Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2013 19:24 - За неразбирането от Запада на същността на протестите в България
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 4495 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Никой от сега управляващите западноевропейски политици, включително и Джеймс Пардю, не разбират какви по същност са протестите в България. Не разбират, защото сега в Западна Европа управляват само неолиберални партии в лицето на европейските неолиберали от псевдото "дясното- ЕНП" , "псевдото ляво -ПЕС" и псевдото "центриското- Християндемократите"- всички страни са еднакви неолиберали, борещи се помежду единствено си за властови позиции и кокала на властта. А в САЩ от времето на Рейгън неолиберализма е поставен за държавна идеология.

Същността на протестите в България са срещу неолибералните политики на всички политически партии и техните правителства управлявали България през прехода, от първата БСП...до последната ГЕРБ. 

А именно: 
Неолиберализмът не поддържа демокрацията и за това там, където е нямало правова държава, не позволява изграждане на правова държава, която единствена е способна да спре навлизането на неолиберализма(Неолиберализмът навлезе в Европа от САЩ през 80-те години, тогава България нямаше изградена правова държава и за това пропусна след 1989 г. неолиберализма да я зароби. Също страните в южна Европа- Гърция, Италия, Испания, Португалия намаха 80-те години добре изградени правови държави и пропуснаха неолиберализма да ликвидира социалната им държава, за това сега портестират. 
А развитите демокрации със силно работещи правови държави от северна и средна Европа не допуснаха неолиберализма, тяхната правова държава го спря на границата им)
; създава извънредно корумпиран до зъби и продажен политически елит- представител на едрия капитал и превърнал се в политическа мафия; липсата на правова държава широко отваря вратите за извършване на безумни приватизация на държавната собственост по най -корупционен начин, като до собствеността се добират само криминални лица от кръговете на управляващите партии; концесиите на национални богатства се хвърлят в ръцете на наша и световна олигархична мафия, които ги експлоатира най-жестоко, като прибират и изнасят 99% от печалбата за своя джоб; извършва безумни приватизации и унищожение на природата, хвърля я в ръцете на местната и чужда мафия; глобалният пазар прокламиран от неолиберализма с помощта на продажния местен елит отваря вратите на държавата за навлизане на най- големите мошеници инвеститори да експлоатират природните богатства и прибират печалбите и парите на гражданите в своя джоб; хвърля естествените държавни монополи в частни ръце,които безумно експлоатират потребителите; изнася парите и капиталите в американски офшорни банкови зони, като пълни по този начин хазната и гушата на американските частни банки; унищожава производителната средната класа с нейния малък и среден производител и от там производствата на страната, като ги изнася в зони с нископлатен труд; не поддържа социалната справедливост и за това приватизира и ликвидира публичната социална сфера в двете най-важни социални услуги на държавата-образование и здравеопазване, ликвидира въобще социалната държава и я хвърля изцяло в частни ръце, прави я 100 % частна собственост на 1% богати хора и частните банки, като дава превес на частния финансов капитал, който концентрира в ръцете си целия обществен продукт и средствата за производство и обеднява останалите 99% от обществото ,прави ги зависими от тези 1 %..., въобще унищожава и разорава държавата. 

Достатъчен пример е самата България след 24 години неолиберален преход, разграбена и срината от своята политическа мафия, народът и докаран до клоаката на Европа, направен най-беден народ на Европа.

Точно срещу тези неолиберални политики протестират българите, но понеже нямат роден ОБЕДИНИТЕЛЕН антинеолиберален политически субект от рода на успешното "Движение 5 звезди"( Грилините) на Бепе Грило и "Сириза" на гърците, който да им каже ясно как ще промени олигархично-мафиотско -мутренската неолиберална система от прехода, с какво ще я замести, да покаже начини как да извърши ново справедливо преразпределение на собствеността и ликвидира олигархията с нейната политическа мафия, въобще да обедини и поведе протестите в правилна посока, за това самите протести възникват стихийно и не успяват. Мафията вижда това и веднага изработва свои "водачи", които да застанат начело на протестиращите групи и пратят тяхната кауза в глуха линия, така каузата да не бъде реализирана. 

Ето, това е проблема, който никой западен анализатор и политик не разбира и не може да обясни. Най-малко Джеймс Пардю казва истината и това се вижда в това неговото много постно интервю

Дора Апостолова
image



Гласувай:
7



1. анонимен - Това е. Говоря го от три години. Маса ...
10.07.2013 20:43
Това е. Говоря го от три години. Маса нерви скъсах с Катана, Вмир и маса други, но истината рано или късно излиза. Лошото е, че цели две поколения са с абсолютно промити мозъци, дори не могат да мислят.
цитирай
2. valsodar - Не си прави илюзии, че ще разберат ...
10.07.2013 21:18
Не си прави илюзии, че ще разберат нещо и от тази статия, то какво ли разбират свине от кладенчова вода?
Тия само търсят към кой да се присламчат, та белким им подхвърлят някоя троха за напъването!

Подкрепям напълно написаното в статията, покрива се изцяло с моят мироглед!
цитирай
3. анонимен - И аз. Тая крайна форма на див капи...
10.07.2013 22:12
И аз. Тая крайна форма на див капитализъм е върха на мракобисието. Тя просот няма нищо обко с капитализма на Адам Смит и Кеийнс. Но ние се натресохме точно на него.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7394688
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив