Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2011 15:20 - Кауза
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 6423 Коментари: 32 Гласове:
26

Последна промяна: 04.11.2011 21:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Неведнъж съм се питал,  а заедно с мен и читателите на блога ми - Каква може да е каузата, която да ни сплоти като нация?
 До този момент, аз нямах отговор на въпроса, може би поради причината, че не можех точно да посоча най-страшният проблем пред който сме изправени като нация и покрай чието решаване ние трябва да се сплотим.
 А най-страшният проблем не е безработицата, не е демагогията в политиката ни, не е дори и пародията на демокрация, в която живеем, а чистото ни физическо изчезване като народ или казано по друг начин демографският Проблем.
 За по-малко от 20 години нацията ни загуби повече от населението си, отколкото за всичките войни водени от 600 години насам - близо 1/3. Българите, които са коренното население на тази изстрадала държава изчезват с такива темпове, каквито не е имало нито по време на война, нито по време на страшни бедствия и епидемии.
 Но, някак си всичко това остава встрани от нас - незабелязано.
 Неотразявано в медиите, изкуствено държано встрани от полезрението, следващо може би някакъв пъклен план имащ за основна цел заличаването ни като нация с история сред най-древните в целият свят.
 Защо изчезваме, защо се топим?
 Причините са няколко, на пръв поглед лесни за посочване.
 Унищожена здравна и социална система, чиято липса спомага за по-бързото измиране на тези зависещи от тях.
 Унищожена и неконкурентна образователна система, лишаваща от бъдеще възпитаниците на училища и университети. Изостанала безвъзвратно от времето си, с демотивирани от ниското заплащане преподаватели, останали в сферата на занаятчиите опитващи се да оцелеят физически, наместо да са в редиците на будителите на обществото.
 Съсипана пенсионно-осигурителна система, гарантираща единствено това, че ще ти вземе от малкото което получаваш, но не и че ще ти се отблагодари за труда, който си полагал цял живот, обричайки те на пълна мизерия в последните години от живота ти.
 Политически поддържани расизъм и дискриминация срещу българите, за сметка на облагодетелстваните от държавни социални помощи малцинства.
 Пълна несигурност в утрешният ден, непоследователна и хаотична държавна политика, неработещи закони, полиция, правосъдие - още колко да изброявам, за да се види защо всички са обезверени и отчаяни в тази държава?
 А човек без вяра в бъдещето си, няма и желание за живот. 
 Още по-малко пък да създава на свой ред следващите клетници, които да изпитат на свой ред страданията от това да живееш в държава, в която нямаш бъдеще.
 Измираме, топим се с всеки един ден като народ, като нация.
 След по-малко от век ще сме малцинство в собствената си държава, чиито корени са хилядолетия назад във времето. Държава мерила достойно снага с най-големите империи - Византийската и Франкската, племе имало 4 държави за над двехилядолетна история. Просто ще останем в историята, ако тя счете достойно да запомни народ, умрял поради овчето си раболепие и безхаберие към съдбините си.
 Страшно е, дори и да си помисли човек, че по тези земи, които с кръв са взети и с кръв са отстоявани няма да остани дори и един потомък, на тези които са давали живота си за тях. Страшна е истината, когато я погледнем в очите, но тя е точно такава - ние сме най-бързо измиращата нация в Европа и на едно от първите места в света.

 Можем да го спрем.
 Можем, ако отворим очите си навреме за случващото се и поискаме да премахнем причините за него.
 Можем!





Гласувай:
26



1. vania23 - Добре, вярно е написаното, съгласна съм
04.11.2011 16:37
с всичко. Имам само един въпрос относно финала - как да го спрем?
цитирай
2. анонимен - Хлапетата още от прогимназията се ...
04.11.2011 17:20
Хлапетата още от прогимназията се готвят да изчезват, настойчиво поощрявани от родителите си. Нама родина, патриотизъм, дълг. Няма нищо. Те дори не ходят и войници. Нямат нищо общо с тая държава. Временно пребиваващи, докато се изучат с нашите пари и после ни бият шута. Преди студентите имаха поне един дълг заради безплатното си образование. Ходеха за две години по разпределение и така не се обезлюдяваха някои райони. Да не говорим, че в почти всяко селище се осигуряваше поминък в цехове и кооперации. Презрените от вас комунисти бяха по-добри управници и повече мислеха за хората. Не можеш да го отречеш. Не може всичко да се отрича.
цитирай
3. valsodar - Куш, посочил си една от верните посоки
04.11.2011 18:24
Патриотизъм, родолюбие, чест - трите пилона на които стъпва всяка една нация, преди да формира държавността си. В случая, при нас са на изчезване - това е една от посоките за работа - формирането им, чрез лична позиция която можем да заемем.
Всеки един от нас може да работи в посока спасяване на нацията ни - всеки един! Без разлика от политиическа пристрастност, вероизповедание и социален статус. Всеки един, в който ги има налице тези три качества - Патриотизъм, родолюбие, чест.
Патриотизъм от уважение към предците ни.
Родолюбие от любов към земята ни,
Чест, която ни задължава. Много при това.
цитирай
4. valsodar - с всичко. Имам само един въпрос о...
04.11.2011 18:29
vania23 написа:
с всичко. Имам само един въпрос относно финала - как да го спрем?


С Вяра, Надежда и ... Любов.

Ако нямаме вяра в себе си, защо живеем тогава?
Ако нямаме надежда, че можем да променим настоящето - заслужаваме ли по-добро бъдеще?
И ако нямаме любов към родина, сънародници, земя и всичко красиво и добро, което срещаме по пътя си - ще имаме ли изобщо някаква вяра и надежда, които да оправдаят съществуванието ни?

Не може да мразим Родината си.
Да мразиш родината си означава на първо място, че ти мразиш себе си.

Има хиляди пътища и начини по които всичко лошо изброено по-горе може да се промени. Важното е, да поискаме да го променим. Да повярваме в себе си, да повярваме в другите около нас.

За да не умираме обезверени приживе.
цитирай
5. allvin - (((:
04.11.2011 19:03
Valsodar,с удоволствие бих ти стиснал ръката за този пост,макар че поводът е много тъжен. Кой е виновен ли? Виновни са и левите, и десните ръководители на партии и политици за последните 22 години! Нека си го кажем ясно и открито: убийци на българския народ!!! Същества,които не са достойни даже да им споменавам имената! Именно за такива Левски е казал: смърт,смърт и пак смърт!!!
цитирай
6. dedenze - Основната причина е чисто политическа !
04.11.2011 19:26
За бедна и разграбена България модела представителна (партиина) демокрация е вреден и гибелен, той води до омраза и разделение на нацията, до безнаказана партийно организирана престъпност и то за държавна наша сметка !
Изхода е само в пряка (мажоритарна) демокрация ! За съжаление хората още не могат да разберат какво представлява и какви са предимствата. За това невидене с всички сили работят и партиите, плашат, заблуждават и изопачават същността на нещата в повече от 30 поста съм описал това.
цитирай
7. valsodar - Мажоритарно избран парламент е ...
04.11.2011 19:42
Мажоритарно избран парламент е също един от пътищата, който правилно си посочил. Конкретен представител, на конкретна група, с конкретни задължения към представянето на интересите й и най-вече - конкретна ОТГОВОРНОСТ!
Кой от досегашните политици в българският парламент си е тръгвал от там, по своя съвест за несвършена от него работа? Кой Кой от досегашните политици в българският парламент е защитил интересите на тези, които са го избрали, за да влезе там? Кой?
Не може да има чест и отговорност, когато те са хаотично разпределени върху една група от хора, които винаги са готови да прехвърлят на някой друг вината за собствената си некомпетентост, а даже и още по-лошо - продажност!

Нужна ни е една изцяло нова конституция - такава, която е писана от народа и е за народа. Кой ще я напише ли?
Няма да съм аз, но знам че в тази държава все още има останали немалко умни и родолюбиви люде, на чиито плещи можем да се опрем.

Промяна трябва да има.
Не заради самата промяна и симулацията на движение, водещо единствено до един затворен кръг, в който едните обесници предават щафетата на следващите продажници, а в крайна сметка нищо не се променя.

Далеч съм от мисълта, че аз мога да посоча пътищата, по които да се върви.
Но вярвам, че ако сега не започнем заедно да търсим решения, след време ще е прекалено късно за каквото и да е било. Просто... не само нас няма да ни има, но няма да има и други след нас, които да поправят грешките ни.
цитирай
8. valsodar - В новата ни история, първата ни с...
04.11.2011 19:45
В новата ни история, първата ни свята кауза и идеал е била Освобожение.
След нея, по време на балканските войни е била тази за Обединение.

А сега... май няма такава, защото що за кауза е тази, която е за Оцеляване - кауза на роб, а не на свободен човек.
цитирай
9. ketcakuatl - TОЧНО КАЗАНО!!!
04.11.2011 21:26
Напипваш цирея. Не съм писал по темата, но многократно съм коментирал в тоя дух. Докато ние 'умуваме' и философстваме - циганите правят деца. Ама имали, нямали какво да ядат и облекат, образование и т.н., амиии. Те така и увивните растения в природата могат да задушат вековно дърво. Ама тука чета безмислици в коментарите. Политици, партии, системи и какво ли не са ни виновни. И кой ги е избрал, търпял, поддържал? Филанкишията? Не, ние!Що не си го кажем простичко - не ставаме! Или повечето от нас. Ама историята древна, ама героичното минало, ама славните корени... Е, и?!?! Гледаме си турски сериали, слушаме си чалгата и не осъзнаваме безбрежната си простотия. Но искаме по-добро бъдеще. Е, като как, на скота, низшия духом, гьотверена, му се полага такова? Някой да дойде да го 'оправи'. Не всеки по отделно, не всички заедно във всичко - НЕ! Някой да го оправи - това е мечтата на българина. Партия, човек, друга държава, приятел, близък, тото и т.н. Заслужаваме си всичко, до последната йота! Защо да не изчезнем! Ние на себе си не сме полезни, че на другите ли? Сик транзит глория мунди!
цитирай
10. valsodar - За да се разбере казаното от теб, може би ще трябва да се цитира и следното:
04.11.2011 21:31
"Паразитът е организъм, който се храни с части или жизнено необходими продукти от друг жив организъм, наречен гостоприемник. Паразитът се развива за сметка на гостоприемника, който губи постепенно жизнеността си. За разлика от хищниците паразитите не убиват или не убиват веднага организмите, които използват за храна."
цитирай
11. анонимен - Поздравления!
04.11.2011 23:11
Това е този Валсодар ,който познавам!!!
Страхотен постинг.Време е за тези неща да се говори открито и да застанем всички заедно зад една единствена кауза!!!!А тя се казва България!!!
цитирай
12. анонимен - Милейди46 съм,незнам защо съм анонимна!
04.11.2011 23:13
анонимен написа:
Това е този Валсодар ,който познавам!!!
Страхотен постинг.Време е за тези неща да се говори открито и да застанем всички заедно зад една единствена кауза!!!!А тя се казва България!!!

цитирай
13. evrazol - Нужна ни е една изцяло нова конституция - такава, която е писана от народа и е за народа
05.11.2011 00:13
Това което наричаш народа е обобщен художествен образ. Реалността е по-друга. Сам ти бе написал нещо от рода на "овчи хроники" ли беше2 Не ми се търси, ама добре го бе описал.

Нам трябва не човешко равенство, а господар.
Ако позволиш да преосмисля Апостола
цитирай
14. valsodar - Винаги съм се питал - Кой начин на ...
05.11.2011 00:39
Винаги съм се питал - Кой начин на управление е по-добър?
Този на знаещото малцинство, което налага решенията си над незнаещото мнозинство ( в името на неговото добро) или този, в който всичко се казва открито и прямо, като решенията се взимат след внимателно обсъждане.
За съжаление, за да се случи вторият е необходима поносимост към истината, каквато в момента няма. Никой не обича да му казват че е тъп, предвидим в поведението си, а оттам и лесен за манипулиране.

А за хрониките ( http://www.stihovebg.com/Proza/Feyletoni/Ovchi-hroniki/80294.html ) чудя се, дали вече не е време за тяхното продължение, но като гледам колко малко е останало от стадото - май вече няма за кога :)
цитирай
15. joysii - Валсо, извинявай, ама в България ...
05.11.2011 12:02
Валсо, извинявай, ама в България има толкова шантави и боклуци, с които изобщо не желая да се обединявам в името на каквато и да е кауза.
Единственото ни спасение е да имаме късмет, да си изберем управници от малцинството умни,образовани и свестни хора.Те да си гледат държавните дела, ние - да си гледаме конкретната качествена професионална реализация.
цитирай
16. balkanec - Това дължим на Плана Ран-Ът
05.11.2011 12:57
Там е казано, че трябва да намалеем доста.

Светлина в тунела има, защото Световната банда фалира.
Да се надяваме, че ще фалира по-бързо, отколкото ние се топим. Нашия народ е издържлив. Ще оцелеем.

И да - ако не беше ни ударила перестройката, днес щяхме да сме много напред.
цитирай
17. gothic - Радо,
05.11.2011 13:06
поне един ще остане. Моят син. За това гарантирам.....
цитирай
18. rustocks - 16. balkanec
05.11.2011 13:06
Елементарно.
Да не му слагам идеологическо определение.

Подарявам ти един линк към Плана Ран-Ът - надявам се да се справиш с материята и да престанеш с изблиците на ограничено идеологическо оправдание на комунизма - http://www.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/data/page0.html
цитирай
19. lidislidis - Верно е
05.11.2011 14:34
Хубаво написано и верно! Поздрави!
цитирай
20. valsodar - ама в България има толкова шантави и ...
05.11.2011 17:20
joysii написа:
ама в България има толкова шантави и боклуци, с които изобщо не желая да се обединявам в името на каквато и да е кауза.
Единственото ни спасение е да имаме късмет, да си изберем управници от малцинството умни,образовани и свестни хора.Те да си гледат държавните дела, ние - да си гледаме конкретната качествена професионална реализация.


Колкото и шантави боклуци да има Джойси, не намерим ли начин да работим съвместно за една обща кауза, каквато е спасението на българската нация от пълното й изчезване, след време и да искаме, няма да има нито с кой, нито за кога.
Казваш - да си изберем свестен Управник? Ами нали именно тези управници, все ни оправят отзад за последните 20 години, с претенциите, че ще ни оправят свястно? Било за 800 дни, било за два мандата или просто докато изгрее отново малката червена звезда, в крайна сметка те винаги са оправяли на първо място своето материално благополучие за сметка на нашето.
Докато масово се изчаква "някой да ни оправи" нас все ще ни @бат, по всеки един възможен начин, като при това ще призоват да изпълним гражданският си дълг в заучената стойкаа "Г".
Нито един народ не е напреднал в развитието си отказвайки правото си на глас и правото си на избор.
Можем ли да говорим сега за право на глас, след като всички медии у нас са под пълният контрол на олигархичната върхушка? ( за пример казусът с К2 )
Можем ли да говорим за право на избор, след като едни и същи муцуни сменят партиите си по-бързо, отколкото хамелеон окраската си, само и само отново да са до хранилката на властта?

За какви надежди за оправяне изобщо може да иде реч, след като смятаме да си продължаваме по старому - да се пробуждаме като граждани веднъж на 4 години, след което пак да си караме отново със селските изпълнения в стил " и тия са маскари" ?
Е как няма да са маскари, след като по-големи от тях маскари по най-овчият начин им дават всеки път властта в ръце, без да им търсят никаква отговорност, за това как я прилагат?
цитирай
21. kass - valsodar
05.11.2011 17:40
Радо, според мен всичко е въпрос на дух. Отдавна си мисля, че не ни е нужен добър икономист, а духовен водач... ще ти постна два коментара от последния си пост за да не оставям пак твърде "мъдри" коментари при теб, дано сам усетиш защо ти ги пускам тук и каква е връзката им с темата ти:

38. kass - Фил, ние малко се отплеснахме от темата...
въпросът е: не е ли глупаво да вярваш в идеали, които отдавна са мъртви за всички, не е ли глупаво с упорит ентусиазъм да се пънеш, когато всички вземат рушвети, бутат пари за да гепят поръчка и т.н., не си ли малко по детски наивен да вярваш, че гласът ти има значение на изборите, когато всичко се знае предварително. Не е ли малко тъпо 20 години да се надяваш вместо да си вдигнеш чукалата по чужбините. Не си ли глупакът от хълма който гледа втрещен светът как се върти и не доумява какво прави на тази въртележка?
Това беше всъщност въпроса на темата :)...

40. malkiatprintz - П. П. Хехехе
П.П.

Хехехе.... "Не си ли глупакът от хълма който гледа втрещен светът как се върти и не доумява какво прави на тази въртележка?"

Неее... :):):) Глупакът от хълма не гледа втрещен, нито недоумява :):):) Той е над света и знае, че светът отминава, но други неща са непреходни и много по-ценни :):):)

42. malkiatprintz - :):):) - Не се стърпях да копна нещо последно, Ив, но мисля, че е добре да се прочете от повечко хора:

"Няма никакво значение дали един болен дух се намира в бедност или в богатство; болестта му го следва винаги и навсякъде."

"Окаян е духът, който се бои от бъдещето и е нещастен преди нещастието; който е загрижен да запази докрай нещата, доставящи му удоволствие. Няма разлика дали съжаляваш, че си загубил нещо или се страхуваш да не го загубиш. Смъртно е всяко благо на смъртните. Еднакво неизбежно е и да изгубим и да загинем."

"Безметежен живот не може да постигне никой, ако прекалено мисли как да го удължи. (...) Затова направи целия си живот приятен, като чисто и просто престанеш да се тревожиш за него."
цитирай
22. tomich - Поздравления за постинга!
05.11.2011 18:07
Точно попадение в целта! Въпреки че проблемите на България и народа са публична тайна от много години, успял си да ги назовеш съвсем точно и открито със собствените имена.
Като разчопляме раните си и сочим причините, нека да си признаем, - и аз тук съм напълно съгладен с к.9. ketcakuatl - че ние като нация сами ги натворихме и сега си сърбаме попарата...
Ако питаш мен, виждам три главни причини защо сме на сегашното катастрофално дередже. Първата причина, която сме споделяли аз и други съблогери много пъти, е самоубийствения МАНТАЛИТЕТ на българина, останал почти непроменен на нивото от преди 5 века. Втората причина е неумолимото ИЗРАЖДАНЕ (но не и обновяване, усъвършенстване!)НА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА. Нямам предвид тука неизбежното и ползотворно повишаване на техническото ниво на преподаване и усвояване на учебния материал, а неговото съзнателно и пагубно идеологическо партийзиране. И последната, но не и по важност, причина е тоталният упадък и престъпното занемаряване на културата и науката, изобщо на ДУХОВНОСТТА. Обясненията Защо стана така,са многопосочни, многопластови и не е възможно да бъдат разгледани в рамките на коментар или постинг.Ще изтъкна като примери само: демокрацията, политиката, икономиката и т.н. За мен обаче те не са обяснения, а следствия от комплексното въздействие и влияние на трите главни причини...
За голямо мое съжаление, не виждам "светлина в тунела". Ако някой я вижда, ще се радвам да каже.
Поздрави!

цитирай
23. valsodar - За светлинката в тунела
06.11.2011 01:48
Как да ти кажа - и аз не считам, че нося всички отговори в себе си, но точно поради тази причина, се радвам, когато срещна такъв в някой друг.
Нямаше да го има този постинг, ако не бе Любомир Чолаков в този сайт - сериозен автор, който наистина има какво да каже и знае как да го каже.
Мисълта ми е, че поотделно, всеки от нас се е докоснал до част от истината, до част от решението, но само обединени бихме могли нещо да променим.

Доста дълго време се питах - Как може да се променят нещата?,- защото изпитвам сериозно недоверие към полезността на интернет говорилните, в които много се казва, но малко се прави. Но, нека поне използваме дадените ни технически възможности да споделим вижданията си, да обменим идеи, дето се вика дори и да се преброим, за да имаме някакво начало все пак. Да излезем от етапа на личното мърморене и да преминем в сферата на делата.
цитирай
24. vanya70 - ...
06.11.2011 09:20
И аз донякъде като теб "защото изпитвам сериозно недоверие към полезността на интернет говорилните"... и особено в този сайт вече, само оставям тук едно стихотворение на Стефан Цанев от 1974 година....

"Променяме света –
и ние се променяме.
Сечем дървета –
нещо в себе си сечем.
Убиваме добри животни –
и в себе си убиваме доброто.
И зверове убиваме –
убиваме ли ги във себе си?
Машини съвършени правим –
те правят ли ни съвършени?
Строим загадъчни неща –
но ставаме ли по -загадъчни?
Летим във космоса –
и мислите ни трябва да летят.....
Променяме света –
и ние се променяме.
Правим по-красив света.
А себе си ?"


Поздрави, Радо!
цитирай
25. atil - Един казва тук за духа! Според мен за ...
06.11.2011 15:28
Един казва тук за духа! Според мен за това става въпрос.Корените са в Духа, отсекат ли те от корена и си отиваш от историческото битие.Тези проблеми са на дневен ред от 90-та година,имаше вестници и списания ,които пишеха за тях ,когато някои от вас още не са били родени. Вече ги няма тези печатни издания.Няма ги хората от националната опозиция(измряха а по-младите се махнаха). Търсете къде има националисти и идеалисти и гласувайте за тях, а не постоянно да избирате една и съща криминално-безродна банда и после да се чудите защо изчезваме. А кауза е хубава дума - който има кауза той има и бъдеще.
цитирай
26. valsodar - Допускат ли се изобщо идеалисти в ...
06.11.2011 18:22
Допускат ли се изобщо идеалисти в политиката?
Там май влизат единствено циниците.

Не мисля, че гласувайки за този или за онзи нещо ще променим, защото след гласуването всеки един почва да си я кара по старому, с очакването че тия ей сега наистина ще го оправят.
Няма как да се получи.
Не става така.

За да се промени наистина нещо в тази държава, натискът трябва да е ежедневен, ежечасен, а не епизодичен и еднократен - веднъж в денят за избори.
КПД-то на цялото ни общество така е напълно нулево.
цитирай
27. tomich - valsodar: "КПД-то на цялото ни общество така е напълно нулево."
07.11.2011 09:23
Съгласен! Хареса ми тази аналогия. И тука си точен!
цитирай
28. kass - valsodar
07.11.2011 10:06
Допускат ли се изобщо идеалисти в политиката?
Там май влизат единствено циниците.

И не само в политиката Радо, и в журналистиката, и в ръководните постове, и в бизнеса... навсякъде... Защо е така?

"Няма никакво значение дали един болен дух се намира в бедност или в богатство; болестта му го следва винаги и навсякъде."

Болният дух на българина, объркан и отчаян, отдавна размил границите между добро и зло. Отказал се да бъде добър, сметнал за излишна и пагубна смелост да бъде честен, предварително прекършил всеки ентусиазъм, залинял, забравил да се замисля за смисъла на собственото си съществуване, без цел, без стимул, без подкрепа и т.н. и т.н. ... И за болестта допринася всеки един с грубо отношение, сочейки с пръст всеки различен, смачквайки безмилостно всеки несигурен... Как да има гражданско общество когато не вярваш на съгражданите си? Когато осъждаш другите като некадърни, прости, тарикати? Как да дойде някой идеалист когато всеки идеал се смята за пиар, когато се гледа с подозрение на всяка инициатива? Всеки срещу всеки... Когато разберем, че едно общество е съставено от бедни, прости, различни, чешити и т.н. и спрем да мачкаме човешките пориви, когато станем търпими и разбиращи че болестта е по-страшна от мизерията, тогава ще създадем атмосфера на живот в която да няма стрес, страдание и насаждане на комплекси. Тогава човека, какъвто и да е той, ще се чувства комфортно, ще живее спокоен, ще има социална среда, ще намери своето място където да се чувства добре и ще заобича не само родината си ами и сънародниците си... Някога бяхме добри хора, но май отдавна вече не сме...
цитирай
29. schumpov - Това са само констатации. Какви са ...
08.11.2011 22:22
Това са само констатации. Какви са причините и кои са причинителите. Като ги откриеш, ще трябва да се посочи начин за отстраняването им.
цитирай
30. valsodar - Причините са в различни посоки, но главната за мен е една
09.11.2011 02:34
и тя е, че ние с нищо все още не сме заслужили свободата си.
Чехите имаха своята Пражка пролет. Унгарците имаха студентските барикади на Будапеща. Поляците си имаха своите синдикати.
А ние - единствено раболепието и робското покорство!
Духът ни е много, много сериозно повреден.
Затова и основната посока за промяна трябва да е точно в тази посока.
цитирай
31. schumpov - Защо пропускате горянското дви...
10.11.2011 23:17
Защо пропускате горянското движение. Какво е то и срещу какво. Стачката на тютюноработниците в Пловдив по време на Антон Югов, окървъвена по заповед на Пръмов. Побоят на протестиращи студенти, кравари бити заедно с кравите, пенсионери и учители бити по време на тройната каолиция.Има ли в България осъдени комунисти за престъпния комунистически режим.
цитирай
32. valsodar - Пропускам го, защото около него има ...
11.11.2011 10:37
Пропускам го, защото около него има известни твърде малко факти. Ако можеш да допълниш с твоите знания за него постинга ще съм ти много благодарен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393276
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив