Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2010 01:11 - ИЗМАМАТА С ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 6851 Коментари: 24 Гласове:
13

Последна промяна: 24.04.2010 01:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Когато хората ми казват "Не вярвам в глобалното затопляне" отвръщам "Аз вярвам в Глобалното Затопляне, но не вярвам, че произведеният от човек CO2 е причина за затоплянето!"

Ако ме бяхте попитали преди няколко години, бих казал - Да, причината е CO2!

 

 

Защо ли?

Защото както всички останали слушах какво казват медиите.

Всеки ден новинарските репортажи се надпреварват да представят фантастични апокалиптични картини.Политиците вече не смеят да изразят съмнения относно промените в климата. Има огромна нетолерантност към всеки десидентски глас.

 

 

Възможно най-голямата грешка в политиката е съмнението в правотата на догмата за промените в климата. Глобалното Затопляне се издигнало над политиката и се е превърнало в нов тип морал.

 

Докато привържениците на причиненото от човек Глобалното Затопляне стават все по-истерични, много учени-климатолози казват, че научните му основи се ронят.

В историята има периоди, през които количеството на CO2 е било три пъти повече от сега. Имало е дори моменти, когато то е било 10 пъти повече. И ако CO2 има голям ефект върху климата това трябва да се забелязва при реконструкция на температурата.

 

 

Ако разгледаме климата в геологическите мащаб никога не бихме заподозрели CO2 като главна причина за измененията в климата. Нито една от големите промени в климата през последните 1 000 години не може да бъде обяснена с промяна в CO2.

 

Не можем да кажем, че C02 ще промени климата след като не го е променял в миналото!

 Антропогенното Глобално Затопляне не е обикновена научна теория. Тя е представена от медиите, като подписана от внушителни международни организации.

МППК както всяко обединение е политическо тяло.  Финалните заключения са диктувани от политиката. Твърдението, че МППК включва най-добрите 1 500 или 2 500 учени...  Поглеждате в библиографията на тези учени - това просто не е истина!

Там има огромен брой не-учени. За да достигнат до 2 500 започнаха да включват имената на редактори,  хора от правителството и т.п. и всякакви близки на тях хора.

Не е търсено мнението на никой от останалите в списъка учени. Много от тях не са съгласни тази теория.  Много от специалистите, които бяха против и не искаха да участват - а аз познавам определен брой такива  учени, те бяха просто добавени към списъка и станаха част от най-добрите 2 500 учени- поддръжници на теорията.

 

Списъкът с учени има за цел да убеди другите хора, че след като науката не възразява

и вие не би трябвало да възразявате. Когато чуете за такива учени, трябва да знаете, че това е просто пропаганда.

 

Това е една история как теорията за климата се превърна в политическа идеология.



E. да продължавам ли да ви копирам текста от филма "The Great Global Warming Swindle" или ще искате сами да видите, да помислите (ако можете) и САМИ да определите гледната си точка?!






Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Да и да
24.04.2010 01:35
огромен брой не-учени и с огромен капитал диктуват невернотии
цитирай
2. ka4ak - То си е измама и с Христос,
24.04.2010 02:13
така че нищо ново...:(
цитирай
3. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
24.04.2010 02:48
Между другото има една книга- Състояние на страх, не си спомням в момента автора. Книгата е трилърче, естествено, но в него много силно са застъпани идеите за "глобалното затопляне". Има дста информация по темта, която, след кто се порових в интернет, разбрах, че е истина и в общи линии опровергава затоплянето. Едно от нещата, които го оборват, е факта, че в действителност немалко ледници в света, в частност гренландските, в действителност нарастват, вместо да намляват, както постоянно реват защитниците на природата... Има също така интересна статисика колко ледници съществуват в световен мащаб и колко от тях в действителност се наблюдават реално и редовно...А и не само.
цитирай
4. анонимен - :)
24.04.2010 11:42
voinyt написа:
Между другото има една книга- Състояние на страх.

Авторът е Майкъл Крайтън. И на мен тази книга ми промени в голяма степен мисленето за климатичните промени. И аз не мисля, че има глобално затопляне, а по-скоро сме в началото на нов ледников период. Но и това дето пише авторът тук, е малко пресилено. Извинявайте, но ако СО2 е 2 - 3 пъти повече от днес, човечеството няма да може да живее... Има си съотношения и граници, над които животът, какъвто го познаваме, не би съществувал. Та нека не отиваме в крайности. Най-големият ни проблем е изсичането на тропическите гори, а не СО2-то...
цитирай
5. tomcat - Браво черен котарако!Аз също ми...
24.04.2010 12:58
Браво черен котарако!Аз също мисля, че планетата се захлажда, въглеродния диоксид е жизнено важен за живота на нашата планета ,колкото повече от него има толкова по-добре!Измамата наречена глобално затопляне се пробутва с цел създаване на нове данъци и ограничения в мнго аспекти от човешката дейност!
цитирай
6. анонимен - http://www. vbox7. com/play:0...
24.04.2010 12:58
http://www.vbox7.com/play:0a2e5cd7&al=1&vid=

http://www.vbox7.com/play:a27e25a8&al=1&vid=
цитирай
7. анонимен - CO2
24.04.2010 13:23
Аз мога да предложа начин да се намали съдържанието на CO2. При това безплатно. Значи събира се от атмосферата въглеродния диосид и се вкарва в производството на газирана вода. И после си пием уискито със сода.
цитирай
8. анонимен - А
24.04.2010 14:59
по повод деня на Земята днес.бг пусна статия - вижте в коментарите под нея номер 28 http://www.dnes.bg/world/2010/04/22/kakvo-moje-da-napravi-vseki-edin-ot-nas-za-zemiata.89650,3

Интересно, нали?
цитирай
9. lado - Здравей, релацията е със слънче...
24.04.2010 16:57
Здравей, релацията е със слънчевата активност. Тя е еднозначна, доказана и недискутируема поради огромния брой научни наблюдения. Пикът на слънчева активност в последния 11 годишен цикъл премина и вече се захлаждаме. Дори само времето от Нова година до днес го доказва, макар никой климатолог да взима предвид толкова краткосрочни промени. Страшни снежни бури имаше в САЩ, Китай, Япония,Корея, и то по никое време...
Поздрави
Антропогенният фактор е 3% за въгледвуокиса - другото го произвеgдат окените и вулканите.
цитирай
10. georgi711220 - IC. XC. NI KA
24.04.2010 17:45
ka4ak написа:
така че нищо ново...:(

А кое е истина г-н търговец на наркотици?За теб явно само напкотиците са истина!
цитирай
11. анонимен - а помните ли озоновата дупка
24.04.2010 19:14
:) запушихме я за няма и 5 години а
цитирай
12. анонимен - filma e mnodo dobar
24.04.2010 19:36
filma e mnodo dobar
цитирай
13. podvodni - Ако нямаше СО2 на земята нямаше да ...
24.04.2010 19:46
Ако нямаше СО2 на земята нямаше да има живот. Защото СО2 е изходната суровина за получаване на въглехидратите (плодовете на разтенията който и да са). Състават на земната атмосвера е 78% АЗОТ, 21% КИСЛОРОД и едва 1% други газове вкл. и СО2.
Очудвам се как не се е появил някой ревностен защитник на глобалното затопляне. Ако все пак се появи такъв бих го помолил да ми обясни защо белият остров носи наименованието зелена земя - Гренландия? Нещо не се връзва. И още - Поради каква причина през месец юни 1610 год. В Москва е валял сняг и Москва река и била замрънала? Пак не се връзва
цитирай
14. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
24.04.2010 20:50
Podvodni островът носи това име заото някога са вярвали, че във вътрешностите му има огромни, зелени площи. Нещо, което в последствие се оказало, че си е просто мечта. Прочети "Какво ще излезе от теб Фритьоф" , аз я имам в издание от `72 година, за живота на един от най- големите полярни изследователи. Там го пише. В уикито може би също. /Не, в уикито са пропуснали./
цитирай
15. podvodni - Podvodni островът носи това име ...
24.04.2010 20:56
voinyt написа:
Podvodni островът носи това име заото някога са вярвали, че във вътрешностите му има огромни, зелени площи. Нещо, което в последствие се оказало, че си е просто мечта. Прочети "Какво ще излезе от теб Фритьоф" , аз я имам в издание от `72 година, за живота на един от най- големите полярни изследователи. Там го пише. В уикито може би също. /Не, в уикито са пропуснали./

Грешкаааа! Наречен е така защото през 8-ми век там не е имало сняг и е било наистина зелено. В същото време на Албиона са отглеждали грозде и са произвеждали вино, което днес е леко невъзможно.
цитирай
16. анонимен - ; )
24.04.2010 21:42
~Чел съм и твърдението при теб и че затоплянето било измама, що не се пробваш с нещо друго освен "Вервайте, не вервам! "
цитирай
17. podvodni - ~Чел съм и твърдението при теб и че ...
24.04.2010 21:54
анонимен написа:
~Чел съм и твърдението при теб и че затоплянето било измама, що не се пробваш с нещо друго освен "Вервайте, не вервам! "

Затоплянето въобще не е измама, както и застудяването. Това са цикли прояви в следствие на интензитета на слънчевата активност и сила на греене. В момента сме на фаза застудяване. Доказаха го с разпространената информация (благодарение на хакерските атаки в МППК) за манипулация на данните в полза на глобалното затопляне в следствие на човешка дейност.
цитирай
18. valsodar - В книжката на Майкъл Крайтън &qu...
24.04.2010 22:07
В книжката на Майкъл Крайтън "Състояние на страх" най-интересни са последните десет странички, тези в които се казва всичко това, което няма как да чуем от медиите изпаднали в пълна зависимост от рекламодателите си.

Но, както и за филма - прочетете я, помислете, изградете си собствено мнение по въпроса. Много е лесно да припознаем чуждата гледна точка за наша, по-трудното и това, което ни прави истински хора, е сами да си открием истината.

За мен, по въпросът има или няма глобално затопляне и кой печели от истерията около нея, истината си я открих отдавна.
След отговора на един много простичък въпрос, който си задавам всеки един път, когато е скрита зад завесата от медийни манипулации - Кой печели в крайна сметка от това?
Стигнеш ли до отговора кой има мотив, разбираш и останалото
цитирай
19. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
24.04.2010 22:53
Podvodni няма никакви доказателства, че острова е бил зелен по него време. Само се предполага. Хайде да не насилваме излишно думите и фактите.
За албиона не знам, не съм се интересувал, но доколкото знам се е рроизвеждал основно ел, предшественика на днешната черна бира. Но щом казваш..
цитирай
20. bowman - @20 koki1974
24.04.2010 23:22
Tтеорията с динозаврите не е една има и такава с изригването на голям вулкан и дълъг период на студ вследсвие на огромното количество изхвърлена пепел . За увеличената влага и резултата от това предположението е слабо, ще има последствия наистина ,но те няма да бъдат по същия сценарии, питай някой метеоролог например.
цитирай
21. vmir - Неоправдано драматизиране или търсене на ефект без наличие на предпоставки за такъв.
24.04.2010 23:30
Това само забавя адекватното отношение към проблема и поемане по пътя на подходящите му решения. Всъщност, става дума за преекспониране на някои реакции и подвеждащото им позициониране в полза на антизатоплистите. Да, и с това си вадят хляба някои, но не им прави чест, че поощряват онези изгубили ориентири същества, които са склонни да си обясняват всичко с измами. Решения има, но ще се пристъпи към прилагането им едва след преодоляване на хората, които се хранят от неверието и цинизма на останалите.
Колкото до теорията "Кой печели от това", не е лошо да се има предвид, че ползата от една лъжа е винаги намаляваща функция на времето, и след даден момент лъжата просто става неизгодна, при което се възприема адекватното обяснение.
цитирай
22. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
25.04.2010 01:21
koki1974 написа:
Страха от глобално затопляне е много голям. Включително и аз се страхувам, а страха често е двигател на действия или бездействия, т.е. той може да провокира известни действия, но може и да доведе до пълен блокаж на нервната система.

И аз уж се страхувах за глобалното затопляне, докато не прочетох книгата. Там открих един много интересен въпрос- какво всъщност представлява според мен глобалното затопляне...и аз като главният герой се оплетох в кълчища, защото осъзнах, че нищо не знам...
Та този точно въпрос ме накара да се замисля и заровя в бумагите, за да видя, аджеба, вярно ли е това, което пише авторът. Оказа се вярно, мдаааа...
цитирай
23. анонимен - Глобалната манипулация
29.04.2010 11:08
Нямате ли чувството, че позволяваме!!!!! да се случва един театър на ъпсурда!!
цитирай
24. valsodar - Е, множественото число е ... излишно
29.04.2010 13:19
Театърът върви там, където има зрители за него :)
А докато има невежество и ленност на мисълта, ще има и манипулиращи преценката ни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392783
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив