Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2013 13:12 - НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА РАЗБЕРЕ СВЕТЪТ КОЙ Е ВИНОВЕН, ЗА ДА СМЕ ТОЛКОВА БЕДНИ !
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 3132 Коментари: 7 Гласове:
16

Последна промяна: 07.12.2013 13:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

image

 

ГЮНТЕР ФЕРХОЙГЕН беше властният еврокомисар, който имаше решаващата дума кандидатите, между които и България кога ще станат членове на Европейския съюз. Но тази власт, която му беше дадена от ЕС, той не винаги я използваше в интерес на хуманната идея за европейското интегриране. Той прокарваше и решаваше лобистки интереси във вреда на кандидатите, какъвто беше случаят с България. 

Ферхойген съзнателно взе на прицел и направи всичко възможно, да ликвидира печелившата българска атомна енергетика.

Интерес от това имаше единствено голямата френска банка БНП”Париба”, която инвестираше милиарди евро в румънската атомна централа „Черна вода” и на която българската АЕЦ”Козлодуй” с евтиния ток беше “трън в очите”.

Ферхойген защитаваше користни лобистки интереси както със законни, така и с незаконни средства.

В защита на АЕЦ”Козлодуй” и България застанаха всички международни ядрени организации и световни специалисти и експерти, при това без страната ни да е търсила тяхното съдействие. 

Бездействието на българското правителство и преговарящата Меглена Кунева беше непонятно за чужденците, които защитаваха атомната ни Централа. Но те не знаеха, че пасивното им поведение е съзнателно и преднамерено, защото то е купено.

imageМеглена Кунева с готовност оказваше съдействие на Ферхойген, особено за сплашване на българите.

Тя ни внушаваше, че за очакваното великодушно и спасително влизане в Европейския съюз, България трябва да пожертва няколко реактора от АЕЦ”Козлодей”. 

Малките – 1-ви и 2-ри бяха лесно прежалени, но тя разбираше, че голямата цел на Ферхойген е ликвидирането на печелившите 3-ти и 4-ти реактор. Само от продажбата на ток те печелеха ежегодно над 1 милиард евро.

Използвайки заплахи срещу България, лъжи, дори фалшификации и измами, с помощта на подкупни български държавници, Ферхойген  успя да затвори 3-ти и 4-ти реактор на АЕЦ ”Козлодей” като ги набеди, че са опасни.                              

Гюнтер Ферхойген е висшият ръководител от ЕС, който преднамерено ликвидира атомната ни енергетика, обричайки България на мизерия. Вина за това имат и българските му помагачи. 

ПЕТЕР КОШЕЛ – един от най-големите европейски и световни ядрени специалисти, в стенограма от 2004 година изпратена до Европейския парламент пише:

image“Никой в Брюксел не можа да разбере грешната интервенция относно Козлодуй и България. С едни малки разходи можехме и все още можем да променим това и много милиарди национален доход за бедстващото българско население да бъдат спасени. Може да се каже, че Брюксел принуди България на тази жертва, поради липсата на ГОТОВНОСТ, СМЕЛОСТ и ЖЕЛАНИЕ на БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО да се застъпи за националното богатство на България пред европейските партньори с ВСИЧКИ СРЕДСТВА. Тази ПАСИВНОСТ на правителството доведе до големи и ненужни вреди за България.” 

Какво ще отговорят на това категорично обвинение Симеон Сакскобургготски, Меглена Кунева, Соломон Паси или Милко Ковачев?

ЛИПСА НА ГОТОВНОСТ, СМЕЛОСТ И ЖЕЛАНИЕ на БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ??? Защото бяха купени ли ??? 

 ДЖЕРАЛД ГРАНДИ – президентът на World Nuclear Association (Световната ядрена асоциация ), който бе на посещение у нас и посети атомната ни централа заяви:

“Няма технически причини трети и четвърти блок на АЕЦ “Козлодуй” да не работят още 10 години. Политиците в Брюксел никога не са посещавали атомната централа и не искат да осмислят реалното й състояние”, казва убедено Гранди. Според негоБългария е затворила глава “Енергетика” от преговорите с ЕС на базата на информация от преди десет години. И Меглена Кунева не е разбрала това, или по-скоро не е искала да го разбере.

Целта на посещението си у нас той определи като: “ ОПИТ ДА НАСЪРЧИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ЗАСТАНЕ ЗАД АТОМНАТА ЦЕНТРАЛА”.

Чужденци да насърчават българското правителство да излезе от бездействието – какъв жалък парадокс !

„АЕЦ осигурява значителни постъпления и създава заетост в район с недобре развита икономика. България трябва да заяви на висок глас, че ще продължи да експлоатира 3-ти и 4-и блок на атомната централа в Козлодуй. Страната ще се присъедини към Европейския съюз със сигурност и то по определения график”,добавя Гранди.

Според него, новото отваряне на преговорната глава “Енергетика” няма да забави този процес. Световно известният експерт Джералд Гранди бе убеден в своето становище. Но правителството  играеше играта на Ферхойген и имаше за цел затварянето на двата печеливши реактора. 

Цензурираните средства за масова информация в България не дадоха гласност на правдивата критика на Петер Кошел към Брюксел и най-вече към българските управници, за тяхната непонятна за него пасивност. Потули се и опита на Джералд Гранди да насърчи правителството да действа в защита на Атомната централа.

Кошел и Гранди не можеха да допуснат, че има хора от управляващите, които са продали българските национални интереси и са заитересовани от затварянето на АЕЦ”Козлодуй”. 

-ПИТЪР ХАУГ – изпълнителен секретар на Европейската ядрена индустрия на 2 април 2004 г. прави следното обръщение към българите:

“Не само не затваряйте 3-ти и 4-ти блок, но отворете незабавно 1-ви и 2-ри”.

“Виждам, че българското правителство НЕ ЖЕЛАЕ да се противопостави на европейските институции за запазването на блоковете, въпреки че представителите на европейската ядрена индустрия и на Международната агенция за атомна енергия – МААЕ са твърдо за запазването на АЕЦ “Козлодуй”. 

Г-н ПРЕМИЕР, г-да министри КУНЕВА, ПАСИ и КОВАЧЕВ, защо НЕ ЖЕЛАЕТЕ да се противопоставите на европейските институции, нима защитавате чужди интереси ? 

Професор АНДРЕ МАЙСЬО – президентът на Световната асоциация на ядрените оператори е най-ревностният защитник на АЕЦ”Козлодуй”.

imageПрез 2004 г. – два месеца след като Европарламента е гласувал затварянето на 3–ти и 4-ти блок на Централата, пристига в София и написва писмо до премиера Симеон Сакскобургготски и енергийния министър Милко Ковачев, в което казва:

“Затварянето на 3-и и 4-ти блок на АЕЦ “Козлодуй” е технически и политически скандал. Къде е логиката – Европа се нуждае от вашата атомна централа.

Затварянето на 3-и и 4-ти блок ще бъде повече от ПОЛИТИЧЕСКИ и ИКОНОМИЧЕСКИ СКАНДАЛ И ЩЕ ДОНЕСЕ ОГРОМНИ ЗАГУБИ ОТ МИЛИАРДИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.”

Симеон Сакскобургготски и Милко Ковачев не реагиат.

Проф. Анре Майсьо също така публично разкри, че България е отстъпила пред шантажа на еврокомисаря по разширяването Гюнтер Ферхойген, като е допуснала неизвестни технически експерти, да дават мнение на Европейската комисия за състоянието на централата АЕЦ”Козлодуй” – „експерти”, които в Световния съвет на ядрените работници никой не познавал! 

Според проф. Майсьо “необяснимо е, че от Европейската комисия са потърсили оценка от неизвестни експерти, а не от председателствания от него съвет, който бил най-реномираната и компетентна международна инстанция”.

“Изпратили сме въпроси към Европейската комисия, сред които е и този за техническите експерти, дали подробна оценка за централата ви. Кои са те? Ние не ги познаваме”, казва Майсьо. Абсурдно било обосновките за спирането на централата да са от 1991 г., при положение че сега е 2002 г”.

„В Световния съвет на ядрените работници членуват 1.4 млн. работници от 26 държави в целия свят и всички са единодушни, че АЕЦ “Козлодуй” е безопасна”, бе категоричен още през 2002 година професорът.

Анре Майсьо разкрива невероятни неща, свързани с ЛЪЖИ, ШАНТАЖИ И ИЗМАМИ на комисаря по разширяването Гюнтер Ферхойген.

Той уточни, че е имало „СКРИТИ ОБСТОЯТЕЛСТВА” около решението за затваряне на двата реактора на АЕЦ “Козлодуй”, като на първо място постави „измамната позиция на Ферхойген в писмо от 26.09.2000 г., в което еврокомисарят представя ЛЪЖЛИВ ЦИТАТ от Доклада на ВЕИРА от март 1999 г. В цитата на Ферхойген се казвало:

“Въз основа на наличните сведения, съществуващите и предстоящите програми за подобряване на ядрената сигурност на Централата Козлодуй, не могат да доведат тези реактори до приемливо за Западна Европа равнище”. 

imageИстинският текст в Доклада, според професор Майсьо обаче гласял: “тези централи (АЕЦ “Козлодуй) като всички реактори тип ВВЕР 440, представляват същностни характеристики на сигурността, които надвишават тези на повечето в западните централи”, т. е. точно обратното по смисъл на твърдението на Ферхойген.

Анре Майсьо също разкри, че нямало техническа обосновка на иска за затварянето на АЕЦ “Козлодуй” и именно поради тази причина Световният съвет на ядрените работници е завел СЪДЕБЕН ИСК за отмяна на решението на Европейската комисия в Първоинстанционния съд на Европейските общности в Люксембург.

Колкото и да е срамно, трябва да кажем, че съдбата на този съдебен иск е неизвестна, поради преднамерената пасивност и нежелание от българска страна, да има положително становище на иска за отмяна на решението на Европейската комисия.

“На базата на нашия анализ считаме, че блоковете на АЕЦ “Козлодуй” могат да фукционират безопасно”, каза Майсьо. Той също  категорично заяви, че всички доклади на Световната агенция за ядрена енергия, категорично противоречат на заявеното от Ферхойген! 

imageВсичко това, Симеон Сакскобургготски и Меглена Кунева съзнателно криеха от българската общественост.

Срамно е, че Световният съвет на ядрените работници е завел съдебен иск за отмяна на решението на Европейската комисия в Първоинстанционния съд на Европейските общности в Люксембург, а нашите държавници нищо не са предприели, мълчат и се спотайват. 

Много са фактите уличаващи Ферхойген, че той цели на всяка цена да ликвидира нашата печеливша ядрена енергетика.

Първо – Измамната, лъжлива и нагласена теза на подбраната от него комисия от непознати псевдоспециалисти от ядрената енергетика. Те съзнателно включват в Доклада на Ферхойген стари данни още от 1991 г. , с цел да представят АЕЦ”Козлодуй” като несигурна и опасна.

Второ – Шантажирането и плашенето на Парламента, с това и българската общественост чрез измисленото от Ферхойген и несъществуващо решение на Европейската комисия, че ще бъдем приети в Европейския съюз само ако затворим 3-ти и 4-ти блок от АЕЦ”Козлодуй”. Европейският съвет официално потвърди, че няма такова решение.

Заплашването на Ферхоййген беше подхванато и шумно раздухвано от Симеон Сакскобургготски, Меглена Кунева, Парламента, НДСВ, както и от купените средства за масова информация. И народът действително се уплаши и повярва.

Трето – СЪЗНАТЕЛНО ПОДПРАВЕНИЯ И ЛЪЖЛИВ ЦИТАТ в Доклада на Ферхойген,  който представя чрез лъжа„Козлодуй” като ненадеждна, несигурна и опасна. 

Четвърто – Безотговорният, вероятно по внушение на Ферхойген ход на премиера  Сакскобурготски, когато на срещата в Атина на 22 януари 2002 г. с гръцкия премиер  Симитис той еднолично обещава, че”България ще затвори 3-ти и 4-ти блок през 2006 г”! 

СЛЕД КАТО БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПРОДЪЛЖАВА ДА БЕЗДЕЙСТВА, КАКВО НАПРАВИ ОЩЕ ПРОФ. МАЙСЬО В ЗАЩИТА НА АТОМНАТА НИ ЦЕНТРАЛА:

“Писах на Романо Проди – председателят на Европейската комисия, за да му кажа, че тогавашният еврокомисар по разширяването Гюнтер Ферхойген е ИЗЛЪГАЛ. Писмото ми  беше публикувано в Интернет и стоя там година и половина. Никой не ме обвини в клевета, защото казах истината”.

“Ферхойген излъга, той е фалшифицирал заключението на Доклада, за да изтръгне от българския Парламент решение за затваряне на Трети и Четвърти блок. Сега Европейският съюз се опира на гласуването на българския парламент, за да иска затварянето на реакторите…”

Според компетентни български и чуждестранни юристи, ” Шантажът, измамата и лъжата на Ферхойген са грубо нарушение на член 49 от Виенската конвенция, ратифицирана и от страните на Европейския съюз”!

Част пета, Раздел I от Общи разпоредби на Виенската конвенция, е озаглавена: 

НЕДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, ПРЕКРАТЯВАНЕ И СПИРАНЕ НА ДЕЙСТВИЕТО НА ДОГОВОРИТЕ

Член 49 – ИЗМАМА 

„Ако държавата е подведена да сключи договор под влияние на измамно поведение на друга участвуваща в преговорите държава, тя може да се позовава на измамата като основание за недействителност на своето съгласие да се обвърже с договора”. 

Престъпленията по чл. 49 нямат давност и остава да се намери държавна институция в България,  която да постави въпроса с ИЗМАМАТА на Ферхойген пред председатеря на Европейската комисия Барозо, в Европарламента и в Специализирания съд на Европейския съюз. Успоредно с това, в България да се заведе дело срещу Ферхойген.

Преднамереното измамно поведение – ШАНТАЖ, ЛЪЖА И ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ от страна на Ферхойген спрямо България Е ФАКТ. Има и СВИДЕТЕЛИ! Доказуеми са и другите негови фалшификации!

Текстът на чл.49 прави НЕДЕЙСТВИТЕЛНО сключеното от Симеон Сакскобургготски, Соломон Паси и Меглена Кунева „СЪГЛАСИЕ ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА 3-ти и 4-ти блок  на АЕЦ „Козлодуй”. 

Професор Анре Майсьо – председателят на Световния съвет на ядрените работници разкри в Интернет пред цял свят, че България е била изнудена да закрие ядрените си реактори, чрез шантажа на бившия еврокомисар по разширяването Гюнтер Ферхойген. 

Какъв срам за българското правителство – година и половина разкритията на професора за лъжите на Ферхойген стоят в Интернет и никой от “компетентните служби” в България не е реагирал. Меглена Кунева със сигурност се крие, защото заедно с вината на Ферхойген, ще се разкрие и нейната вина. 

А къде бяха българския съд, прокуратура, следствие, разузнаване и още много други служби, които уж работят за националната сигурност и интереси на България? 

Търсенето на съдебна отговорност от Гюнтер Ферхойген със сигурност ще бъде най-скандалното дело в България, защото ще излязат много “кирливи ризи”, особено за царедворците. Но лицето на България като корумпирана страна трябва да се измие и да се покаже, че корупцията съществува и по върховете на Европейския съюз. И най-вече, да стане ясно на европейците, защо България е най-бедната страна в Европа. 

Иска се голяма дързост, нахалство и лицемерие след всичко онова, което сътвори Меглена Кунева като преговарящ и комисар, да застане пред хората и да говори, че е “ЧИСТА”, “НЕПОРОЧНА”,”НЕОБВЪРЗАНА” и готова за президент на България. 

След като не успя с президентството, по указание на „ задкулисието”, с много пари тя направи собствена партия, чрез която сега с”лакти и нокти” се мъчи да се добере до властта. 

Меглена Кунева трябва да бъде уличена, порицана, да й се търси сметка за предателство на националните интереси и да застане пред съда заедно с Гюнтер Ферхойген.

Има ли в България държавници, политици, следователи, прокурори, или съдии, които са готови да измият позора от лицето на България и да докажат, кои са виновниците за прословутата ни бедност???  

Да докажат, че АЕЦ”Козлодуй” беше продадена от подкупни висши политици като Симеон Сакскобургготски, Меглена Кунева и някои други царедворци.

Източник: НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА РАЗБЕРЕ СВЕТЪТ КОЙ Е ВИНОВЕН, ЗА ДА СМЕ ТОЛКОВА БЕДНИ !




Гласувай:
16



1. evrazol - Да, Кунева свърши тази работа. И още ...
07.12.2013 15:03
Да, Кунева свърши тази работа. И още няколко други. Ама пак ми заформи питанки.

С чия подкрепа дойде изобщо подобието на цар?
Къде беше опозицията тогава /пък и сега/? Нима тя не можеше да даде гласност, да се противопостави, поне да се опита да се пребори?
Наестина ли, ако не бяха спрени реакторите сега ВСИЧКИ щяхме да сме по-богати?
Кой конкретно и реално се обогати от спирането?
Кой и защо се коалира с тези продажници?

Тази статия ми изглежда, като да е извадена от "Наръчник на полит агитатора" и предназначена за масова потреба.
цитирай
2. freeoldmen - Имат ли значение всички допълнителни въпроси?
07.12.2013 15:33
Със сигурност имат, но не е ли по- важно, когато има доказателства за извършено престъпление, да се накажат директните извършители?
Иначе изпадаме в добре познатата измислица от полицията, че не арестувала дребните риби, за да хванела големите. И така завинаги...
Още повече, че един осъден цар ще има все пак някакво значение.
цитирай
3. valsodar - Конкретно, изнесеното в статията ...
07.12.2013 21:09
Конкретно, изнесеното в статията вярно ли е?
За мен, в по-голямата си част - да!
Съответно, точно по тази и причина съм я споделил, за да има повече информирани по темата и повече мислещи, когато пак ни зомбират с псевдо-европейските си "ценности" от екрана.
А на тема водещото криминално начало по върховете на българската политика - там спор няма! Видно е с просто око, че в преследването на келепира продажните ни политици са готови да жертват не само националните ни интереси, но са готови и на чисто криминални престъпления.
Но, какъвто е морала на избирателите, такъв ще е и на избраните от тях -
демо-крацията е просто едно голямо криво огледало показващо далеч по-добре лошото, отколкото доброто в нас.
цитирай
4. tomich - Невежеството, глупостта, кору...
08.12.2013 12:28
Невежеството, глупостта, корупцията винаги водят до предателство на национални интереси. Искането за съд над предателите е естествено и справедливо, още повече, че те са известни и има неоспорими доказателства за тяхната вина! Съмнявам се обаче, че съдебен процес е възможен при сегашната кризисна обстановка у нас и по света...


цитирай
5. staler - отлична статия. атомната централа ...
10.12.2013 15:50
отлична статия.атомната централа е една от целите,подлежащи на унищожение.за да се изпълни плана по превръщането ни в колониална територия последователно бяха унищожени или преотстъпени на безценица всички печеливши сектори и отделни производства--селско стопанство,военно-пром.производства,машиностроене,нефтопреработка,лека промишленост,телекомуникации,банков сектор,комунални услуги,търговия и пр...брокерите на нац.ни богатство са едни и същи и са назначени от задкулисието на луканов и наследниците му,спазарили собственото си благополучие срещу нашата мизерия.
цитирай
6. veselinvalev - Големите измами "български ...
04.02.2014 20:39
Големите измами "български преход" и "българско еврочленство" сътворени от измамници, национални предатели и мръсен слугинаж в услуга на разграбването и унищожението на България и българите. Ще има ли възмездие?!?!?! И да има, като ги няма българите на кого му трябва възмездието... Може би на господ.
цитирай
7. veselinvalev - Големите измами...
04.02.2014 20:41
Големите измами "български преход" и "българско еврочленство" сътворени от измамници, национални предатели и мръсен слугинаж в услуга на разграбването и унищожението на България и българите. Ще има ли възмездие?!?!?! И да има, като ги няма българите на кого му трябва възмездието... Може би на господ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393215
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив