Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2008 12:20 - Кои са опасните медии ?!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1224 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 03.10.2008 12:50


 Кои са опасните медии и за кого всъщност са опасни ?!
С какво са опасни те за държавата ни - с данните, които разгласяват или с въпросите, които повдигат ?
Явно на този въпрос не може да се отговори еднозначно, затова и е толкова витиевато изявлението на ДАНС по въпроса :
"Съобразно своите законови правомощия и задължения ДАНС ще продължи да се интересува от съдържанието на медийни публикации, които създават целенасочени предпоставки за изтичане на класифицирана информация, създаване на дестабилизация на държавата, както и нагнетяване на обществено напрежение - по етнически, религиозен, расов и друг признак. "
 
 Добре, а я сега се запитайте, какво се случва тук в тази блогосфера, по форумите и в другите виртуални общества, където всеки един споделя, изразява личната си гледна точка, и своето неудовлетворение от статуквото у нас.
 Нима това не са форми на нагнетяване на общественото напрежение ?!
Защото се оказва, че проблемите споделени от един не са само негови проблеми, а констатиран бъг на системата , в която живеем.
 И изразявайки недоволството и и възмущението си от корупцията разяла държавата ни, от олигархичното управление в името на нечии , а не на национални интереси - ние какви се явяваме ?!
 Опасни !
Защото има ли нещо по-опасно за преялите с власт, за самозабравилите ни се политически лумпени от гласа на масовото недоволство ?!
 И ако е лесно един вестник да бъде купен, журналистите в него сплашени, а редактора привикан на вразумяващ разговор, ще ли е също толкова лесно да се поставят под контрол всичките публикации излизащи в блогосферата, по форуми и чатове в нета ?! 
 Или вече вървим към китайския почин в тая насока, то и там компартия държи властта, явно нашите комунисти на нея се опитват да подражават, с нарушаване на основните ни граждански права всред които е и правото на свобода на словото.
 Защото , как ако не нарушаване на тези права може да се нарече безконтролното подслушване от страна на .... хм служби, опитите за сплашване на свободомислещите чрез показни наказателни акции и други приоми на репресивния апарат, за да се смаже и замлъкне гласът на нашето недоволство ?
 Вижте и колко витиевато от ДАНС формулират основните си цели - по всяко едно време, те могат да бъдат тълкувани във ваша вреда .
 С каква цел са казани така нещата ?
 Бием те жено, сещай се снахо !
Вчера бе пребит зверски , един от инакомислещите , утре може и да сте вие - Опичайте си навреме акъла и наместо да се оплаквате постоянно от властващата мафия, започнете да целувате раболепно задника на управниците ни.
 Задника им, защото са си задници - винаги обърнати в посока на по-силния, готови без никакви морални задръжки да жертват националните ни интереси за едната си лична изгода.
 Примери много и порочния договор с Булгаргаз е един от тях.
И още хиляди, излизащи един по един, с всеки един ден.
По нещо лично  споделено, неща които ни вълнуват, реалност с която не искаме да се примирим.
За ужас на тези създали ДАНС, опитващи се наместо да работи  в полза народна , да го превърнат в един репресивен апарат за подтискане на масовото недоволство и за сплашване на по-гласовитите сред тях.
 Ще сплашат един, ще пребият двама, но е вече късно .. момента за това е отдавна отърван.
Просто вече живеем в други времена, в ерата на масовите комуникации, когато една идея може за миг да обиколи света и да предизвика съответната верижна реакция.
 
 Да - Опасни сме !

За всяка една диктатура, опасни са били и ще бъдат свободомислещите.
Тези, които следват съвестта си, а не пропагандните комюникета.
 И никой който е на власт, вече не може да се чувства медийно защитен.
По простата причина, че тези , които виждат, вече могат и да говорят.
И това, което имат да кажат, не винаги ще е това, което е приятно да се чуе.
Защото истината за разлика от лъжата, рядко е красива.
Колкото и да дразни това. :)



Тагове:   медии,   Опасните,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Властта развращава, а абсолютната ...
03.10.2008 12:51
Властта развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно. това го е казал един човек, който у бил по-умен от мен в пъти, а не в проценти. Точно това наблюдаваме в момента у нас. Само че епохата отдавна е друга, и преяждащите с власт не е зле да не забравят това и за минутка. Поздравления, валсодар!!!
цитирай
2. анонимен - Тук те подкрепям.
03.10.2008 13:12
Няма какво да си кривя душата,постинга ти е добър и стойностен- Поздравления.
Харесва ми,искам да знаеш че когато нещо ми харесва или не ми харесва винаги го казвам в прав текст.
Лек и усмихнат ден ти пожелавам!!!

P.s- Възможно е да съм се лъгал за теб преди!!!
цитирай
3. flyco - за моркова и сопата
03.10.2008 14:44
На миналите избори мизата за купуване на глас беше 25-30лв. После спечелилите установиха, че са се прекарали поне с 20% повече средства от необходимите. Това поради малкия брой гласували въобще. От там насетне целта е броят на гласуващите да стане все по-малък. Тогава ще останат само компактните групи гласуващи. Например в едно село без нито един българин няма да има не гласували - за кого ще гласуват не знам, ама хич ни ми е работа да знам дори. Въпросът е че сега няма да им дадат пари, както може би се надяват хорицата. Парите ще се дадат на бея, пък той с тоягата ще ги изкара, всъщност тояги няма да се видят, те ще стоят подпрени зад вратата, така че всички да знаят за тях. В момента една такава тояга се подпира зад медийната врата. Тя е за общо ползване, колкото да откаже по-хлабавите, тези дето се чудят ако гласуват няма ли да ги бият и ще предпочетат да си стоят мирно и тихо вкъщи. Твърдите не са проблем - те са крайномислещи и по тази причина не са много, могат да бъдат преглътнати, а и някак за плурализъм на идеите после ще може да се говори, за демокрация виждаш ли. Морковите свършиха, идва времето на сопите - това е закономерно от време оно. А иначе сме си недоволни, мъркаме, ближем рани, подсмърчаме по кьошетата, карай ракийка да има там. Пък ако сте по-отракани беж в Испания.
цитирай
4. анонимен - Чух, че си много опасен
03.10.2008 15:14
и мисля без предупреждение да изтрия блога си :-D
цитирай
5. valsodar - Те няколко вече си ги изтриха :)
03.10.2008 15:21
Е виж вики11, колко яко трие откакто я следят от ДАЛС - Държавна Агенция за Лудите в Страната ! :)))
цитирай
6. compassion - Общи теми
03.10.2008 15:22
Общи теми захващаш, valsodar и не играеш на дребно. Да, светът вече е друг, темпото е друго и средствата са други. Защо да не излезем тогава от националните рамки? Както си започнал на едро, защо не погледнеш и по-отвисоко....Вярвам, че можеш да видиш човечеството и ... вселената. Вярвам, че общите закони са очевадни, трябва само да поискаме да ги видим, но за това първо трябва да се откажем от личната си задна градинка. Все по-бързо расте броя на прогледналите и този растеж никой не може да спре, защото това е закона на доминото.
цитирай
7. valsodar - Да може, не е трудно да се погледне и глобално
03.10.2008 15:37
Но кому е нужно това ?!
Има ли смисъл да знаем накъде е поела Европа, ако ние ще сме все в периферията й ?!
За какво да си играем на демокрация, след като сме овластили мафиоти да ни управляват ?!

Откъде се взеха капиталите на олигарските ?
Защо се позволи на черната икономика да се легализира, наместо незаконно придобитите капитали да се конфискуват, като придобити по престъпен път ?!

Това са въпроси , чиито отговори спадат към изтичане на класифицирана информация, както би ги класифицирала ДАНС - защото там ще излязат имена на настоящи и бивши депутати, наркодилъри, водачи на контрабандни канали и черни партийни каси.

Защото някои може и вече да не си спомнят, но аз помня ясно едно изказване на Жан Виденов по адрес на крупни мафиоти - Няма вече мафиоти има само бизнесмени ! - БКП си припозна отрочетата в които инвестира откраднатите в началото на прехода , тайнствено изчезнали капитали, формирали външният ни дълг.

За това никой не иска да говори и няма да говори.
ДАНС за това и си мълчни по адрес на крупните мафиоти и се занимава с кокошкарска дейност - все пак да не забравяме че я създадоха олигарсите ни за да бранят интересите й - шефът на ДАНС е бившия съветник на Станишев - човек почва да си задава интересни въпроси - откъде съветниците на Станишев се извъдиха такива специалисти по националната ни сигурност и чия сигурност защитават :)))
цитирай
8. compassion - Разбирам, valsodar!
03.10.2008 15:55
Когато ни боли зъб забравяме, че имаме сърце.
Човешко е. Разбирам и затова не съдя, а открехвам врати и който иска да излезе от болката...
цитирай
9. анонимен - viki11 трие ли?
03.10.2008 19:11
Веднага да се покаже трола който я разбарбичка за да го черпим бира :-D
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7438660
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив