Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2012 13:10 - Въпрос към домашните майстори в сайта
Автор: valsodar Категория: Технологии   
Прочетен: 7135 Коментари: 11 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  На майсторите привет от мен и един простичък въпрос - Как се монтира хидромасажен душ-панел в ъгъла на банята? 

Почти всички търговци на хидромасажни душ-панели в хор твърдят, че предлаганите от тях модели за стенен монтаж могат да се монтират в ъгъл на помещение, стига за целта да се използва планка за ъглов монтаж (???!) , която я имало в почти всички железарии. 
Единственото, което може да попречи на монтажа е стърчащи встрани на панела бутони и душ-слушалки, с което се съгласявам. 

Проблемът ми е в това, че питайки търговците - проблем няма - просто трябва да си намеря планката, а питайки на много места за такава, продавачите ме гледат като извънземно, без да са наясно каква е тя??! Това ми се случи вече неведнъж и съм в потрес. 

Та питането ми е основно следното - Някой адаптирал ли е хидромасажен панел за стенен монтаж към монтаж на ъгъл с подобна планка и как точно го е направил? 

Има ли някакви особености в нея, (форма, отвори, захващане), как точно изглежда и дали ако няма фабрично изработена такава, ( нещо в което започвам да се убеждавам), как може да се приспособи друга планка за целта, имайки в предвид, че двете стени на банята са под ъгъл от 45" спрямо гърба на душ-панела?

За илюстрация на проблема - картинка 

image

Видно е, че номерът става.

Въпросът е - Как точно се прави закрепването?
Защото без отговор на него, вяра на търговци нещо не хващам.





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - И в ъгъла и на плоската стена не е п...
03.04.2012 14:52
И в ъгъла и на плоската стена не е показано как се закрепва планката, освен с една по-плътна линия, която трябва да е качествена двойно залепваща монтажна лента или още по-добре моментно гел-лепило (има 4-5 вида на Хенкел). Всъщност това не са планки а затворени профили и най-лесно е да се залепят, иначе трябва да пробиещ отвори с различни диаметри за да минава главата на винта и да слагаш дюбели в стената. Ползвай лента или лепило. Аз имам огромни огледала, залепени на ламперията само с монтажна лента.
цитирай
2. valsodar - Смущава ме употребата на залепваща ...
03.04.2012 15:28
Смущава ме употребата на залепваща лента в мокро помещение - на първо време може и да хване, но в един последващ момент ще ми пада панела на главата, а освен че е метален е и тежък!
С планка към стената си е най-сигурният вариант - дефакто ще има само две дупки за дюбели в стената, които се крият от кутията на панела.
Въпросът е, с какъв точно профил трябва да е планката, за да може хем двата й края да са захванати към двете стени, ама и хем средата й да държи панела?
Мисля си разни варианти, но нищо подходящо наготово като решение не съм видял засега в железариите. Да оставим настрани факта, че "консултантите" им, май са по-зле и от мен :)))
цитирай
3. анонимен - Силиконовите лепила са абсолютпо ...
03.04.2012 16:50
Силиконовите лепила са абсолютпо надеждни. Вземаш марка 999, мажеш и изчакваш 15 минути. Правят се аквариуми с един тон вода от залепени стъкла без външна рамка. Еинствениа проблем е, че трябва профила да се притисне към стената докато лепилото засъхне.
цитирай
4. valsodar - Това просто няма как да стане. Пр...
03.04.2012 17:24
Това просто няма как да стане.
Профилът е един ламаринен ръб, с дебелина 2-3мм - невъзможно е да се залепи под ъгъл към стена. Ще търся варианти за по-стабилно закрепване.

Ако бе огледало - лесна работа, там и силикон става за целта.
цитирай
5. buratino - Трябва да си направиш сам планките. ...
04.04.2012 07:02
Трябва да си направиш сам планките. Това е единственият начин, ако не успееш да намериш.
цитирай
6. buratino - Забравих да кажа, че всички панели, ...
04.04.2012 07:04
Забравих да кажа, че всички панели, които съм монтирал имаха планки за монтаж
цитирай
7. анонимен - Побългаряване.
04.04.2012 10:09
Там е истината. Царе сме да сътворим чудеса с тесла, пирони и вълшебните думи "Е ся вече ти ебах майката!" :-)

За проблема ти - Вземаш 4 ъглови планки като тази например - http://www.krepo.com/index.php?artikul=41 Може и по широка или с различно разположени отвори, важното е да е с различни по дължина рамена.

Ъгълът и е 90 гр., затова трябва да си го намалиш до 45 ( с менгеме или просто с два чифта клещи). След това по-дългата страна се фиксира към стената (ако раменете на планката са еднакви ще ти е по-трудно с прикрепването), която предварително си пробил. Втората планка монтираш по същия начин на другата стена, но ДА НЕ Е СРЕЩУ първата, а да се разминават (нагоре или надолу с 3-5 см.) Така и монтажа ще ти е по-лесен и захващането на душа по-стабилно.

По този начин монтираш и другите две планки, но в долния край на душа.

Дано съм обяснил понятно, че в рисуването хич ме няма. Ще се опитам да ти го нарисувам, снимам и да ти пратя снимката, ако не си разбрал идеята ми. Но по този начин съм си направил климатика у нас, който монтирах в ъгъла на стаята. Стана перфектно.
цитирай
8. анонимен - Не знам защо съм анонимен.
04.04.2012 10:11
muerte съм. Коментара по- горе (№ 7) е мой.
цитирай
9. valsodar - Благодаря за идеите. Нещо подобно ...
04.04.2012 12:21
Благодаря за идеите.
Нещо подобно предполагах, че ще трябва да се направи на място, т.е. да се адаптира подръчното, така че да съответства на нужното.
Вчера ми подхвърлиха още една идея, да се направи равнобедрен винкелен триъгълник, който да се захване към стената и основата му да послужи за опора и захват на панела. Не знам, доколко удачно би излязло, ще разбера като го видя, така че може да се мине и на варианта с планките наместо него, в зависимост от това, кой от двата е по-лесен за изпълнение и по-надежден за монтажа.

Ще се "побългарява", няма как!
цитирай
10. muerte - Не става с цяла триъгълна планка.
04.04.2012 13:06
Защото ако е така няма да имаш достъп, за да я фиксираш към стената. Хипотенузата ще ти пречи да бръкнеш и да стягаш видиите. Освен отдолу или отгоре, но тогава отвертката (или винтоверта) трябва да са под ъгъл и няма как да завиеш видиите. Първата ми идея беше такава, но тогава трябва да търсиш видии с винтова глава, за да можеш да ги стягаш с гаечен ключ, а не с отвертка. Има и такива, но са от 10 мм нагоре, което е доста за монтаж на душ.

А сега (в обедната си почивка) проверих в Баумакс за планки под 45 гр. ъгъл - има. Да не си играеш да ги огъваш ти. Има и в Практикер. Остава да намериш време и да се запасиш с най-лютите си псувни, защото все нещо ще се осере - ВИНАГИ така става мамка му. :-)

Успех.
цитирай
11. valsodar - Знаеш ли - прав си за видиите. И на мен ...
04.04.2012 14:02
Знаеш ли - прав си за видиите. И на мен в това ми е основното съмнение за удачността на триъгълният вариант.
Благодаря за податката - Практикера ми е сравнително близо, ще отскоча до там.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392278
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив