Постинг
15.03.2010 20:02 -
Пангасиус!
Автор: valsodar
Категория: Хоби
Прочетен: 7498 Коментари: 10 Гласове:
Последна промяна: 15.03.2010 20:03
Прочетен: 7498 Коментари: 10 Гласове:
18
Последна промяна: 15.03.2010 20:03
ПАНГАСИУС!
Ей, най-сетне да я кажа правилно тая дума бре?
Панга, панга... все аха да се сетя как й бе името на тая шантава риба и то вземе, че ми избега в тъча на спомените.
Иде си миналата седмица моето Чудо и ми се хвали - Взех Пангасиус!
- Ми хубаво, взела си, да вземеш и да я сготвиш ли? - лекинко отстрани, с надежда подхождам си аз.
- Ще я сготвя, ама ти влез там през твоя лаптоп в интернет и виж някоя рецепта - империята отвръща на удара.
Хубаво де, то надеждата крепяла човека, влизам си аз в нета, а то рецепти бол, една от друга все по-шантави?! Чета ги аз бавно, на глас, картинки примамливи даже показвам, така де - да илюстрирам нагледно надеждата си, поне веднъж в месеца друг да сготви вместо мен.
Това не ставало, за онова де сега де ще търсим чак такива екзотични съставки - броя на рецептите се минимизира постепенно до две - три.
Добре, разбрахме се значи - ще е със сметана, горчица, копър и лимон.
И даже историята на Пангаса прочетох, а бе виетнамски ми ти работи! Сладководна, дълбоководна - дрън, дрън - ярини. Дажи и като аквариумни рибки ги продавали, лъжейки ни че било акула!
В събота, бегом след работа за продукти до пазарчето на Младост и почвам аз да си чакам пангасиуса за вечеря.
Чакам си аз, а цял ден нищичко не съм ял, а Страдивариуса си свири ли свири, на бебешки колики си ме докара направо от глад! Чакам си, а Пангасиус - йок!
Ама и аз съм инат де, не готвя!
Нищичко не пипвам. Така де, да се види, че мъж има в къщата!
Стискам аз зъби, а гладът си ме яде от вътре. То, по едно време се съвсем не трае и за едни сандвичи на тоста почти пълна капитулация да обява.
Викам си аз в неделя - тя тая работа с пангасиуса явно няма да я бъде през този милениум, ами чакай аз да си направя нещо набърже - вратни пържолки с картофки на фурна, ястие по силите на всеки.
Хапвам си аз пържолките, като вчера вечерта забърсвам окончателно дъното на тавата, така де да се види - няма нищо за ядене в къщи, а някой е обещал пангасиус да ми сготви.
Звънкам аз днеска по телефона - така и така, няма вече какво да се яде, само пангасиуса остана да се сготви, да вземеш да се върнеш малко по-рано от работа, че да ми го сготвиш ли?
До тук с мечтите детски!
- Ти си чете рецептите, ти навярно ги помниш, я по-добре и ти си го сготви.
Че на, то... огледал се Илия и пак в тия.
Сметана, копър, мека дижонска горчица, копър, риган, босилек и ба ли мааму какво още сложих, пече си се там, мирише, ухае та се не трае.
Пангасиус значи!
Добре де, научих му името, ама що пак по този начин бре?
Ей, най-сетне да я кажа правилно тая дума бре?
Панга, панга... все аха да се сетя как й бе името на тая шантава риба и то вземе, че ми избега в тъча на спомените.
Иде си миналата седмица моето Чудо и ми се хвали - Взех Пангасиус!
- Ми хубаво, взела си, да вземеш и да я сготвиш ли? - лекинко отстрани, с надежда подхождам си аз.
- Ще я сготвя, ама ти влез там през твоя лаптоп в интернет и виж някоя рецепта - империята отвръща на удара.
Хубаво де, то надеждата крепяла човека, влизам си аз в нета, а то рецепти бол, една от друга все по-шантави?! Чета ги аз бавно, на глас, картинки примамливи даже показвам, така де - да илюстрирам нагледно надеждата си, поне веднъж в месеца друг да сготви вместо мен.
Това не ставало, за онова де сега де ще търсим чак такива екзотични съставки - броя на рецептите се минимизира постепенно до две - три.
Добре, разбрахме се значи - ще е със сметана, горчица, копър и лимон.
И даже историята на Пангаса прочетох, а бе виетнамски ми ти работи! Сладководна, дълбоководна - дрън, дрън - ярини. Дажи и като аквариумни рибки ги продавали, лъжейки ни че било акула!
В събота, бегом след работа за продукти до пазарчето на Младост и почвам аз да си чакам пангасиуса за вечеря.
Чакам си аз, а цял ден нищичко не съм ял, а Страдивариуса си свири ли свири, на бебешки колики си ме докара направо от глад! Чакам си, а Пангасиус - йок!
Ама и аз съм инат де, не готвя!
Нищичко не пипвам. Така де, да се види, че мъж има в къщата!
Стискам аз зъби, а гладът си ме яде от вътре. То, по едно време се съвсем не трае и за едни сандвичи на тоста почти пълна капитулация да обява.
Викам си аз в неделя - тя тая работа с пангасиуса явно няма да я бъде през този милениум, ами чакай аз да си направя нещо набърже - вратни пържолки с картофки на фурна, ястие по силите на всеки.
Хапвам си аз пържолките, като вчера вечерта забърсвам окончателно дъното на тавата, така де да се види - няма нищо за ядене в къщи, а някой е обещал пангасиус да ми сготви.
Звънкам аз днеска по телефона - така и така, няма вече какво да се яде, само пангасиуса остана да се сготви, да вземеш да се върнеш малко по-рано от работа, че да ми го сготвиш ли?
До тук с мечтите детски!
- Ти си чете рецептите, ти навярно ги помниш, я по-добре и ти си го сготви.
Че на, то... огледал се Илия и пак в тия.
Сметана, копър, мека дижонска горчица, копър, риган, босилек и ба ли мааму какво още сложих, пече си се там, мирише, ухае та се не трае.
Пангасиус значи!
Добре де, научих му името, ама що пак по този начин бре?
Между другото смело се съгласявам, че 99% от пресата, която бълват бутките е пълна помия, с изключение на научно популярните списания от типа на National Geographic. Всичко останало е баластра жълтини или политически сказания за съвременния живот.
цитирайза жалост никой не ме беше светнал по тоя въпрос, та... :):):):)
цитирайА благиня ли е? Щото още не съм се осмелил я да купувам.
цитирайХахахаха, как моите коментари са се озовали под тоя пост?!?! :):):)
П.П. Валсодаре... кофти работа.. ама и сам война е... сам :) Да каежш после вкусно ли си го приготвил поне! :)
цитирайП.П. Валсодаре... кофти работа.. ама и сам война е... сам :) Да каежш после вкусно ли си го приготвил поне! :)
Със сметана и горчица - трепач е на вкус!
Голяма благинка си е!
цитирайГоляма благинка си е!
:))
Аз всичките риби така ги готвя,че имат еднакъв вкус. Как успявам - не знам!
Та по тоя случай - браво на тебе!
И наздраве!
цитирайАз всичките риби така ги готвя,че имат еднакъв вкус. Как успявам - не знам!
Та по тоя случай - браво на тебе!
И наздраве!
Много е вкусна рибката. И панирана е гот.
Поздрави :))
цитирайПоздрави :))
Като върл почитател на морската кухня мога да кажа, че и аз минах по същият път, докато науча името на тоя рибок. В крайна сметка със семейното тяло установихме, че най-добре е да си я панираме и да я украсим както ни хареса след това.
След това обаче преядохме със паниран пенгасиус, а аз по принцип мразя панирани риби. За това за разнообразие купих ципура с изричното изискване да не се пържи, панира или готви на фурна с домати.
И тогава ей тая цялата работа, която си я описал се случи едно към едно :)
В крайна сметка набарахме една рецепта и рибката стана страхотна, само дето още не мога да и запомня името :)))
цитирайСлед това обаче преядохме със паниран пенгасиус, а аз по принцип мразя панирани риби. За това за разнообразие купих ципура с изричното изискване да не се пържи, панира или готви на фурна с домати.
И тогава ей тая цялата работа, която си я описал се случи едно към едно :)
В крайна сметка набарахме една рецепта и рибката стана страхотна, само дето още не мога да и запомня името :)))
може и паниран пангасиус :)
цитирайПриготвям го често! Тъй като е доста мазна риба става удачно на фурна, нарязана на едри филета, без да добавяме мазнина, с парчета лимон, моркови и черен пипер!
Поздрави :)))
цитирайПоздрави :)))
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 27883
Блогрол
1. най-доброто до тук
2. Овчи хроники
3. Техническо прекъсване
4. Воаяж
5. Пирин
6. Любовен демон
7. Разговори с Мефистотел
8. Адвокат на Дявола
9. Лечителят
10. Весела
11. Звезден прах
12. Horror story
13. Генетичен пират
14. Аз Пенсионерът
2. Овчи хроники
3. Техническо прекъсване
4. Воаяж
5. Пирин
6. Любовен демон
7. Разговори с Мефистотел
8. Адвокат на Дявола
9. Лечителят
10. Весела
11. Звезден прах
12. Horror story
13. Генетичен пират
14. Аз Пенсионерът