Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2011 19:01 - Вечните лъгани
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 1492 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 23.09.2011 19:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Усещам как, в последните дни и седмици ми е далеч по-приятно да не пиша, отколкото да пиша. Ако публикациите тук може да се определят на писане. По-скоро е някаква налудничава форма на това, да си говориш сам със себе си, но следвайки правилото, че не е луд този който пише в блога си, а този, който го чете и коментира, можем да приемем, че всичко това е в сферата на нормалното, доколкото нормални сред нас все още има.
 Доста теми ми минаха през главата и таман да ме засърбят пръстите за да разщракам клавиатурата, виждам че вече някой друг си е дал зор да пише по въпроса.
 Че, за какво ми е тогава да пиша и аз тогава по същата тема, се питам?
 Ей го на, човекът всичко си е казал, таман както аз щях да си го рекна, за какво да добавям последните безмислени размисли в сайта. А те, размислите не винаги са безмислени, обезмисля ги ситуацията в която сме. А тя, тя определено е безсмислена.
 Не, не гледам черногледо на нещата, просто виждам как една масова вълна на отчаяние и безнадежност обзема все повече от нас.
 Политика?
 Много се говори за политика тия дни, някак си всички са се настроили на тази тема, но май повечето все пропускат едно - Няма никаква политическа идея.
 А политическата идея и предизборните обещания са две коренно различни неща за мен. Тези, които нямат никакво намерение да променят каквото и да е било в политиката ни са най-щедри в обещанията си. Оказа се, че такива са почти всички идвали на власт или стремящи се да се докопат до нея. Лъжат, ама лъжат наистина нагло и безцеремонно, усещайки много правилно, че никой в тази държава няма да им потърси никаква отговорност за изречените лъжи. Народа е безпаметен - обещай му там нещо, кое си му е по сърце и му гледай сеира как пак ще гласува за теб! 
 А народът ни съвсем не е безпаметен, народът просто е съвсем отчаян. Виждащ как Изборът му всъщност не е избор. Виждащ, че политиците не се занимават с политика ( защитаване на груповите интереси на избирателите им), а изцяло с личното си облаготелстване, готови да продадат и собствената си майка, на този който ще пожелае да я плати.
 Абсолютен хаос и анархия. Бандитизъм и беззаконие. Това са думите описващи състоянието на държавата ни.
 Нищо, че някой се хвали с магистралите си, друг с това как е извил ръцете на Запада да ни признае за бели хора - факттите говорят сами за себе си.
 Естествено, че няма да ни приемат в Шенген!
 Кой ще е тоя луд, който ще пожелае държава в която мафията наместо да е преследвана, всъщност тя да управлява и на свой ред да преследва конкурентните й, та кой ще пожелае една такава бандитска държава, в която не властва силата на правото, а правото на силата, кой наистина ще пожелае такава държава за съсед, на който да повери безрезервно ключът за дома си и достъпът до него?
 Естествено че никой!
 И съм безрезервно съгласен с всеки един европеец, който не иска България да влезе в Шенген. Съгласен съм, защото ако бях на негово място и аз нямаше да го искам, а знам много повече от него какво се случва в тая държава, знам неща които и в най-черните си кошмари той не е и подозирал.
 Чудя се само едно и то е - Защо още ни търпят в този съюз? С какво страната ни е полезна в него, каква е нейната полза, нейният принос? До момента само сме показали, че сме умствено и граждански недозрели за него. Доказващи го с абсолютна точност и правота на всеки едни избори за местна или централна власт, когато избираме доказали се бандити да ни управляват, уповавайки се на бандитските им "добродетели". 
 Та това е същото, все едно овце постоянно да искат вълци да им пазят кошарата.
 Овцете едва ли биха го пожелали, защото колкото и прости добичета да са, все пак биха разпознали вълците по миризмата и биха избягали от тях.
 А ние, ние като народ сме явно по-прости добичета и от овцете, щом все в своите тирани припознаваме своите спасители, и все на тях разчитаме да ни донесат доброто бъдеще.
 А наместо него...
 наместо него получаваме безнадежност и отчаяние.
 Зад решетките, които със своите ръце сме изковали, приели, че друг трябва да мисли наместо нас, друг да решава наместо нас и друг да носи нашата отговорност за живота ни.
 Луди за връзване, овце за стригане или казано просто... вечните лъгани.
 От собствените си илюзии и  от нежеланието си да се прогледне.



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - АМИИ....
23.09.2011 21:05
Съгласен съм. Спомена доста от причините да не съм в тая държава. А какво остава за външните...
цитирай
2. анонимен - ОФФ..
23.09.2011 21:08
Кetcakuatl бях. Системата нещо издиша.
цитирай
3. rustam - Струва ми се,
23.09.2011 21:14
че нещата са доста по-дълбоки от онова, което е на повърхността.
И едва ли на нас - обикновените хора ни е съдено да прозрем истината за действията на Големите, мотивирани от техните глобалните интереси.
Малка илюстрация - на фона на справедливата оценка за съдебната ни система, как се съизмерва поведението на американския посланик в ролята му на ПиАр на Лукойл?


цитирай
4. valsodar - Лукойл и ТИМ докараха ГЕРБ във вл...
23.09.2011 21:23
Лукойл и ТИМ докараха ГЕРБ във властта, с техните пари, с тяхното влияние.
Не случайно, тези две групировки засилиха монопола си през последните 4-5 години, Бойко им плати и лихвите дори. ТИМ глътна Алма Тур с помощта на държавата, държи Варна в ръцете си, както и една голяма част от страната в ръцете си. Лукойл си върти далаверите необезпокояван от закони, държи си на монопола ( използвайки ГЕРБ да унищожи конкурентите му с вносни горива ) и си реализира свръхпечалбите от контрабанда и незаплатен акциз.
Да, няма нищо случайно в тая държава.
И как да е случайно, след като всичко е предварително платено и пиесата е написана съгласно вкусът на далият парите за нея?
Какво тук значат някакви си 5-6 милиона окаяни българи живеещи на прага на бедността, когато всичко е предварително решено, дори и техният "избор"?
Да гласуват или да не гласуват - това е абсолютно без значение в една мафиотска държава, в която всички резултати са предварително известни.
цитирай
5. despinida - Валсодаре, съгласна съм с написаното от теб.
24.09.2011 11:49
Народа ни (съзнава, или - не), се гърчи в безпътица.
Утопия е да се мисли, че нещо съществено би се променило в живота ни, който и управляващ да дойде на власт, защото България е едно незначително петънце върху политическата карто на света...
Големите играчи в бизнеса, отдавна са измислили топлата вода, разбирай СВОБОДНИТЕ ЗОНИ...или, т.н. ОФШОРКИ...и тяхното съществуване е законно, ама толкова законно, че с топ не можеш да ги събориш...
Демократичните промени, по своя първоначален замисъл, добри, нанесоха неизлечима травма на икономиката ни, именно с ПСЕВДО-ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ИНВЕСТИЦИИ, които уж, напълниха ... а както се оказва вече, реално, опразниха хазната на България.
Почти всички, да не кажа, всички структуроопределящи фирми у нас са с мъгляв произход на капиталите...респективно, недосегаеми са...от което следва, че за тях не важат правилата, налагани на останалия бизнас...
Поставен при неравностойни условия на развитие , малкия и среден бизнес, агонизира и това е основната причина, жизнения стандарт на средностатистическия българин да се повлече към дъното на блатото...
Как в такава заразена среда, да няма корупция, престъпност, безвластие...неизбежно е, когато става въпрос за оцеляване...
ПП: този материал е интересн, коментарите към него, още повече... http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2011/08/26/1145469_ofshorna_ljubov/
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392562
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив