Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2014 14:57 - Подкрепям - Отворено писмо до посолството на Съединените американски щати
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 5474 Коментари: 23 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Отворено писмо до посолството на Съединените американски щати

Писмо до американското посолство и посланиците на САЩ в България

image

До

Посолство на Съединените американски щати София, България,

посланик Марси Рийс, 

зам.посланик Брайън Даутън

Уважаема госпожо Рийс,

след намесата на Вашата държава в Украйна бе свален легитимно избрания президент Виктор Янукович, който отказа сляпо да следва и изпълнява Вашите и тези на европейските Ви партньори искания, които са в разрез с националните интереси на страната. На мястото на Янукович, съдейки по разкритията, поведението и действията, вие назначихте Арсений Яценюк. В Украйна живеят над петдесет милиона души. През 2009г., Арсений Яценюк получи едва 7% подкрепа и изгуби в изборната надпревара. Преди това беше външен министър, чийто мандат приключи с оставка. Сега този човек и това временно правителство, подчертавам, взимат съдбоносни решения за съдбата на тези петдесет милиона жители на Украйна, които опасявам се няма да донесат нищо хубаво. След Втората Оранжева Революция бъдещето на Украйна изглежда мрачно и…студено.

Практически сблъсъка на американските и руските военни и икономически интереси превърна Украйна в поредното геополитическо гето. Нищо чудно и в „задния двор“ на Европа, както наричате източната част на континента, да се появи една „Сирия“.

Пиша Ви в знак на протест срещу Вашите действия и лъжи, които чрез медийните Ви корпорации представяте на света като вечната „загриженост за демокрацията“. Вие възродихте своите идеологически клишета и фрази от времетое  на Студената война, което показва, че и Вие и партньорите Ви в НАТО сте замръзнали във времето. Варшавския договор вече го няма, но все още има НАТО, чиито бази са разположени в опасна близост до Русия. Само военните бази на САЩ са над 130 в държавите на поне 90 нации, в това число и България. Това предполагам е „гарант за сигурност и стабилитет“, както обичате да се изразявате. Но всички ние знаем грозната истина. А тя е, че вие не сте „империя но доброто“ и ако Вие сте „най-демократичната държава в света“, то надеждата ми за света и бъдещето му изчезва окончателно.

Макар и да сте държава, която е с малко „по-възрастна“ от къщата на моите баба и дядо в едно китно българско селце Вие сте разпалили или предприели военни удари и то в рамките само на един век над 100 пъти. Може би, госпожо Рийс, ще трябва да Ви напиша отделно писмо само със списъка с тези държави, тъй като е прекалено дълъг, а за разлика от Вас всичко, което твърдя мога да подплатя и аргументирам и с факти. Това не пречи на Вашия държавен-секретар Джон Кери да заяви наскоро, че да нахлуваш с армия в чужда държава в 21 в. е недопустимо. Това е вярно, но вие сте го направили поне 100 пъти, както казах. Някои пресни примери са Ирак и Афганистан, където дори и ние, вашите партньори, или по-точно „сателити“, сме изпратили военен контингент, чието присъствие нито един български политик не можа да обясни на кого е нужно на Вас или на нас. Не е и нужно Вашите лакеи в българския парламент да го обясняват, защото е повече от ясно.

В последно време Вашите най-отговорни политици обикалят из света, за да се бъркат, да дават указания на своите сателити и да правят договорки. Наскоро изненадващо за българските граждани в България кацна Виктория Нюланд, пом.държавен секретар на САЩ. Вие може би се познавате с нея, защото имате общ познат, за чиито интереси лобирате на най-високо ниво – „Шеврон“. Съмнявам се, че сте се примирила с мораториума за добив на шистов газ, но отдавна не сте повдигали въпроса и не сте ни „съветвала“ да позволим добива на шистов газ. Белия дом беше забранил на властите в България да съобщят, че Нюланд идва на посещение в София, което ми се струва поредната наглост. Вие искате зад нашия гръб хора като Виктория Нюланд да се срещат с нашите политици и да искат и заповядват Бог знае какво без българския народ дори да подозира за тези срещи ли? Сега Вие и НАТО искате от нас да дадем над 700 млн.лв. за нови изтребители, но искат да Ви припомня, че когато бяхме във Варшавския договор БА наброяваше 152 000 редовни войници. ВВС има 220 изтребителя МиГ-21, около 45 бронирани вертолета Ми-24 и други около 80 модерни за онова време самолети като МиГ-23 и МиГ-25. Каква подкрепа и защита получаваме от Вас, новите ни псевдо-съюзници?

Защо заедно с Турция Вашата държава нареди българските ракетни комплекси СС 23 да бъдат унищожени, а в замяна ни „подарихте“ петдесет джипчета. Защо въобще НАТО ни обезоръжи преди да бъдем приети в алианса?! Боя се, че сега България няма собствена армия освен няколко батальона от наемници, които използвате като пушечно месо в държави като Ирак и Афганистан.

Можем и сами да се досетим какво искате от нас, а и за повечето неща вече се знае официално. Всичко обаче е в разрез с националните ни интереси.

- Увеличаване на американските/НАТО-вски военни на територията на България, както и военната техника

- Правото Вашите тежки военни кораби да използват българската акватория на Черно море, въпреки че чрез Договореностите от Монтрьо международното право определя това за незаконно

- Вече разселихте ислямисти в съседна Румъния и то на 150 км. от България, а сега ще изпратите над 10 000 африкански ислямисти от Либия, които искате да обучавате във военните ни бази, за които дори не плащате нищо, а войниците Ви са поставени над закона, тъй като България доброволно се е отказала от правото си да преследва юридически американски войник, който е извършил престъпление.

- Ще продължавате да лобирате и да ни притискате за отмяната на мораториума, забраняващ добива на шистов газ и да изказвате готовност „да ни помогнете“ чрез Вашата компания „Шеврон“, протестите срещу която в съседна Румъния съвсем недотам „демократично“ бяха потушени, имаше дори и смъртни случаи.

- Готвите се да превърнете България в плацдарм, от който самолетите на НАТО да излитат и да изливат бомбите си над трети държави в целия Югоизточен фронт, включително и срещу Русия. Говоря за АБ „Безмер“.

 

Уверявам Ви, че сте в голяма заблуда относно мнението Ви, че имате някакъв ангажимент да „демократизирате“ целия свят от позицията на световен полицай. Вие първо не сте пример за демокрация и Ви съветвам да проверите значението поне на самата дума. Вие, които унищожавате цели държави, изсипвахте напалм над цял Виетнам, бомбардирахте Югославия с уранови бомби и сте разпалили над 100 войни през кратката си история, подслушвате незаконно граждани и лидери на суверенни държави, както и вашите собствени политици и поданици, подкрепяхте Осама Бин Ладен, а медийните Ви корпорации тогава го определяха като „боец за мир“….примерите, които рушат образа Ви на „най-демократична държава“ са безброй.

Пиша Ви и в отчаян опит да Ви напомня, че грешно сте решили, че имате „монопол“ над демокрацията и мнението на цели народи. Света не е еднополюсен. Уверявам Ви, че мнозинството българи категорично не одобрява членството на страната ни във военния алианс НАТО, който ви използвате като наказателен отряд срещу неудобни държави. Голяма част от българското общество не одобрява и безкрайните ви авантюри и вмешателства в делата на суверенни държави, последния пример е Украйна. Вие с нищо не сте „империя на доброто“. И вашия и руския империализъм са еднакво зли, но имам усещането, че Вие се престаравате. Знаете ли, по-дразнещо е лицемерието и клишетата, с които си служите. Изглеждате като дебел, ояден касапин, който може да е облякъл скъп и хубав костюм, но отдолу си е все така облечен с окървавена престилка. А Вашия костюм вече има доста големи дупки, през които се вижда всичко.

 

15.04.2014
Гласувай:
251. анонимен - Имаш пълната ми подкрепа!
15.04.2014 15:00
Имаш пълната ми подкрепа!
цитирай
2. freeoldmen - Не можах да разбера
15.04.2014 15:04
от кого е писмото?
цитирай
3. valsodar - Държа да уточня, че авторът на пи...
15.04.2014 15:07
Държа да уточня, че авторът на писмото все още е неизвестен за мен, но той има моето уважение и пълна подкрепа зад всяка една дума в писмото!
Писмото е препубликувано от сайта на http://alterinformation.wordpress.com/ за което е даден линк в постинга. Това, което се казва в писмото не е нещо ново за мен, новото е, че все повече хора все по-ясно виждат истината и това няма как да не ме радва. Радвам се също на това, че все повече хора в България открито и честно заявяват своята гражданска позиция, така както я диктува съвестта им, което ме кара поне за момент да повярвам, че има бъдеще за този изстрадал народ, в който все още се чуват гласове в защита на правдата.
цитирай
4. vdp - +++
15.04.2014 15:11
Подкрепа и от мен. Давайте да се подписваме и да пращаме.
Може да го дадем на Пискова, да го прочете по радиото:)
цитирай
5. freeoldmen - Разбира се, че подкрепям!
15.04.2014 15:26
Мрежата дава огромен шанс човек да намери информация и съмишленици, въпреки неистовите опити за манипулация.
цитирай
6. valsodar - Да, изцяло съм съгласен с теб. Точно ...
15.04.2014 15:48
Да, изцяло съм съгласен с теб.
Точно и по тази причина препечатвам в блога си статии, които според мен си заслужават да бъдат прочетени от повече хора и се чувствам удовлетворен, от това че мога да помогна на нечия светла кауза.
цитирай
7. анонимен - Предлагам всички да го пуснем като ...
15.04.2014 16:21
Предлагам всички да го пуснем като постинг и да има много еднакви постинги на първа.
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Подкрепям с ясното съзнание, че ...
15.04.2014 16:21
Подкрепям с ясното съзнание, че това няма да промени с нищо статуковото. Битият..бит....е.....т е..н.
цитирай
9. f873 - За!
15.04.2014 16:22
За!
цитирай
10. kostadin - Напълно те подкрепям
15.04.2014 16:53
Напълно те подкрепям
цитирай
11. rustam - Много точно писмо
15.04.2014 19:36
с изключение на последните два абзаца. Думи като "отчаян опит да ви напомня" нямат място. По-скоро трябва да бъдат предупредени!
А писмото може да се копира и да се изпраща на имейла на посолството в София.
цитирай
12. rustam - "Венето" ти малоумна ли си?
15.04.2014 19:40
kasnaprolet9999 написа:
Подкрепям с ясното съзнание, че това няма да промени с нищо статуковото. Битият..бит....е.....т е..н.


Статуквото на практика се променя в момента. Имаше една "световна" сила, която правеше и действаше, както й е удобно и изгодно. Точно това в момента се променя пред очите ни. Русия го прави-променя сатуквото и трябва да имаш поне малко мозък, за да разбереш, че "битката" за Украйна не е регионална драма, а решава глобалната ситуация
цитирай
13. theeconomist - .
15.04.2014 19:42
++++++!
цитирай
14. zaw12929 - Подкрепям това писмо- ясно казано ...
15.04.2014 19:43
Подкрепям това писмо- ясно казано
какво искаме и какво няма да позволим
цитирай
15. freeoldmen - Вече има контра-писмо от местен юрод:
15.04.2014 19:59
http://angpiskova.blog.bg/politika/2014/04/15/otvoreno-pismo-do-amerikanskiia-poslanik-alternativa.1257315
цитирай
16. анонимен - Тая гъска ще си намери майстора. Ще и ...
15.04.2014 20:53
Тая гъска ще си намери майстора. Ще и оскубят перата, помни ми думата. Тя май не усеща в какви дълбоки води нагазва. Тъпичка е.
цитирай
17. valsodar - Едва ли има по-жалка гледка от Ан...
15.04.2014 21:48
Едва ли има по-жалка гледка от Ангелина Пискова в този сайт.
Ако й бях колега, нямаше да споменавам къде работя от срам, заради нея.

Но, какво да се прави, на едни Бог е дал акъл, а за да им го даде явно е ощетил някои като нея. Още в началото, като се регистрира тук и казах в директен текст, че е една много проста жена и да внимава в изявите си, така че да не го разберат и останалите в сайта освен мен, но... след като е решила да се изяви в целият си Блясък, то кой съм аз, че да я спирам?

:)))
цитирай
18. kbalenciaga - Подкрепям
15.04.2014 22:48

Много добре написано писмо.
Добре е да се разпространява навсякъде.

А относно това, че е много проста Ангелина Пискова, и че долна подлога на олигарсите ограбващи българите е ясно.
Но проблема е, че много от Столичната средна класа подкрепят нея и такива боклуци като нея!
Ето пак са я напомпали на първа позиция в блог-а.
Така както напомпват другите боклуци "журналисти" бълващи дезинформация и измами и в интернет пространството, и по вестници, и по списания, и по телевизии!
Това е голям проблем за България, боклуците от Столичната средна класа, слуги на Червените олигарси, които по този начин се помпят за да лъжат, мамят, дезинформират българския народ.
Това не се ли промени, нищо добро не я чака България!
цитирай
19. idealist - Пуснах и аз
16.04.2014 12:39
постинг - по повод писанията в блога на А. Пискова. Гнусна работа...
цитирай
20. vencivaleri1951 - Да чете и да
16.04.2014 12:43
се учи Пыскова от колегата си как се пише писмо до посланик:)
цитирай
21. valsodar - Четох :)
16.04.2014 15:20
Кажи му "Пискова" и не го обиждай повече!

:D
цитирай
22. kasnaprolet9999 - Подкрепям с ясното съзнание, че ...
16.04.2014 16:59
rustam написа:
kasnaprolet9999 написа:
Подкрепям с ясното съзнание, че това няма да промени с нищо статуковото. Битият..бит....е.....т е..н.


Статуквото на практика се променя в момента. Имаше една "световна" сила, която правеше и действаше, както й е удобно и изгодно. Точно това в момента се променя пред очите ни. Русия го прави-променя сатуквото и трябва да имаш поне малко мозък, за да разбереш, че "битката" за Украйна не е регионална драма, а решава глобалната ситуация


Нещо не си доразбрал, друго имах предвид-нашата подкрепа и писането по форуми не променя нищо. А иначе, ако някой се интересува какво мисля е, че този конфликт трябва да се реши на регионално ниво, без намеса на щатите и Европейския съюз.
цитирай
23. aboychev - ПО ГОЛЕМИ ИДИОТИ
19.04.2014 08:32
ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ИДИОТИ
СА САМО ИДИОТИТЕ ПУТИНИСТИ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6670423
Постинги: 1727
Коментари: 18257
Гласове: 27828
Архив