Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2011 02:09 - Блогърски комплекси
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 2291 Коментари: 8 Гласове:
13

Последна промяна: 24.05.2011 02:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Фактът, че един образ запали цял пожар в сайта, регистрирайки се с ник Турчин и пишещ изцяло провокативни постинги за мен доказа само едно - една голяма част от блогърите са с дълбоко вкоренени исторически комплекси за малоценност, които липсата им на добро познаване на историята ни пречи да ги преодолеят.

 Въпрос:
- Ако България не бе разделена на три царства и всеки един местен владетел не се бе чудил какъв курвенски номер да врътне на комшията, щяхме ли да сме толкова лесна плячка за инвазията на турците на Балканският полуостров.

 Този масов национален спорт датиращ още от тези отдавна забравени времена под мотото "Не е важно аз да съм добре, важното на Вуте да му е зле!" си е в сила и днес.
 Именно масовото му практкуване от мало и голямо по села и паланки ни пречи да сме единни като нация., търсейки причините за лошият генетичен материал, в почти петвековното турско робство и изтребването на елита на нацията.

 Втори въпрос - Ако не бяха предателите сред средите на българите, щеше ли да бъде заловен и обесен Левски и дали щяхме да чакаме друга държава да ни освободи, вещо дискутирайки световната политика на топло на миндера?
 Тази ни втора национална черта вечно да чакаме някой друг да ни спаси от самите нас, дали ни пречи повече от първата по-горе или може да я пренебрегнем вече на фона на масовото изпростяване, което си пролича и в последната блог истерия тук?

 Мога да ви задам и още няколко въпроса, но не искам все още да убивам всичко детско на влезлите да четат в блога ми, засега ви стигат и само тези два.

 Ако си мислите, че не съм прав, прочетете историята, за това как са били завладени Балканите и колко местни владетели са били в ролята на помощници на турската инвазия.



Гласувай:
14



1. gothic - Да не забравяме и за Александър-...
24.05.2011 09:03
Да не забравяме и за Александър-Искендер, престолонаследник на Иван-Шишман, не само приел исляма, но и загинал като управител на област в Мала Азия в бой срещу силите на мюсюлмански въстанник срещу властта на султана. И това ако не е ирония на съдбата, здраве му кажи! В същото време по-малкият му брат Фружин до преклонна възраст участва в походите срещу османците. Впрочем, типично....Кога ли властимащите унас не са били готови да се отрекат от име и родина в името на собственото си благополучие? Така е било, така е и така ще бъде. А иначе на три ракии всички сме патриоти.....
цитирай
2. анонимен - Да не забравяме още, че всичките ни ...
24.05.2011 09:46
Да не забравяме още, че всичките ни царе са наемали турци за враждите помежду си, но на бойното поле, турците не се биели помежду си а са клали само нашите.
цитирай
3. анонимен - Напълно прав си.
24.05.2011 18:27
Освен това турчинът правилно посочи една нашенска поговорка, показваща най-точно народопсипхологията ни - Преклонената главица сабя не я сече.
цитирай
4. joysii - Изключително правилно и логично ...
24.05.2011 20:51
Изключително правилно и логично разсъждаваш.
Моето мнение по тези въпроси съвпада изцяло с твоето.
Поредната глупава блогбегейска истерия на простовати хора.
Поздрави!
цитирай
5. valsodar - Просто историята служи за това, да ...
24.05.2011 21:39
Просто историята служи за това, да се учим от нея и да не повтаряме отново грешките на тези направили ги преди нас.
А тук гледам ,че хем не са я учили, хем и ги тресе някакъв криворазбран патриотизъм на тема "Ако Ботев бе с каска, а Левски с ботуши..." :)
цитирай
6. zaw12929 - Задачата е без решение, отговор...
24.05.2011 22:06
Задачата е без решение, отговорите- без въпроси
цитирай
7. darcy - същото горе-долу си мислех и аз д...
25.05.2011 10:48
същото горе-долу си мислех и аз докато четях реакциите към профила tur4in
цитирай
8. valsodar - Казал съм защо те трия и ще продължавам да те трия
25.05.2011 15:59
marapodrobnata написа:
всички компуексари на буога се събрали ли да коментират тука....


За спам и за простотии не доразвиващи по никакъв начин дискусията по темата.
Единствените изключения за теб ще се правят само и единствено в случай, в който се покажеш като полезен участник в дискусията, във всички останали случаи ще бъдеш с изтривани опити за спам!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7407943
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив