Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2013 14:58 - Типи Дегре - малката Маугли на Африка
Автор: valsodar Категория: Туризъм   
Прочетен: 6694 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 26.09.2013 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Типи Дегре (Tippi Degrй) се ражда в Африка в семейството на френски фотографи снимащи дивата природа и е прекарала детството си изключително необичайно.

image

 Момичето израснало в африканската пустиня е установило необичайно близки отношения с много диви животни в т.ч. с 28 годишния африкански слон на име Абу, с леопарда Джим Бим, с малките на лъва, с жирафа, с щрауса,с мангустата, с гепарда,с  жребчето на зебрата, с крокодили и даже със змии.

image
 
 Африка която бе нейн дом в продължение на много години направи така, че Типи да се сдружи с хищните животни, а също така и с аборигените от племената на Намибия.

 image
 
 Още докато е била съвсем малка, младата французойка е казвала "Аз нямам тук приятели. Защото аз никога не виждам други деца. Моите приятели са животните около мен.

image

 Родителите Ален Дегре и Силвия Робърт са описали живота на Типи и общуването й с дивата природа в увлекателни книги и филми. Книгата "Типи в Африка" разказваща за живота на Типи и нейните приятели я прави много известна след издаването си през 1998 г. 

image
 
 Поглеждайки назад може да се каже, че въпреки очевидните и напълно оправдани опасения на родителите й, Типи е имала едно изключително вълниващо детство.

image

  Малцина сред нас биха могли да  да се похвалят с това, че са преживели едно истинско приключение яздейки на гърба на щрауса, или че най-добрият им приятел от детството е бил африкански слон - едно от най-големите животни на планетата.

image

image


по материaли на Източният печат 

Още снимки - източник Интернет:

image

image

image

Последната снимка си е вече от наши дни.

А ето и още текст за нея, вече от наши сайтове, един Бог знае те от къде са го превеждали??!

Тя се е качвала на петтонен слон, за когото всъщност казвала, че е неин брат. Гушкала е леопард и е прегръщала гигантска жаба, сякаш е плюшено мече. Детството на френското момиче Типи Дегре звучи по-скоро като нова версия на Маугли, отколкото като нещо реално. Типи е родена в Намибия през 1990 година, когато родителите ѝ Алан Дегре и Силвия Робърт пристигат в Африка, за да заснемат дивите животни за различни френски издания. До 10-годишна възраст Типи израства в Африка и прекарва цялото си детство, играейки с диви животни. Нейните най-верни приятели са лъвче, мангуста, змия, леопард, зебра, жирафи и крокодили. Малкото момиченце не вижда нищо необичайно в нейната компания: „Аз нямах други приятели там, защото никога нямаше деца. Така че животните бяха моите приятели”, казва тя пред едно френско списание. След като навършва 10 години, нейните родители я връщат обратно в родната Франция. Започва да учи в държавно училище в Париж и бързо се превръща в местна знаменитост. Но за нея обстоятелствата в града не се стичат по най-добрия начин. Минава доста време, докато Типи се адаптира към цивилизования живот и родителите ѝ виждат, че за нея ще е много трудно да свикне с тази среда. В училище е много мъчително за нея, тъй като няма почти нищо общо с другите деца. Ходила е там в продължение на само две години, след което нейните родители ѝ преподавали у дома.

Невероятната история на Типи Дегре – Маугли в реалния живот

Но въпреки всичко тя остава уникално човешко същество за цял живот. В момента е на 23 години и преди известно време родителите ѝ издават книга, наречена „Типи: Моята книга за Африка”, която бързо се превръща в бестселър. Като цяло се знае малко се за живота ѝ днес. Последните новини за нея са, че иска да получи намибийски паспорт, защото винаги е вярвала, че е африканка. Говори се, че тя може да се върне в Африка, за да възобнови приятелството си с дивите животни и природата.

 



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - ...
26.09.2013 00:01
Прелестно, дай Боже да не е бъдещ социопат в модерно общество.

Изненадващ и приятен постинг!
цитирай
2. milanski - :)
26.09.2013 15:09
Не е социопат, написала е книга за живота си в Африка. И е станала яка мацка впрочем.
цитирай
3. germantiger - ...
26.09.2013 15:30
Дай Боже (не всекимум, защото е невъзможно), но повече хора с интересна съдба и съпътстващ ги успех ;)

Браво на хлапето и ОСОБЕНО НА РОДИТЕЛИТЕ МУ!
цитирай
4. valsodar - Случайно попаднах на статията в ...
26.09.2013 20:18
Случайно попаднах на статията в руски сайт, в Ютуба има и клипове за нея - също си заслужава да се видят, нещо тук не захапаха към постинга, а нямам нерви да се занимавам с глупости.

Диваненцето е просто уникално, животните явно си я усещат като своя?
цитирай
5. анонимен - Имаше доста филми за нея по Нешънъл ...
26.09.2013 22:09
Имаше доста филми за нея по Нешънъл Джиографик. Страхотно детенце.
цитирай
6. joysii - Много интересно. Поздрави.
30.10.2013 21:42
Много интересно.
Поздрави.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392251
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив