Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2011 03:46 - Писмо от Волжка България
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 2395 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 03.09.2011 08:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 *( текстовете са линкове, към оригинала ) Болгарский Национальный конгресс ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД


БРАТЯ БЪЛГАРИ!

Преди 450 години Волжска България е включена в състава на Московията и прекрати своето съществуване като независима държава. Но Волжските Българи не изчезнаха а продължиха да живеят на земята си.
При това продължиха да се борят за възстановяването на Българското Царство, възставаики много пъти.

При рухването на Руската Империя през 1917 година, Болжските Българи като първо дело възрождават своята национална държава с името “ Идел Урал Щат” ( Волго Уралски Щат).
Болшевиките я разрушиха и построиха на тази земя татарска република, като едновременно с насилие задължават Волжските Българи да се наричат татари.
За да ни насилят да забравим кои сме ние, отнеха родната история на народа и отровиха Съзнанието му с лъжливо учение за монголо татарско нашествие.
В течение на 70 години Волжските Българи бяха подложени и на културни репресии.
Това се оказа по страшно и от железните окови на руският царизъм.
На съветската държава почти се отдаде да избие от главата на народа гордото име
Българи, което Руската Империя не можа да постигне в продължение на почти 400 години. Така над Волжските Българи се установи татарско иго разединаващо душата на народа. Дори и топлите ветрове на демократическите промяни в началото на 90те
години сами по себе си не успяха да разстопят леда на татаризма, тази измамна идеология вкарана в мозъците на човеците, вместо светлата истина. Явно силите са неравни.
Братя Българи!
Ние сме далеч от претенции за задължение за братска любов и взаимопомощ.
Просто Ви молим като наши братя да си спомните Завета на нашият мъдър прапраотец
Хан Кубрат които с благословението на всевишният Тангра създаде Стара Велика
България. Желаеики да обезспечи на българския народ свободно развитие, а на българската държава цъвтеж, той завеща на нас, неговите потомци да поддържаме един
другимо, да бъдем заедно. До какви печални последствия ни доведе непослушанието 
На синовете му е известно на всички нас:
Велика България се разпадна и българите се разпиляха по целия свят.
Националният нихилизъм до такава степен отравя душата на народа, че Отец Паисий се вижда принуден да възкликне: “..защо се срамуваш да се наречеш българин?..”
Срамно е да се признае, но се стигна дотам че мнозинство българи при нас предпочитат да се наричат със безбожното име татари..
Братя Българи!
Не е ли време да се вслушаме в в гласа на нашият славен предец. Не е ли време, по добре по късно отколкото никога да се ръководим от любов към българския народ, да осъществим желанието на великият Кубрат и да сложим стрелите в един колчан? Молим от вас братска помощ в делото по освобождението на Волжска България от татарското иго. Само тогава Волжска България ще възстане от пепелта, като птицата Феникс. Това би означавало новото възрождение на древната Българска нация – една от основополагащите нации на света! И цялото човечество ще получи нов импулс на свобода и културен прогрес. Съединението прави силата!

Да живее новото Българско Възрождение!


Президент на Българският Национален Конгрес
Гусман Халил

ПП 
Как видим, Казань была столицей Волжской Болгарии.Казань -"столица Болгарского государства, прекрасный и благостный город - один из великих городов исламского мира." Так характеризует Казань документ, написанный в 1550 году, за два года до покорения её Москвой. Как видим, Казань была столицей Волжской Болгарии.Казань -"столица Болгарского государства, прекрасный и благостный город - один из великих городов исламского мира." Так характеризует Казань документ, написанный в 1550 году, за два года до покорения её Москвой. Как видим, Казань была столицей Волжской Болгарии.

ПП допълвам :



       





Гласувай:
5



1. valsodar - Какво да ти кажа - човек като се ин...
03.09.2011 06:45
Какво да ти кажа - човек като се интересува от история, търси и намира.
Като не се интересува - само коментира :)

За Волжка България има немалко информация до момента в т.ч. и за минаването от тангризма към исляма. Има и за битките които са водени срещу Бату Хан, има много неща. И са интересни. Стига човек да има желание да чете.
Ако си дадеш труда да се поразходиш из линковете ще откриеш и едно много интересно писмо до Путин, както и византийският му отказ да се признае българската народност там. А инак с Бойко са големи приятели, нали?
цитирай
2. shtaparov - Няколко добавки:
03.09.2011 08:02
Похвала за патриотизма на тези хора,сред които останките от истинския Български език днес са толкова малко,колкото и желаещите да бъдат Българи вместо татари. Но все пак и това е нещо. А според засвидетелстваните данни не е имало "хан Кубрат",а Княз Коврад /Ковлад/,наричан в някои диалектни зони Колад. Русия пък за нас е същото,което е и Волжка България,сиреч- едно от деветте федерални /васални/ жупанства /каганства/ на Българската империя,които съставлявали държавното обединение "Стара Велика България" през периода IV-X век. Не че преди това не е имало Български държави- имало е и то много,но са били разпокъсани преди Оногурите /Хоно-хората/= Хуните,т.е. Царските Скити /Царското племе на Българите/ да ги обединят за пореден път.
цитирай
3. valsodar - Интересни са някои проучвания о...
03.09.2011 08:28
Интересни са някои проучвания около Златната орда и руските князе :)
Самите те са се клепали един друг и са използвали ... окупационните сили за да си разчистват сметките помежду си. Немалко колаборционисти е имало сред средите на руското дворянство, така да се каже.
А по отношение на Волжка България - след поредица от изтощителни сражения срещу ордите на Чингиз Хан ( в случая великата Овча битка срещу Бату хан на Жигулевските възвишения, където българите пленяват над 4 000 монголи, които се отткупуват войник срещу овен, та и оттам името й ) тя приема ролята на васална държава в рамките на ордата с произтичащи от това задължения. Около 10-тина години са се били срещу Ордата ( ако не ме лъже паметта )
Реално, българите са били единствените които са дали някакъв реален военен отпор на монголите и с противопоставянето си дефакто са спрели напредъка им към Европа.
Историята е интересна, много има какво да се чете около този период :)))

ПП В крайна сметка не съм на 100% убеден как е правилно да се изпише - волжка или волжСка България? Среща се и по двата начина, първият ми се вижда по-правилен, но не съм сигурен :)
цитирай
4. valsodar - А ето и един цитат, за тези които не се срамуват да четат на руски :)
03.09.2011 08:51
После битвы на Калке и взятия Киева войска Чингис хана пошли на Волжскую Болгарию. Узнав об этом, болгары начали готовиться к встрече. Они построили специальные фортификационные сооружения у Жигулевских гор, заманили туда неприятеля и полностью разгромили его. Лишь немногие спаслись бегством. В плен было взято огромное количество монголо-татар. "Джагфар тарихы" называет цифру 4 тысячи. Болгары не убили их и даже не продали в рабство. Они обменяли их на баранов. На позорном для Чингис хана условии : одного воина - за одного барана. Видимо этого издевательства и не вынесла душа "сотрясателя вселенной" : через три года Чингис хан умер.
Тринадцать лет после этого татаро-монголы штурмовали Волжскую Болгарию. Известны большие походы 1229,1232 и 1235 годов, но всякий раз были биты и отступали. И только в 1236 году, собрав несметные полчища, сумели одолеть её и прорваться через Волгу на Запад, в русские земли.
Какой народ, какое государство Европы сдерживало натиск татаро-монгольских войск хотя бы один год?
цитирай
5. devnenetz - Поздравления за публикацията!
04.09.2011 16:27
Поздравления за публикацията!
цитирай
6. atil - Браво за куража и ангажираността! ...
07.09.2011 21:11
Браво за куража и ангажираността! Линковете са безценни и полезни за всеки който носи името - българин!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392238
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив