посока здравословен начин на живот, почин в чийто успех сериозно се съмнявам, вземайки в предвид средата, в която сме поставени всички.
Масовото тиражиране на силно негативни новини в медиите, повишаващи от своя страна нивото на стрес и тревожност в аудиторията им, може само да причини нарастване на броя психични заболявания.
За какво здраве може да иде реч изобщо, ако човек всекидневно следи какво му поднасят масовите медии като радио, интернет, телевизия?
Накъдето и да погледне човек ще попадне единствено на една безспирна криминална хроника, която едва ли я е имало дори и в пророчествата за края на света?
В този случай, как човек може да запази психическото си здраве, освен ако не се дистанцира от този опит за неговото манипулиране?

Един спокоен, трезвомислещ и здрав психически човек, би ли гласувал за една мутра да му стане премиер?
цитирай
59. iliada - Позволявам си за втори път да надникна тук!
27.01.2012 09:32
valsodar написа:
Не знаех, че моите вкусови предпочитания може да причинят толкова болка и разочарование, на така известни и популярни блогъри като вас?
Извинявам се, но предпочитам да чета това, което на мен ми харесва, а не това, което ми се натрапва като масов вкус.
Далеч съм от показното лензене, така че няма как да усмихна денят ви в този случай.
Не се лъжете, че не ви харесвам - не е вярно.
Просто в случая не проявявам интерес към публикациите в блога ви, факт в който може да се уверите от статистиката за посещаемост в него, статистика, която едва ли ме е отразила за изтеклите последни месеци.

Бих ви посъветвал само едно - не се поставяйте чак в такава зависимост от чуждото одобрение, не е на добро за качеството на писане.
Човек иска ли да се хареса на всички, почва да пише единствено блудкави глупости.

iliada написа:
Отдавна усетих ,че не съм харесвана от теб, човече!Това не ме притеснява пък и вече не си задавам въпроса -ЗАЩО?
Хареса ми твоята реплика та нека я припомня" Към заболелите, само една реплика от мен - Светът ще го има и без вас."
Нали все пак независимо какво мислим за здравословното си състояние и въпреки него може да попаднем в категорията на заболелите за наша най-голяма изненада . Това вярвам се отнася до всеки от нас така ,че нека се замислим преди да направим каквото и да е пък било то й постинг .

С уважение:iliada



Нали знаете ,че и аз не Ви чета ,но провокативното Ви заглавие ме подмами първият път:)))))
Вторият е лесно-надникнах за отговора !
Можеше и да не го направя ,но бях любопитна,то и да бъдат свадливи е присъщо на жените все пак/поне така си мислех досега/!Честно казано ,ако бях мъж никога не бих пуснала такъв пост ,защото бих се признала публично за слаба пък мотивите прозират ,но като жена може и да ми се случи- нали сме си иначе и малко глупавички/особено естествено русите блондинки,та се вързваме за глупости/.
Иначе и аз харесвам черни котараци
цитирай
60. valsodar - Да, има интересно развитие в коментарите :)
27.01.2012 09:37
viovioi написа:
Има голям потенциал блог-обществото! Такива интелектуални спорове удрат як
шамар на онези дето по цял ден си мерят пишките.


В тях изплуваха реплики на хора, които влизат в блога ми, единствено когато темата в него им бъде поднесена на тепсия или през лични съобщения, или от заглавната страница на сайта.

Фактът, че те се чувстват наранени от това, че са се саморазпознали като заболели, доказва единствено тяхната прекомерна зависимост от интернет, която на моменти си преминава в истинска болест.
Факт, с който трябва вече да се съобразят и да преразгледат поне за малко ценностната си система и да преценят, кое е по-важно за тях - виртуалното им самообожествяване или реалните им постижения в живота?
цитирай
61. valsodar - Илиада, следвам едно много просто правило
27.01.2012 09:40
И то е - заглавието максимално точно да отразява същността на темата под него.

А темата е - Как да разпознаем психично-болните в сайта и какво е тяхното основно поведение тук?

Не знам как да ви компенсирам за времето, което сте отделили за четене в блога ми, разбирам, че това е било неочаквано решение за вас.
Надявам се единствено, попадането тук, да не е причинило повече щети, отколкото присъствието ви в сайта?

:)))
цитирай
62. vostroto - Браво! Щастливи сме всички тук, че ...
27.01.2012 09:41
Браво! Щастливи сме всички тук, че си имаме такъв умен, и проницателен съблогър като теб, да ни посочи грешките, и болестите. Като по-по, и най-най.
Само дето досега не съм прочел едно свястно нещо в блога ти, само опити за внушение, че си голям коректив.

цитирай
63. valsodar - На твое място не бих се ровил повече ...
27.01.2012 09:43
На твое място не бих се ровил повече из темите в блога ми, защото има сериозна опасност да си промениш мнението и да се почувстваш неудобно за първо-сигналната си реакция в него.
цитирай
64. kasnaprolet9999 - Тоя списък, дето си го копнал от с...
27.01.2012 09:49
valsodar написа:
Тоя списък, дето си го копнал от стъкмистиката на сайта, не е критерий за преценка.
Критерий може да се извлече единствено от поведението им в сайта, а определено в списъкът цитиран от теб си влизат и напълно нормални хора. Не е тяхна вината, а на "алгоритъма" отчитащ посещенията в сайта, позволяващ като такива да влизат и пренасочващите линкове.

Има три категории хора пишещи тук:
- от скука
- от глупост
- от наивитет

Съгласна съм с първата част от твоят коментар, но за категориите хора не, причините могат да бъдат много повече, поне аз не се вписвам в нито една от тях.
Няколко пъти съм писала за този алгоритам, ама като никой не ми обръща внимание какво да правя.
Колкото до последният ти извод в постинга ти-да тези дни за пореден път се уверих, че светът ще съществува и без нас, каквото и да си пишем тук. Моята мисия винаги е била, да се опитам да го направя по-добро място за живеене. Вероятно съм се побъркала на тази тема и моля потърпевшите да ми простят. Живейте си в сивотата на днешния ден, щом ви влече.
цитирай
65. valsodar - Какво се опита да кажеш, че не раз...
27.01.2012 09:51
Какво се опита да кажеш, че не разбрах?

Виждам, че си цитирала мое мнение, провокирало интереса ти в темата, но... все пак - Какъв е въпросът към мен?
цитирай
66. valsodar - Аха, сега след като редактира мн...
27.01.2012 10:20
Аха, сега след като редактира мнението си, то ми звучи малко по-разбираемо.
Защо съм обобщил пишещите в сайта основно в тези три категории ли?
Отговора е лесен - защото те ги обхващат възможно най-пълно.

От скука - най-масовата категория на пишещи в сайта. Хора търсещи си дразнител, съмишленик, нещо което да запълни излишното им свободно време, което явно няма как да уплътнят с нещо по-смислено от посещение на подобен сайт.

От глупост - хора вярващи си, че са най-умните и културно възвисени сред подобните си, чувстващи се длъжни да повишат интелектуалното и културно ниво на изоставащите след тях. Обикновенно тази категория има силно изразен афинитет към чуждото одобрение на постингите им, подмокряща се в екстаз при реплики от рода на "Ти усмихна денят ми" и "Това е най-умното, което съм чел"

От наивитет - една много малка група от хора, полагаща сериозен труд в подготовка на темите си, с надеждата, че техният прочит ще спомогне за един всеобщ положителен напредък в мисленето и поведението на хората. Обикновено разочарованието им в тях си проличава след първите просташки реплики в темите им, доказващи единствено че глупаците се размножават в геометрична прогресия, особено силно в благотворни среди като Интернет.
цитирай
67. vania23 - Хъм,
27.01.2012 10:25
то не че има някакво значение за някой, освен за мен, но да си кажа - на мен нищо ми няма.
Но все пак, Валсодаре, не е красиво да се критикува - всичко е човещина и никой не е застрахован от нея.
цитирай
68. valsodar - В случая не критикувам, а просто ко...
27.01.2012 10:27
В случая не критикувам, а просто констатирам.

Имам правото в личният си блог да изразя своята лична позиция и мнение по теми, които ме интересуват - право от което съм се възползвал коректно, без да наруша общото споразумение със сайта, в който е той.

Друг е въпросът, че мнозина считат за мое право, единствено това да си мълча, по теми неудобни за тях. :)
цитирай
69. vania23 - Не казвам,
27.01.2012 10:33
че нямаш право, а че не е красиво. В България всеки първи стана любител-психолог и мре да прави психоанализи на другите, но я да се пробва да си направи самоанализа... Няма смелост, защото ще вземе да боли...
Нищо лично, просто мнение относно любителските психопрофили.
цитирай
70. valsodar - Дали е красиво, много слабо ме ка...
27.01.2012 10:37
Дали е красиво, много слабо ме касае.
Ако исках да е красиво и приемливо за масовият вкус тук, постингът щеше да се състои от блудкава поезия, розови амурчета и сладникаво клипче от Ютуб.

А самоанализата си я правя постоянно, не бери грижа за мен.
Именно тя ми помага, да не се възприемам прекалено насериозно, да запазя чувството си за хумор и да се усмихвам пред неща, които в други случаи биха ме изкарали извън релси.

Добре е човек да познава себе си, но не е на добре да разчита за това единствено на мненията на другите около него - така той става силно зависим от тяхното одобрение и губи своят личен път в живота.
цитирай
71. анонимен - ... ще се разпознаЯт по проявяваните от тях симптоми.
27.01.2012 10:42
Я разкажи каква "дърводелска" програмка ползваш?
Оная, дето я беше постнал, е много постна.
цитирай
72. reffina - Леле, леле
27.01.2012 10:44
На какво сте се направили ????
цитирай
73. vania23 - Красиво,
27.01.2012 10:44
никога не означава популярно. Мисля, че с това ще се съгласим и двамата, а този постинг е изтикан благодарение на популярно-скандалния си тон на първа, нали.

Горе като казах "нищо лично" наистина имах предвид нищо лично. Факт е, че всеки отбира от психология, дори и кварталната фризьорка ми казва - Ванче, само докато влезе човека през вратата и аз го слагам мигом в еди си коя категория. Щом и фризьорката стана психоложка, то... Де, да знам, само на мен ли ми се струва дразнещо вкарването на хората в категории и диагнози от любители?!

Относно мненията - съгласна напълно.
цитирай
74. kasnaprolet9999 - Мисля, че на хората от твоята трета ...
27.01.2012 10:46
Мисля, че на хората от твоята трета категория не следва да им се слага "наивитет". Те са силно мотивирани да променят статуковото и дори разочаровани от просташки реплики, продължават да пишат и го правят заради другите хора, в чиито души са покълнали семенцата на светлината. Има много такива хора и те си личат, не бъди черноглед. Твоят извод, че в резултат на техните писания "единствено глупаците се размножават в геометрична прогресия, особено силно в благотворни среди като Интернет" е едностранчив. В моят блог все по-рядко се случват просташките изпълнения в коментарите, вероятно защото на такива хора вече не им е интересно да влизат в него.
цитирай
75. valsodar - Скандалният тон, го зададоха ко...
27.01.2012 10:49
Скандалният тон, го зададоха коментиращите в темата - те съзряха търсената интрига и се опитаха да изкарат скандална моята констатация, че така както има луди извън нета, така ги има и в него.

Самата реакция на психически лабилните не закъсня и я доказа напълно.

А на тема психология, не е нужно да си дипломиран психолог, за да констатираш една подобна проста истина, както не е необходимо да си астронавт в орбита около Земята, за да констатираш, че е кръгла и се върти, нали?

Сещам се, в каква посока изместваш нещата, но не съм съгласен с тезата ти, че за да коментираш азбучни истини, трябва да си единствено доказан корифей в областта им.
цитирай
76. valsodar - Пролет, за мен е наивно следното
27.01.2012 10:55
Пролет, за мен е наивно следното и то е, че колкото и голяма аудитория да среща един автор с подобна блог платформа, текстовете му сами по себе си, няма да могат да я променят в достатъчно количество, за да се предизвикат всеобщи качествени промени.

За да се постигнат търсените от нас промени, на обществото ни ще му е необходимо много повече време от това, което ние самите имаме в очакванията си за неговата положителна промяна.
Най-трудна от всички е именно промяната в начина на мислене и светоглед, защото тя изисква не само усвояването на нови знания, но и придобиването на нов опит.
А опит само с четене не се придобива, там се искат и практически действия, нещо което мнозина са склонни да пренебрегнат водени от идеята, че има кой друг да действа наместо тях, а те само трябва да показват вярната посока. :)
цитирай
77. boristodorov56 - Който и да си, не ти дължа нищо, защото не си уточнил диагнозата ми.
27.01.2012 10:59
анонимен написа:
stela50
sparotok
zahariada
kasnaprolet9999
iliada
gothic
tutankhamon661
cefulesteven
meto76
reporter
stoineff
apollon
boristodorov56
tota


Но както казват - всеки си е башка луд, нали?

Кой се страхува да се покаже публично (агрофобия се нарича) и как да го освидетелствуваме ние от цитираната от теб дузина?
цитирай
78. valsodar - Борисе, ти поне се имаш за умен човек ...
27.01.2012 11:00
Борисе, ти поне се имаш за умен човек - защо тогава се връзваш на подобни плоски провокации от хора поставили си за цел да направят темата скандална, копирайки една от представителните извадки на сайта?
цитирай
79. vania23 - Тезата ми е
27.01.2012 11:21
да не вкарваме хората в рамки и да се въздържаме от критики, защото няма идеални хора.
Желая ти хубав, снежен ден!

цитирай
80. анонимен - Валсодаре,
27.01.2012 12:05
на твоето му викат черна неблагодарност. Пиратът те качи на първа, защото си го помолил, а после викаш, че нищо не му дължиш. Сериозно ли очакваш да мине? Защо не качи някой друг, а точно теб, който само за първа се натискаш? От думите му личи, че сте говорили по темата. Явно мислиш другите не само за луди, но и за слепи. Като си вярваш чак толкова, ще сгрешиш.
Сам го каза - класациите и алгоритъма са стрували, когато ти си бил на челни места. Сега са лоши, защото вече не си там. Едва ли сам ще направиш изводите, но други вече стигнаха до тях.
цитирай
81. valsodar - 84
27.01.2012 12:58
Ти сериозно ли вярваш, че ще ти се вържа на репликата?

Много примитивен опит за интрига, падаш ми в очите направо.

Хайде, опитайте се поне веднъж да измислите нещо ново по мой адрес, до болка сте ми доскучали с едни и същи глупости.
Без значение дали ще ми коментирате като анонимни или от многобройните си регистрации тук, знам че сте общо 2-3 ма човека, понапънете се малко, консултирайте се помежду си, но вземете да си пообновите малко репертоара!

:)))
цитирай
82. valsodar - Да ти кажа честно,
27.01.2012 13:03
Да ти кажа честно, но не се обиждай в случая - това ми се вижда като едно безкрайно овчедушно поведение, което аз лично не мога да възприема.

Да виждаш нещо, което определено не ти харесва, ама да си мълчиш от страх, че може да засегнеш някой и да загубиш бъдещи дивиденти от него - за мен това си е едно твърде овче поведение, което не споделям.

Моето лично мнение е, че нещата е добре да се казват такива каквито са.
Ако насреща си имаш силни хора - ще имаш силни приятели.
Ако са слаби и не могат да ги приемат - оше по-добре за теб, защото така няма да си заобиколен от подлеци и лицемери, търсещи моментната изгода.



vania23 написа:
да не вкарваме хората в рамки и да се въздържаме от критики, защото няма идеални хора.
Желая ти хубав, снежен ден!


цитирай
83. vania23 - Аз пък да ти кажа честно :)
27.01.2012 16:30
в моя случай страха няма нищо общо, а знанието, че с моята критика хората няма да станат такива, каквито аз мисля, че трябва да бъдат. Както нямам нужда от тяхната критика към мен, така съм убедена, че те нямат нужда от моята към тях.
Ако един човек сам не реши да се промени в някаква положителна насока, колкото и да го критикуваш, той няма да мръдне и на йота от това, което е.
Дори напротив и особено в интернет, където всеки си вилнее на воля. Мислиш, че не съм опитвала в миналото ли? Хе, опитвала съм - резултатът е точно нулев. Тоест, той е дори с отрицателен знак, защото само дето аз съм си образувала безсмислено нерви за кауза, която въобще не е моя.
Аз вярвам в личния параметър - да покрием него с адекватно поведение в реалния живот с реалните хора около нас, на които можем да повлияем позитивно.
Тук е театър на сенките, а като всеки театър си има декори, положителни и отрицателни герои - кой както му душа иска. Нима в цялото това мазало аз трябва да показвам истинските роли на участниците?! Че коя съм аз? Отговарям - основно зрител. Не съм нито сценарист, нито режисьор. Кой каквото си прави, на себе си го прави. Ако му е добре да е еди си какъв - аз мога само да наблюдавам отстрани.
Хората тук сами се вкарват достатъчно в разни техни си рамки, че аз да ги вкарвам в мои, не мислиш ли?
Хе, дивиденти - какви дивиденти, бе човече. Аз печалбата я разпределям на годишното събрание на съдружниците в дружеството. От тук въобще не очаквам никакви дивиденти, дори и под ей такава форма - :)
цитирай
84. kasnaprolet9999 - Пролет, за мен е наивно следното и то ...
27.01.2012 16:34
valsodar написа:
Пролет, за мен е наивно следното и то е, че колкото и голяма аудитория да среща един автор с подобна блог платформа, текстовете му сами по себе си, няма да могат да я променят в достатъчно количество, за да се предизвикат всеобщи качествени промени.

За да се постигнат търсените от нас промени, на обществото ни ще му е необходимо много повече време от това, което ние самите имаме в очакванията си за неговата положителна промяна.
Най-трудна от всички е именно промяната в начина на мислене и светоглед, защото тя изисква не само усвояването на нови знания, но и придобиването на нов опит.
А опит само с четене не се придобива, там се искат и практически действия, нещо което мнозина са склонни да пренебрегнат водени от идеята, че има кой друг да действа наместо тях, а те само трябва да показват вярната посока. :)


Ако това се прави само от един човек, действително не могат да се очакват положителни промени, но ти сам каза, че това е третата категория от хора, които нарече наивници, сега гледам си прередактирал постинга и ги няма категориите.
За опита си прав, това което си научил на теория трябва и да го приложиш за да го затвърдиш. В моят блог агитирам точно за това, да се научите сами да берете билките, като споделям своя практически опит, прилагайки снимков материал за улеснение. Вече много хора споделят с мен, че берат някои от билките, други са ги виждали в природата или дворчетата, но не са знаели за какво се ползват. За пълнота давам и техните полезни свойства. Моят блог е малък пример в тази насока, но твърдя, че и в други блогове, теорията върви успоредно с практиката и има последователи. Ако нищо не се прави в тази посока, само защото мислим, че е обречено на провал, поради...причини всякакви могат да се изнамерят как нещо няма да стане, то тогава наистина ще си останем в дупката и нашите деца ще бягат в така наречените "бели държави". За това ти казвам още веднъж, НЕ БЪДИ ЧЕРНОГЛЕД
цитирай
85. valsodar - Ваня, в случаят може и да поспорим :)
27.01.2012 17:20
Явно, двамата с теб възприемаме думата "критика" по различен начин, след като влагаме толкова различни интерпретации в нея.
За мен лично, критиката може да е един много полезен инструмент в развитието на човек, в смисъл че точно една добра, конструктивна и отправена по същество критика, може да му помогне да види част от грешките които прави, в това с което се занимава.
Тази нейна полезност, може да се прояви във всеки един аспект от живота, като мога да ти дам един простичък пример.

Захванала си се да шиеш нещо, твоя приятелка минава, поглежда и ти казва, че кройката е сгрешена. Какво ще направиш в случая, ще продължиш да си шиеш с грешната кройка до момента, в който не изхабиш целият плат или ще провериш за грешки работата си?

Така че, не бива да сме болезнено чувствителни към критиката, само заради това, че тя може да ни бъде отправена, нали?
Все пак, след като тя може да ни бъде в полза, защо тогава да не се възползваме от нея?

До тук, с отношението ми към критиката, като към такава.

Има една интересна мисъл в репликата ти за личният периметър.
Как мислиш, докъде се простира той в Интернет, ако не до последният ти читател? И можеш ли да го считаш за нарушен, ако някой от аудиторията ти, изрази несъгласие с теб?

Реалностите се преплитат.
С какво сега си по-малко реална за мен - говорим си, спорим, излагаме своите аргументи и контрааргументи. Трябва ли задължително да се видим очи в очи, за да можем да го правим?
Та нали именно в това е силата на Интернет - мигновенен обмен на мисли и идеи независимо от разстоянията между хората?
И след като тази сила е налице, защо ни е да се отказваме от нейната подкрепа?

Просто трябва да се научим да я ползваме така, че да не се самонараним с нея, замествайки измисления образ за хората, който си създаваме във въображението с техният реален, който нерядко се разминава с очакванията ни.

И независимо от това, дали тук присъства единствено сянката на собственото ни аз, ние малко или много пак сме себе си.
цитирай
86. voulgaros - Валсодар, подкрепям Ви - много м...
27.01.2012 17:22
Валсодар, подкрепям Ви - много ментално увредени пишат сказания блог.бг
Именно това значи психика- кос =душа,душевност...ПСИХЕ
МАЧКАИ УРОДИТЕ, БЕЗ ДА СЕ ДВУОМИШ..

ТАЗИ УРОДКА КАСНА ПРОЛЕТ Е ЕДИН ОТ НАИ ЯВНИТЕ ПАЦИЕНТИ=СТРАДАЩИ ГР.ЕЗИК , ЗАЕДНО САС СПАРОДОКОС.
цитирай
87. voulgaros - ПАТОС - СТРАДАНИЕ,БОЛКА
27.01.2012 17:24
ПАТОС - СТРАДАНИЕ,БОЛКА
цитирай
88. valsodar - kasnaprolet9999
27.01.2012 17:25
С по-голямата част на казаното от теб съм напълно съгласен.
Бих искал само да допълня една малка вметка към него.

Правенето се не прави вербално.
цитирай
89. valsodar - Не мисля, че бих толерирал подобен език.
27.01.2012 17:27
В случая репликата няма да я изтрия, не защото одобрявам изразеното в нея и начинът по който е поднесено, а просто като образец за това, какви реплики ще се трият без предупреждение в блога ми.

Нямам нищо в против на това, хората прямо да изразяват отношенията помежду си, стига да се спазва един приемлив и за двете страни в дискусията тон.



voulgaros написа:
Валсодар, подкрепям Ви - много ментално увредени пишат сказания блог.бг
Именно това значи психика- кос =душа,душевност...ПСИХЕ
МАЧКАИ УРОДИТЕ, БЕЗ ДА СЕ ДВУОМИШ..

ТАЗИ УРОДКА КАСНА ПРОЛЕТ Е ЕДИН ОТ НАИ ЯВНИТЕ ПАЦИЕНТИ=СТРАДАЩИ ГР.ЕЗИК , ЗАЕДНО САС СПАРОДОКОС.

цитирай
90. vania23 - Навремето чух една реплика във филм,
27.01.2012 17:49
която много ме впечатли. Тя беше следната: "Хората знаят това, което им кажеш." Та имайки предвид значението й, тук знаем за другия само това, което той напише, но не отчитаме много други важни фактори. В реала може дори да не се погледнем, а тук си пишем коментари сладкодумно, става диалог, приятно е. И обратно, в реала може много да се харесаме и да искаме да се виждаме всеки ден, а тук да прочетем нещо дразнещо, написано от другия и веднага да го в поставим някакви грешни рамки, /което можем да сторим и в реала, разбира се/. Рамките отнемат правото на другия да се развива в очите ни и това е жалко. Да, живеем в нова ера и допускам, че след 50 години сигурно въобще няма да се виждаме, а само ще си пишем. Тази представа лично на мен не ми допада, но кой ли ме пита какво ми допада - и като го измисляха Интернета пак не ме попитаха :)
Прав си за различните интерпретации. Сякаш ние /и не само ние двамата, а всички/, сме паралелни вселени. Разговаряме за едно и също, но кой какво разбира и как го разбира - всеки знае себе си. И това също е прекрасно, защото означава разнообразие. Няма никакъв смисъл аз да критикувам твоята паралелна вселена - та тя е прекрасна точно толкова, колкото може да е всяка вселена, както и моята, а и на всеки друг.
Примерът, който даваш за шева и кройката е много симпатичен, но човешката душа няма нищо общо с кройката и ти, разбира се, го знаеш също. Или не го знаеш - не знам :) Това с кройката ще бъде наистина конструктивна критика и мога да го съпоставя с например критика от един физик към друг физик или лекар към друг лекар - тоест, критика от специалист към специалист. Този спор и градивната критика, ще бъдат полезни -о, да! Но да критикуваш блогъри, че са психясали - от това те няма да се оправят. Тогава какъв е смисъла?
Моят личен периметър в сайта си го покривам :) Имам много малко, случайни читатели, пиша за собствено удоволствие и то само, когато имам желание. Така съм в мир със себе си и света - и тукашния, и външния.
Няма символи:)
цитирай
91. apostapostoloff - Най- сладки са параноиците.
27.01.2012 17:54
Тях ДС все още ги следи и подслушва. И им пречи да преуспеят и забогатеят.
цитирай
92. valsodar - Тях ДС все още ги следи и подслушва. И ...
27.01.2012 18:02
apostapostoloff написа:
Тях ДС все още ги следи и подслушва. И им пречи да преуспеят и забогатеят.


На крива ракета... :)))

Когато човек иска да свърши нещо, той намира начин да го направи.
А когато не иска - просто добри оправдания.
цитирай
93. valsodar - Ваня, смисълът е основно в това, да ...
27.01.2012 18:05
Ваня, смисълът е основно в това, да отчитаме, че са луди, че не са нормални хора и да не позволяваме да ни наранят с неадекватното си поведение.
Оттам насетне нещата си идват сами по местата.

За себе си, откакто разбрах кой къде го свива чепика и коя поред дъска си му хлопа ми е много по-лесно да комуникирам тук, та дори и с лудите в сайта. :)

А те не са никак малко - вярвай ми.
На моменти са повече от половината активно публикуващи тук.
цитирай
94. voulgaros - васло дар. . . . защо си написал тази ...
27.01.2012 18:26
васло дар....защо си написал тази тема???
просто питам.
цитирай
95. valsodar - Стигнахме до класическият въпрос ...
27.01.2012 18:29
Стигнахме до класическият въпрос "Какво е искал да каже авторът?" ли?

Как мислиш, защо съм я написал?

Според мен именно първото изречение в нея, дава отговор на въпроса.
цитирай
96. анонимен - Уважаеми господине, ще се възползвам от дадената ми възможност и като се базирам на известни професионални познания по темата да отбележа:
27.01.2012 19:04
Вие сте използвали готови текстове, без да имате никакви познания по въпроса. Една елементарна справка показва, че сте откраднал готов текст от уикипедията и от ваш колега, който пише тук.
Вашия текст - Параноя - психично състояние, характеризиращо се с повишена тревожност и ирационален страх, нерядко със следи на налудност за преследване и/или придружено от вяра в конспирация. Параноята е болестно състояние, при което човек има усещането, че някой непрекъснато го следи и преследва.
Текстът на колегата Ви - Параноята е психично състояние, характеризиращо се с повишена тревожност и ирационален страх, нерядко със следи на налудност за преследване и/или придружено от вяра в конспирация. Параноята е болестно състояние, при което човек има усещането, че някой непрекъснато го следи и преследва.
И уикипедията - Параноята е психично състояние, характеризиращо се с повишена тревожност и ирационален страх, нерядко със следи на налудност за преследване и/или придружено от вяра в конспирация. Параноята е болестно състояние, при което човек има усещането, че някой непрекъснато го следи и преследва.
Според мен Вие сте написали този текст с провокативни цели. Последното изречение в статията Ви показва, че нямате никакви познания по въпроса. „Към заболелите, само една реплика от мен - Светът ще го има и без вас.” Целият ми опит до сега показва само едно. Заболелите от реактивни психози, чиято крайна фаза е клиничната параноя, нямат никаква представа от заболяването си.
От известно време наблюдавам ареала на пишещите тук и мога да дам доста точни заключения, а в някои случаи и диакгнози. Имате коментиращи, които спешно се нуждаят от професионална психологическа помощ.
Поздрави и бих Ви препоръчала нещо просто, като действие. Уважавайте хората, в чиято среда се намирате. Ще си спестите много отрицателни емоции, а те са основния фактор при психичните увреждания.
цитирай
97. valsodar - Благодаря за интересният комен...
27.01.2012 19:56
Благодаря за интересният коментар.
Относно произходът на определенията, които съм ползвал - да, текстовете са взети от Уикипедия, която е създадена именно с тази цел, да спомага обменът на знания. Не е необходимо да откриваш сам топлата вода, ако някой друг го е сторил преди теб.
Виждам, че имате завидни умения в ползването на търсачките в Интернет, нещо за което искренно бих ви похвалил, ако ги нямаше и племенника ми, който със сигурност е на 1/3 от годините ви ( нека не звучи неучтиво, говорим просто за съотношение възраст - умения). :)

Това, какво предполагате вие за това какво съм си мислел аз, преди да напиша постинга си, са определено неща в сферата на вероятностите.
Виждам, че имате общи медицински познания, за които ви поздравявам, но не виждам с какво успявате да доразвието темата, след като така ясно посочихте несъвършенствата й?
цитирай
98. idealist - Катана спешно да се свърже със sukubus
27.01.2012 21:10
"Заболелите от реактивни психози, чиято крайна фаза е клиничната параноя, нямат никаква представа от заболяването си.
От известно време наблюдавам ареала на пишещите тук и мога да дам доста точни заключения, а в някои случаи и диакгнози. Имате коментиращи, които спешно се нуждаят от професионална психологическа помощ."
Този човек знае как да му помогне, сигурно! :) Явно внимателно е следил изявите на Катана.
цитирай
99. shtaparov - Похватът на темподобните:
28.01.2012 15:23
Което е истина,не може да бъде лъжа. Но най-много параноици и мегаломани се крият измежду "анонимните" участници в блоговете (не че всички анонимни са такива разбира се!). Много анонимни обаче крият истинските си имена,за да не бъдат разпознати и цитирани,а понякога посочват с пръст към други,за да отклонят вниманието от себе си. Но между останалите също има такива- като voulgaros например (това е един пребоядисан грък), който често не се колебае да мами,псува,обижда и дори да пише като анонимен,поради невъзможност да спре публикациите за истината.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393036
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив