Постинг
29.01.2010 09:07 -
Милото ми то, вкусното ми...
Автор: valsodar
Категория: Хоби
Прочетен: 5156 Коментари: 11 Гласове:
Последна промяна: 29.01.2010 09:24
Прочетен: 5156 Коментари: 11 Гласове:
10
Последна промяна: 29.01.2010 09:24
Ей, от това човек да изненада сам себе си, по-хубаво няма!
От седмица насам все се заговаряме с колежките за зимни рецепти и като ми се прияде джоланче, като на бременна ми се прияде! А днес, а утре, минавам снощи покрай любимото си месарско магазинче и какво да видя вътре - джоланчета!
Едни такива красиви, стройни и добре оформени, като на Марая Кери джоланчетата! Взех си аз едно от тях, ама си и взех мезенце за винцето, че то човек да прави джолан, не е като да врътне кило пържоли със сметана, я!
Прибрах се и веднага справка в нета, какво казва световният джолано-опит по въпроса?!
Поразгледах разните му вариации, но акцента бе основно над подправките и температурата за печене. Изръшках шкафа с подправките и какво да видя, ама там, точно тая комбинация от тях, която ми е нужна - фиксът на "Маги" за сочно пиле с паприка, най-важните съставки всичките накуп са вътре!
Една малка чашка с олио, фиксът вътре и не-е-ежно леко разбъркване, дорде стана на кашичка с консистенция приятна, цвят и аромат достоен.
Хванах си аз джоланчето и с помощта на една чаена лъжичка, го обградих от всякъде с така нужните му любов, внимание и аромат.
Ама красота!
Направо сурово ти се ще да го заръфаш, но... те хубавите неща, освен с любов се правят и с търпение.
Поразрових се из пликовете за печене, за нужният ми формат. Отхвърлих размера "на баба прасето" и размер "целуфанче за картичка", та с ровичкане и голяма доза безпорядък открих нужното ми.
Ръгнах горкото джоланче вътре, като за сбогом си го поръсих с любимата си подправка бял пипер с лимон, ей така от добри чувства към него.
Градусите на 180 и беж в другата стая, да не го притеснявам милото, да се поотпусне и да покаже най-доброто от себе си.
За да не ми е скучно, подразних приятелчетата във фейса с новината, като междувременно получих и предупреждението, че надали ще се запозная със джоланчето още същата вечер, тет а тет.
Но сърце как обича, така знае и да трае.
Удържах геройски на предизвикателните аромати носещи се от фурната, понадзърнах няколко пъти в нея, колкото да му помогна да се обърне на другата си страна и на третият час, сетният час... о Чудо!
Милото ми то, красивото ми!
Със загар средиземноморски, с аромат неземен, седеше си кротичко в тавичката и си ми говореше с глас изпълнен от съблазън - Ей ме на, изяж ме!
Милото ми то, вкусното ми.
От седмица насам все се заговаряме с колежките за зимни рецепти и като ми се прияде джоланче, като на бременна ми се прияде! А днес, а утре, минавам снощи покрай любимото си месарско магазинче и какво да видя вътре - джоланчета!
Едни такива красиви, стройни и добре оформени, като на Марая Кери джоланчетата! Взех си аз едно от тях, ама си и взех мезенце за винцето, че то човек да прави джолан, не е като да врътне кило пържоли със сметана, я!
Прибрах се и веднага справка в нета, какво казва световният джолано-опит по въпроса?!
Поразгледах разните му вариации, но акцента бе основно над подправките и температурата за печене. Изръшках шкафа с подправките и какво да видя, ама там, точно тая комбинация от тях, която ми е нужна - фиксът на "Маги" за сочно пиле с паприка, най-важните съставки всичките накуп са вътре!
Една малка чашка с олио, фиксът вътре и не-е-ежно леко разбъркване, дорде стана на кашичка с консистенция приятна, цвят и аромат достоен.
Хванах си аз джоланчето и с помощта на една чаена лъжичка, го обградих от всякъде с така нужните му любов, внимание и аромат.
Ама красота!
Направо сурово ти се ще да го заръфаш, но... те хубавите неща, освен с любов се правят и с търпение.
Поразрових се из пликовете за печене, за нужният ми формат. Отхвърлих размера "на баба прасето" и размер "целуфанче за картичка", та с ровичкане и голяма доза безпорядък открих нужното ми.
Ръгнах горкото джоланче вътре, като за сбогом си го поръсих с любимата си подправка бял пипер с лимон, ей така от добри чувства към него.
Градусите на 180 и беж в другата стая, да не го притеснявам милото, да се поотпусне и да покаже най-доброто от себе си.
За да не ми е скучно, подразних приятелчетата във фейса с новината, като междувременно получих и предупреждението, че надали ще се запозная със джоланчето още същата вечер, тет а тет.
Но сърце как обича, така знае и да трае.
Удържах геройски на предизвикателните аромати носещи се от фурната, понадзърнах няколко пъти в нея, колкото да му помогна да се обърне на другата си страна и на третият час, сетният час... о Чудо!
Милото ми то, красивото ми!
Със загар средиземноморски, с аромат неземен, седеше си кротичко в тавичката и си ми говореше с глас изпълнен от съблазън - Ей ме на, изяж ме!
Милото ми то, вкусното ми.
Поздравявам те за поста, такова свежо нещо много отдавна не бях чела!
Хубав ден и много усмивки :)))
цитирайХубав ден и много усмивки :)))
Жално ми е, че технологиите все още не са отбелязали напредъка, редом с текста да мога да предавам и от вкуса и аромата, вървящи си с него...
цитирайПоздравления!
цитирайрано рано сутринта, а на мен ми се припи червено вино с джолан, пред камина
цитирай За хубаво вино с джоланче, през зимата - е, как така ще се ограничаваш от приетото за правилно във времето?
Те хората така ги докарват до 100, като следват езика на тялото си, то само си ти казва от какво и кога се нуждае! :)))
цитирайТе хората така ги докарват до 100, като следват езика на тялото си, то само си ти казва от какво и кога се нуждае! :)))
benra написа:
рано рано сутринта, а на мен ми се припи червено вино с джолан, пред камина
:)))))) Паднах под стола направо , докато те четох , Валсодаре
цитирай
7.
holmes -
здрасти
29.01.2010 15:08
29.01.2010 15:08
минавам малко по работа относно моето разследване
освен споменатото под постинга на radooslav с твоя анализ
какво мислиш за него
пп може да ми пишеш и на лична
цитирайосвен споменатото под постинга на radooslav с твоя анализ
какво мислиш за него
пп може да ми пишеш и на лична
На мен ми направи впечатление само едно, всичко написано ни се препоръчва - явно се чака масова реакция и огромна посещаемост на сайта? :)))
цитирайто в специалните пликове за печене би трябвало да става много по-бързо, нещо май послъгваш или толкова си бил гладен, че един час ти се е видял като три.
цитирайЗа един час няма как да стане, ако ще и пликът да е златен, личен подарък от премиера.
За хубавите неща се иска търпение, още повече за дебело парче месо което трябва да се изпече в дълбочина, там високите температури само го правят жилаво на вкус и кърваво отвътре.
цитирайЗа хубавите неща се иска търпение, още повече за дебело парче месо което трябва да се изпече в дълбочина, там високите температури само го правят жилаво на вкус и кърваво отвътре.
Любов ли бе да го опишеш.. :):):) Мислех да кажа "Да ти е сладко",ама то вече ти е било.. :) Но с мерак всичко става както трябва!
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 27883
Блогрол
1. най-доброто до тук
2. Овчи хроники
3. Техническо прекъсване
4. Воаяж
5. Пирин
6. Любовен демон
7. Разговори с Мефистотел
8. Адвокат на Дявола
9. Лечителят
10. Весела
11. Звезден прах
12. Horror story
13. Генетичен пират
14. Аз Пенсионерът
2. Овчи хроники
3. Техническо прекъсване
4. Воаяж
5. Пирин
6. Любовен демон
7. Разговори с Мефистотел
8. Адвокат на Дявола
9. Лечителят
10. Весела
11. Звезден прах
12. Horror story
13. Генетичен пират
14. Аз Пенсионерът