Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2012 12:55 - Центурии
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 8013 Коментари: 15 Гласове:
21



 След време, когато българите като нация ще останат единствено в историята, на мястото на днешна България ще се издига скромен постамент с надпис "По тези земи живя и страда най-простият народ на света, който сам се затри с простотията си"
 А под паметника ще стоят снимките на политиците, които ние сме избрали да ни водят към светлинката в края на тунела.



Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Тоя "някой ден" май не е ...
12.03.2012 13:02
Тоя "някой ден" май не е далече. Ако нашите приятели нападнат Иран, вече нищо не се знае.
цитирай
2. valsodar - Няма да го нападнат. Едно е да искаш, ...
12.03.2012 13:07
Няма да го нападнат.
Едно е да искаш, друго е да знаеш, а трето е да можеш.

Агонията на Западната цивилизация минава през кръв и войни, но с нейната смърт няма да дойде краят на света.
цитирай
3. saadi - Наскоро гледах един порно филм с няква бяла курветина и трима негри .
12.03.2012 14:16
- Оу , Лейла е бременна - рече единият негър .
- Хайде да я опънем - предложи вторият .
Третият се замисли и отвърна :
- Това ще спаси света . Лейла - спасителката на света !

"Плодете се и се множете" - каза Бог - "Не ми дреме после как ще се наричате"

цитирай
4. atil - Не се знае какво е решило Провиде...
12.03.2012 14:44
Не се знае какво е решило Провидението.Ако тук угасне българското име може да се разпали от жарта под пепелта на друго място и да заблести.Но защо тук трябва да угасва,това не ми е ясно и не мога да го проумея?!
Къде са съпротивителните сили и инстинкта за самосъхранение? Простотията и дебелоглавието,продажността и предателствата,завистта и мръсотията са ясни,но би трябвало да има и здрави сили и един елементарен инстинкт за самосъхранение?
цитирай
5. dedenze - Както е тръгнало постамент и надпис даже няма да има !
12.03.2012 14:47
На простите хора трябва по- дълго и ясно да им се обяснява, обучава и вменява. Добре е, че вече разбират кой и колко ги лъже вече 22 години - политическата класа. Нужни са водачи, загърбили личния интерес, а не Бог, капиталист на който въобще не му дреме наистина !?
цитирай
6. анонимен - Валсодаре, война в Иран ще има, ако ...
12.03.2012 16:47
Валсодаре, война в Иран ще има, ако БРИК (на 29.ІІІ. се събират в Индия), не застанат твърдо зад него. Пусни си филмчето в моя постинг, да видиш с какви безотговорни психари си имаме работа.
цитирай
7. valsodar - И аз това се питам?
12.03.2012 17:03
atil написа:

Къде са съпротивителните сили и инстинкта за самосъхранение?


Явно физическото оскотяване води до духовно и интелектуално?
Едва ли можем да виним изтребването на цвета на нацията ни по време на турското робство, защото не една и две държави са основани от Освобождението ни насам, и не един и два народа могат да ни са за пример, как трябва да се милее за род и родина.

Дали процесът по дебилизиране на нацията ни е целенасочен или просто е плод на навика да не се мисли за бъдещето и всяко едно негово развитие да се остави в ръцете на силните за деня, наричани за кратко Спасители на нацията, е спорен въпрос, но... фактите говорят сами по себе си.
За по-малко от 20 години България е загубила повече от населението си, отколкото за всички водени от нея войни от 140 години насам, а те определено са били кръвопролитни.

Не знам вече в коя национална катастрофа сме като исторически период, но за разлика от предходните, когато е имало устрем и желание за подем, сега те са отсъпили място на всеобща апатия и отчаяние.

Какво се случва с човек, който не иска да живее?
Умира.

А какво се случва с народ, който нехае за бъдещето си и само гледа в миналото си?
цитирай
8. valsodar - Съгласен съм - нужни са водачи.
12.03.2012 17:08
Но кого или по-точно Какво ще поведат след себе си те?
Едно наплашено и отчаяно стадо от безропотни хора?

Да си кажем честно, никой в тази държава не иска каквато и да е промяна, а единствено на него да си му е добре, независимо от това, какво им се случва на другите.

Но, докато всеки гони единствено собственият си интерес и благополучие, промяна няма да има. Няма и как да се случи, независимо от харизматичността на водачите, а може би именно и заради нея.

Народът вече няколко години подред все си търси Харизматичният лидер, който да го поведе нанякъде си. А всъщност върви към унищожението си, защото даром се дават единствено робските вериги.

dedenze написа:
На простите хора трябва по- дълго и ясно да им се обяснява, обучава и вменява. Добре е, че вече разбират кой и колко ги лъже вече 22 години - политическата класа. Нужни са водачи, загърбили личния интерес, а не Бог, капиталист на който въобще не му дреме наистина !?

цитирай
9. rustam - А след още хиляди години,
12.03.2012 17:32
някое амбициозно циганче - археолог в оранжев потник ще пише възторжени патетични постинги в Блогбг под мотото "Днешните цигани - преки наследници на древните българи"
цитирай
10. germantiger - ...
12.03.2012 17:48
Същите "постаменти" могат да се съградят и за други народи, разбира се с нюанси в текста под тях.

Ти наистина ли МИСЛИШ, ЧЕ НИЕ ГИ ИЗБИРАМЕ ТЕЗИ "ОТГОРЕ"?!?!?!
цитирай
11. ketcakuatl - ХА, ХА..
12.03.2012 17:56
rustam написа:
някое амбициозно циганче - археолог в оранжев потник ще пише възторжени патетични постинги в Блогбг под мотото "Днешните цигани - преки наследници на древните българи"

На бедното даскалче здраво съм бръкнал в задника, щом съм му все в главата. Ама то при него гъз и глава е едно и също!
цитирай
12. rustam - Митю,
12.03.2012 18:06
не се надценявай.
Забележи Потник№2

http://rustam.blog.bg/zabavlenie/2011/10/04/potnici.830220

Иначе как е проблемът с главоболието?
цитирай
13. saadi - Сетих се , че забравих да напиша какъв е изводът :-))
12.03.2012 18:39
Несъмнено сте оценили цинизма на първия ми коментар , но за съжаление това е реалността . Негрите са черни във всяка държава по света и моралът на курветините не зависи от тяхната националност .
Епохата ни е началото на края на националните държави . А и всъщност винаги личността е имала същественото значение . Само дето ние тука още не сме го разбрали .
цитирай
14. valsodar - Да, националностите вече се раз...
12.03.2012 19:37
Да, националностите вече се размиват - съгласен съм с теб.
Колкото човек е по-мобилен и по-информиран, толкова по-малко влияние върху него му оказват националният манталитет и наследени предрасъдъци с него.

А и чисто генетично погледнато, след няколко столетия няма да са останали особено отчетливи представители на отделните раси при това темпо на мешане между тях. Какво да говорим тогава за етнически българи, руси, холандци и т.н и т.н. ?
цитирай
15. evrazol - Нито хората са прости, нито нацията ще се затрие
12.03.2012 19:40
Явно физическото оскотяване води до духовно и интелектуално? - казваш. Аз смятам че физическото оскотяване е резултат на духовното.
И водачите ще се появят, ако се намери посоката. А личността на водения наистина има съществено значение.
Какво правим - искаме и роптаем.
ТЕ какво правят - оправдават се и не могат.
Като в семейство, в което Кънчо стачкува:))))))

В страни от шегата обаче, проблемът се състои в липсата на перспектива, породен от ограничаването на инициативата. И в порочно култивиран манталитет. А манталитет не се сменя за един ден. Само катастрофа дава бръз резултат.
Статуквото само крепи положението. То друго не може. "Отпушването" минава през определени загуби от страна на "имащите", които те няма да инкасират доброволно. Следователно катастрофата е неизбежна. Ние очакваме някой да я предотврати, докато истинската нужда е някой да я управлява. Все пак човешката воля е като река и ще пренесе духа през това. Може би ще е страшно, но ще бъде полезно.
цитирай
16. saadi - Не знам защо , но хората все си мислят , че :
12.03.2012 20:09
"Навремето е било по-лесно да пробиеш . Сега вече нищо не може да направи човек" или "Ако не бях се родил в тая скапана държава , а в Щатите или Германия (примерно) щях да съм вече преуспял и забогатял"
Мисля че това е погрешен начин да разсъждаваме . В по-голяма степен нещата зависят от нашите воля , труд и талант . Както разбира се и от известна доза късмет .
цитирай
17. evrazol - Аха
12.03.2012 21:11
saadi написа:
"Навремето е било по-лесно да пробиеш . Сега вече нищо не може да направи човек" или "Ако не бях се родил в тая скапана държава , а в Щатите или Германия (примерно) щях да съм вече преуспял и забогатял"
Мисля че това е погрешен начин да разсъждаваме . В по-голяма степен нещата зависят от нашите воля , труд и талант . Както разбира се и от известна доза късмет .


Желанието да ползваш измести желанието да създадеш. А от там и мотивацията на поведението, отношенията и очакванията
цитирай
18. анонимен - много хубаво
13.03.2012 08:20
много хубаво е че всички по-горе се упражнявате в правопис,НО КАКВО ПРАВИТЕ ПО ВЪПРОСА!
НЕ СТАВА САМО С ПИСАНЕ И ГОВОРЕНЕ,АЛО-О-О-О!
цитирай
19. valsodar - В страни от шегата обаче, пр...
13.03.2012 09:01
evrazol написа:


В страни от шегата обаче, проблемът се състои в липсата на перспектива, породен от ограничаването на инициативата. И в порочно култивиран манталитет.


Инициатива имаше. В небивали размери.
След което създадоха мутрите.
И мнозина забравиха за нея.

Няма реална конкурентна среда, която да стимулира умните, предприемчивите и инициативните. На нейно място е прогнилото блато на задкулисните сделки, на рушветите, комисионните и тайните договорки с правилните хора. Което се приема вече за даденост.
В това е едно от основните извращения на националният ни манталитет - в култа към андрешковщината. Да се счита за успял селският хитрец, тариката, измамника, който не са хванали, а не този, който с труд, чест, ум и воля гради живота си.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391820
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив