Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2008 14:36 - Те си знаят, ама...
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 880 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 13.07.2008 14:53


 Не ми се ще да давам акъл на полицията, как да си върши работата.
Иска ми се да вярвам, че в нея все още са останали някакви професионалисти, които могат да гарантират сигурността ни и на които можем да разчитаме в нужда.
 Стига да не ни отвлекат.
 Както в случая Бончев - върнаха него, отвлякоха жена му. Просто... за тези хора живота им бе до тук.
Донякъде и благодарение на безпомощността на полицията.
Не виня полицаите.
Не може едно силово ведомство да го орязваш с години, да го управляват хора, които хабер си нямат от дейността му, да се покровителства мафията чрез него и същевременно да изискваш да си върши основната дейност - защита на населението от престъпниците.
 Как ще ни защитават, когато същите престъпници, от които трябваше да ни защитават го оглавиха като министерство.
 Как ще си опазят оперативната информация, когато им изтичаше от всевъзможни пробойни, създадени от корумпираните им служители.
 Ако ще и Джеймс Бонд в комплект с Еркюл Поаро да наемат и те не биха се справили в борбата с престъпността, ако някога започне такава.
 Има свестни полицаи, кадърни , такива които сърцето ги боли виждайки какво се случва и с какъв имидж са пред обществеността.
 Но няма свястна и ефективна полиция.
 Защото една структура не се гради само от служителите си, колкото и да са добри те.
От години се говори за инфилтриране на агентурна мрежа сред бандитските групировки, явно нищо не е направено или се работи на един революционно нов почин - да се инфилтрират на ниво министър, както ни бе показано от Р.Петков при срещата му с братя Галеви.
 Пак от години се говори за промяна в системата на следствието и дознанието, то и там няма видим голям резултат, като разкриваемост на престъпления.
 Знам , не им е лесно на редовите работници в системата им - и факир да си , и фокуси да правиш, издъни ли някое мекере над тебе работата, за да спаси спонсора си , иди и имай за в бъдеще желание за работа, иди и вярвай, че с труда си си полезен за себе си и за системата.
 И както ние вече сме загубили надежда в едно по-добро бъдеще, така и те са загубили надежда, че има смисъл да се борят с престъпността, виждайки как труда им потъва в девета глуха спрян от висшестоящите над тях.
 На тяхно място и аз не бих постъпил по-различно.
 И не бих се учудил, защо не можаха да намерят похитения Бончев цели два месеца, и защо при предаването на откупа отвлякоха жена му.
 Даже бих се учудил това , ако не бе станало.
Стискам им палци, ако могат някой ден да си реформират системата - имат пълната ми подкрепа, защото знам, че сред тях има немалко свестни хора, които я заслужават напълно.
 А междувременно, ще отида да си запаля една свещ, никога да не ми се налага да опирам до помощта на полицията, че както се видя, с нейната намеса става само по-зле.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miralyub - Хех, затова във Видин жени почнаха ...
13.07.2008 14:40
Хех, затова във Видин жени почнаха да шамаросват полицаи, щото вторите са далеч от образа и поведението, които трябва да имат...
цитирай
2. valsodar - Всяко стадо си има мърша !
13.07.2008 14:45
Страшното е , когато мършата започне да води стадото !
цитирай
3. miralyub - мммддаааа, 1994 година човек от ...
13.07.2008 14:53
мммддаааа, 1994 година човек от семейството ми бе потърпевш от подобна, но доста по-лека форма на отвличане.
в основата на всичко бе един бивш доносник от службите, който си позволи да попривика извън града група младежи една нощ и да ги сплашва и рекетира...
тогава родителите, за да си отърват децата, дадоха всеки по определена сума... за случая се зашушука из града, но бързо беше потулен...и никой от силовото ведомсво не предприе нищо конкретно.
та мисълта ми е виж кой знае номерата с отвличанията- хора от системата.
цитирай
4. valsodar - Без тях не става !
13.07.2008 15:00
Добрите престъпления стават единствено с познаване на пробойните през които да минат ненаказани.
За съжаление пробойни бол - и сред човешкия ресурс, и като законодателство и какво ли още не !
Реално ние сме държава управлявана от Мафията.
Защото, ако не бяхме такава, не биха останали неразкрити и ненаказани най-дръзките й престъпления срещу нас, сред които са приватизацията , източените банки, далаваерите около югоембаргото, а в последните дни и изчезналите 150 тона боеприпаси от Челопечене, заради които бе умишлено поставен на риск живота на няколко села около София !

И нека някой после да ми разправя , че сме били правова държава ! И още по-малко, че сме се борили срещу тероризма ?!
Да предоставиш в ръцете на престъпни групировки 150 ТОНА боеприпаси, при положение, че за взривяване на автомобил са достатъчно и 500 гр. тротил, ... за какво да говорим повече ?! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7437285
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив